XV. Váci Világi Vigalom
július 27., péntek - július 29., vasárnap | --:00 óra | kulturális | Vác
A hagyományos nyitóceremónia ebben az évben a megújult Főtéren zajlik méltó környezetet teremtve az eseménynek. Tavaly indítottuk útjára a barokk jelmezversenyt, mely ebben az évben is várja jelmezes látogatókat értékes nyereményekkel.

XV. Váci Világi Vigalom
2007. július 27 – 28 – 29.


Városháza Udvara

A Városháza udvarán folyamatosan játszóházak, mesterség bemutatók mindkét napon.
szombat: arcfestés, hennakészítés, szalvétatechnika a Váci Közéleti Egyesület közreműködésével.
vasárnap: Mosoly-Nap a Váci Baptista Misszió Alapítvány szervezésében. Programok: bábozás és bohócparádé, kézműves foglalkozások, készségfejlesztő játékok.
Agyagozás Tábori Katalin kézműves vezetésével, bemutató fafaragás Juhász András fafaragó vezetésével.

Július 29. szombat

13 óra
Csivit gyermektáncegyüttes műsora

14 óra
Bohócműsor
CsoCso és Gabika immár 15 éve azon munkálkodik, hogy mosolyt varázsoljon közönsége arcára. Eszköztáruk széles skálán mozog, már-már kimeríthetetlen. Műsorukban megtalalható a klasszikus és modern bohóctréfák, zsonglőrködés, egyensúlyozás,… Egyszerűen a cirkuszművészet minden válfajának paródiája. Sikerük titka, minden egyes produkció aktualizálása, az improvizáció adta lehetőségekkel! A program gyerekek, felnőttek, családok számára kínál interaktív kikapcsolódási lehetőséget.


15 óra
Szalóki Ági: Cipity Lőrinc gyermekkoncertje

Cipity Lőrinc című lemezen magyar és erdélyi népdalfeldolgozásokat és saját szerzeményeket, megzenésített verseket is énekel Szalóki Ági, hol a reaggie hol a bossa nova stílusában. A lemezen Petőfi Sándor, József Attila, Nemes Nagy Ágnes Weöres Sándor és Kányádi Sándor egy-egy verse, valamint Lázár Ervin egy meséje hallható Kiss Mari és Kulka János színművészek előadásában.
A „gyerekzenekar” tagjai kiváló, fiatal, Zeneakadémiát vagy Jazz Főiskolát végzett zenészek: Lamm Dávid – gitár; Nagy Judit – cselló; Kovács Zoltán – nagybőgő; Dés András – ütőhangszerek. A lemezen közreműködik még Szokolay Dongó Balázs – furulya, duda; Jakab Attila – hegedű.

16 óra
Integral Ukrán Énekegyüttes, ukrán népdalok és könnyűzene az Ukrán Kisebbségi Önkormányzat szervezésében.

17 óra
Váci Fiúk
Közreműködnek: Balázs Csaba, Pocsári Gábor
Zenei stílus: Lovári népzene
A Cigány Kisebbségi Önkormányzat szervezésében


Július 30. vasárnap

10 óra
Ludas Matyi
Zenés táncos mesejáték, előadják a Silverstar Művészképző iskola növendékei. Az eredeti történetet saját feldolgozásban mutatják majd be, amit sok táncos és énekes betéttel tarkítanak. Ajánlott korosztály óvodások és kisiskolások. A darab át van írva úgy, hogy a gyerekeket is bevonják a cselekménybe és így ők is szereplőkké változnak, egy kis időre.

11 óra
Orsi és Zsuzsi gyermekműsora

Vidám dallamok, közös játék a gyerekekkel
Orsi(ének),Zsuzsi (ének, billentyű)

13 30 óra

Arany János: Bajusz c. vidám elbeszélés
a MASZK Bábszínpad előadásában
Az előadás nagyméretű marionett bábokkal és sok szép régi zenével valósul meg.

15 óra
A Katáng együttes: Az üveghegyen túl… gyermekkoncert

A Katáng zenekar 2005-ben alakult Vácon, azzal a céllal, hogy új, sajátos hangzásvilággal szólítsa meg a gyerekeket. Ez, a „katángos” zenei világ több forrásból táplálkozik: magába olvasztja a kelta zene, a magyar népzene és a klasszikus zene elemeit. Az így nyert ötvözet a mesék birodalmát idézi. A hangulat megteremtésében központi szerepet játszik a kelta hárfa állandó jelenléte.
A zenekar kiemelten fontosnak tartja a gyerekközönség animálását, bevonását a zenélésbe, a belső képek fejlesztését a zene által. Ezáltal a gyerek alkotóként vesz részt a koncerteken, a zenét beépíti magába s nem „csak” kívülállóként hallgatja. Ennek köszönhetően minden egyes koncert új kalandot jelenthet a hallgató számára.


Templomi hangversenyek


Július 27. péntek

17 óra
Nyitóhangverseny a Fehérek templomában

Közreműködik: a Váci Szimfonikus Zenekar és Klenyán Csaba klarinétművész
Vezényel: Farkas Pál karmester
Műsor:
Cimarosa: A titkos házasság nyitány
Mozart: A-dúr klarinétverseny
Szólista: Klenyán Csaba
Schubert: V. szimfónia

A Váci Szimfonikus Zenekar 1984. április 18-án alakult a Musica Humana Kamarazenekar fúvósokkal való kibővítésével.
A zenekar alapító karmestere Szalay Miklós, aki akkoriban a Váci Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatója és a Magyar Állami Operaház karigazgatója volt.
Farkas Pál az alakulástól zenekari tagként, majd koncertmesterként tevékenykedett, 1994-től pedig a zenekar karmestere és vezetője.
A zenekar koncertmestere 1995-től Marosi István. Az együttes a helyi ifjúsági és felnőtt hangversenysorozatok mellett gyakran szerepel az ország különböző részein, de ezzel párhuzamosan külföldi kapcsolatokat is kialakított.

Vendégszerepelt szinte egész Európában. A Váci Szimfonikus Zenekar a hagyományos szimfonikus zenekari programok mellett előszeretettel szólaltat meg közismert és közkedvelt operarészleteket és népszerű operetteket. Olyan hagyománnyá vált programok elindítása és ápolása fűződik a zenekar nevéhez, mint az újévi koncertek, a nyári operagála, a Tavaszi Fesztiválon való fellépés, ünnepi hangverseny március 15-e tiszteletére, a Váci Világi Vigalom rendezvényein való részvétel, „Akikre emlékezünk…” címmel halottak napi emlékműsor, adventi koncertek.

Emellett számos színpadi mű, opera, operett, daljáték /Erkel: Bánk bán, Kacsoh: János vitéz, Strauss: A denevér, Huszka: Mária főhadnagy, Lehár: Luxemburg grófja, Kálmán: Marica grófnő, Szirmai: Mágnás Miska/ bemutatását megvalósította városunkban és az ország más vidékein egyaránt.2004–től a Budapesti Belvárosi Színházban évente 100 alkalommal közreműködünk az InterOperett gálaműsoraiban. 1999-ben Vác város "Pro Urbe" közösségi díjával ismerték el munkájukat. 2003-ban Siófok városa Kálmán Imre emlékplakettel tüntette ki a zenekart.
Klenyán Csaba klarinétművész 1969-ben született Vácon. A Liszt Ferenc Zeneakadémián Kurtág György, Eötvös Péter és Dukay Barnabás művészete volt munkásságára és hitvallására mély hatással. A klasszikus, romantikus darabok mellett jelentős hangsúlyt fektet a kortárszene interpretálására is; repertoárja mintegy négyszáz művet ölel fel. Az Új Magyar Zeneegyesület (UMZE) alapító tagja. Európa szinte valamennyi országában koncertezett, és számos nemzetközi versenyen – többek között Arizonában és Constantában – ért el első helyezést. Kétszer kapott ARTISJUS-díjat, kiemelkedő kortárszenei tevékenységéért 2002-ben Soros-ösztöndíjjal jutalmazták.

Július 28. szombat

16 óra
A ruszin Edelveis (Havasi Gyopár) leány gyermekkórus hangversenye
Fehérek temploma
Műsor:
„Missa brevis – Jozef Swider (Kytie, Sanctus, Agnus Dei)
„Sancta Maria, mater Dei – W. A. Mozart
„Alma Dei, creatoris” – W. A. Mozart
„Szent vagy” – Dm. Bortnyánszkij
„Miatyánk” – V. Hajduk
„Domine ad adjuvandum” – Jac. Gallus
„Ave Maria” – Fr. Schubert
„Alleluja” – W. A. Mozart
„Lacrimosa” – W. A. Mozart
„Ima” – V. Kvásznyevszkij
„Lennék bár kis harang” – Otto Fischer
„My Lord, what a morning” – Spirituál
„Ave Verum” – W. A. Mozart

A gyermekkórus 1962 őszén alakult az Ungvári 2. sz. szerzői középiskolában Zsoffcsák Zoltán zenetanár vezetésével 60 fővel, „Havasi Gyopár” néven.
Repertoárjukban a nyugati és keleti egyházi dallamok egyaránt szerepelnek. 1991-ben
arany minősítést, 1993-ban kiváló kórus címet nyertek, 1996-ban első helyen végeztek a
Pünkösdi ének gyermekkórus versenyen Balatonfüreden és arany diplomát kaptak. Azóta is rendszeres résztvevői kórusversenyeknek, ahonnan egyszer sem jöttek el üres kézzel.
A kórus vezetője: Dr. Keresztény István.


18 óra
A váci Serenus Kórus hangversemye
Evangélikus templom

Vezényel: Brusznyai Margit karnagy
A váci Serenus Kórus 6 éve alakult Megalakulása évében az Országos Énekkari Minisítésen „Fesztiválkórus”-fokozatot szerzett. Háromszor lépett fel a Magyar Rádió „Kóruspódium” című sorozatában.Az énekkar célja az értékes zene művelése és közkinccsé tétele, serenus – azaz: derűs, nyugodt, szelíd – módon. A kórus tagjai 14 évestől 60 éves korig a legkülönfélébb foglalkozású emberek, akiket a szép zene szeretete összetartó, baráti közösséggé épített.
Repertoárjuk a régi zenétől a kortárs zeneszerzőkig sokféle stílust képvisel.
Az énekkar fő támogatója: Vác Város Önkormányzata.
A szakmai munkát Patrik Judit és Inotay Gergely szólamvezetők segítik.
Az énekkar karnagya: Brusznyai Margit.
Vigalmi hangversenyükön reneszánsz madrigálokat, mai és régi darabokat, Kodály-kórusműveket és hangulatos, mediterrán dalokat hallhat az érdeklődő közönség.

18 óra
Barokk hangverseny
Sonora Hungarica Consort
Irgalmas rendi kápolna

Lachegyi Imre – blockflöte
Eredics Salamon – blockflöte
Klembala Géza – csembaló
Szászvárosi Sándor – viola da gamba

Műsor: J. S. Bach, A. Vivaldi és G. Ph. Telemann művei
A Sonora Hungarica Consort régizene együttes 1992-ben alakult hivatásos historikus zenészekből. Az együttes repertoárja a reneszánsz és barokk kor kamarazenéjéből áll. A Sonora Hungarica Consort legkisebb felállása egy trió: blockflöte, csembaló és viola da gamba, mely gyakran bővül ki énekesekkel és egyéb régizenei hangszerekkel, alkalmassá válva kisebb oratórikus és zenekari művek előadására (pl. kantáták, concertók stb.)
Az együttes fennállása óta számos koncertet adott Magyarországon és külföldön egyaránt. Az együttesnek három lemeze jelent meg: Francia és német kamarazene a XVII-XVIII. századból (2001); Német kamarazene a XVII-XVIII. századból (2003); Aliento Seráfico - Barokk kamarazene Itáliából és Spanyolországból (2006).

19 óra
Szabó Sándor (Vác) és Carlos Dorado (Argentína) gitárművészek koncertje
Ferences templom

Szabó Sándor a sokhúros és bariton gitárok mestere a gitár nemzetközi birodalmában. Zenéjét a klasszikus zene, a keleti zene, a jazz, a népzene folyamatosan formálja. Egyéni hangvételű játékával, jellegzetes hangzásával és kompozícióival mára a nemzetközi akusztikus gitár világának elismert hazai művésze lett. Európában csaknem minden országban bemutatkozott, az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban és Koreában is többször koncertezett már. Eddig több mint 20 hanglemezen hallható játéka. Az elmúlt években sokat tett azért, hogy az akusztikus gitárzene itthon is ismert legyen.
Carlos Dorado egy érdekes figurája a modern kortárs gitár világának. Zenéje az argentín népzenéből, különféle dél-amerikai ritmusokból és a jazz-ből táplálkozik. Az argentín gitárosok közül talán egyedül neki sikerült muzsikájával kitörni a rendkívül erős tangó tradícióból, helyette egy változatlanul dél-amerikai érzületű, de harmónia világában eltérő, modernebb hangvételű zenét hozott létre. Magyarországon most mutatkozik be először.

20 óra
Szent Cecília Kórus hangversenye
Székesegyház

Karnagy: Varga László

A Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa az ország legnagyobb egyházi énekkara, mely 50 év óta rendszeres liturgikus szolgálatot végez a püspöki katedrálisban és hangversenyeket ad. Különleges koncertjeik a Lourdes-i Bazilikában, a Párizsi Notre Dame katedrálisban és Római Szent Péter Bazilikában voltak. Városunkban kulturális tevékenysége mellett közösségteremtő erejével összefogja az énekelni szerető és azonos értékrendű fiatalokat és idősebbeket.
A Cecília kórus karnagya Varga László kanonok, zeneszerző a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Egyházzenei Testületének, az OMCE-nek igazgatója, az ország egyházzenei életének egyik legjelentősebb szervezője. Egyházzenei tevékenysége mellett a Váci Egyházmegye Média Bizottságának elnöke, a Váci Katolikus Televízió valamint a Magyar Katolikus Rádió főszerkesztője.

Július 29. vasárnap

10 óra
Szepes András csemballókoncertje
Fehérek temploma

Műsoron:
J.S. Bach: Toccata
J.S. Bach: Angol szvit
D. Scarlatti: Szonáták
F. Couperin és
J.Ph. Rameau művei


11 óra
Bednarik Anasztázia orgonaművész hangversenye - In memoriam Dietrich Buxtehude
Ferences templom

Műsor:
Buxtehude:
g-moll prelúdium
c-moll ciacona
Korálelőjáték
Bach: G-dúr triószonáta
Vivaldi-Bach: C-dúr concerto
Bach: D-dúr prelúdium és fúga

Bednarik Anasztázia orgonatanulmányait édesapja keze alatt kezdte 11 éves korában, zongoratanulmányaival párhuzamosan. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona szakán, Lehotka Gábor tanítványaként 1987-ben szerezte meg orgonaművészi és szakközépiskolai orgona-és zeneelmélettanári oklevelét kiváló minősítéssel.
1987 óta tanít Vácott. 1993-ban tevékenységéért megkapta a Neufeld Anna alapítványi díjat; 1998-ban pedig a Váci Katedra pedagógiai kitüntetést.

17 óra
„Bel Canto” Olasz barokk est
Evangélikus templom

Műsoron: G. F. Handel, A. Scarlatti, A. Vivaldi kantáták, áriák és kamaraművek
Közreműködik: Huszár Anita – mezzoszoprán és az Orlando Kvartett ,Cs.Nagy Tamás vezetésével

11 óra
Templomi hangverseny
Baptista ImaházFitt – Fut Park

Július 28. szombat és 29. vasárnap
A három nap folyamán állandó programok:
- óriás mászófal
- gyermekeknek játéksarok
- Paprika Jancsi Csúzlizdája (folyamatos háttérműsor szombat-vasárnap)

július 28-án, szombat

15.00 Silverstar Művészképző Iskola
- hip hop és hastánc csoportja
- Tátika gyerek play back műsorszámai

16.00 Tai-Chi bemutató
17.00 „ Pinocchio kalandjai ” (Szeleburdi Meseszínház)

július 29-én, vasárnap
11.00 „A táltos kecske” ( Ficak Bábszínház )
15.00 Talentum Alapfokú Táncművészeti Iskola váci csoport
16.00 „Paprika Jancsi visszatér„ ( Tóni Bábszínház )


Főtér

Július 27. péntek

16 óra
A Váci Fúvósegyüttes műsora
Művészeti vezető: Ábrahám Balázs

18 óra
Görög est
Fellépnek: a Pireus együttes és az Ilios Táncegyüttes, valamint Sarantis Mantzourakis buzukiművész
Koncert, táncbemutató és tánctanítás

19 óra
A Nílus part hercegnői
Imé és tanítványai hastánc show műsora

22 óra
Operett gála
Közreműködnek:
Kalocsai Zsuzsa, Kovácsházi István, Teremi Trixi - Bozsó József és a Váci Szimfonikus Zenekar, Vezényel: Farkas Pál karmester

Július 28. szombat

10 óra
Nyitóceremónia és ünnepélyes felvonulás a barokk jegyében

A barokk jegyében zajló ceremónia felidézi Mária Terézia váci látogatását, amikor fogadására színpompás ünnepséget rendeztek 1764-ben.
Dr. Bóth János Vác város polgármestere átadja a város kulcsát a Vigalom idejére Mária Teréziának.
Az ünnepélyes menet a Kőkapun át vonul a város Főterére.

Közreműködnek: a Silverestar Művészképző Iskola növendékei és a Talentum Alapfokú Táncművészeti Iskola Váci Tagozata Dancer Shadows Tánciskola
a Váci Huszár és Nemzetőr Banda a Váci Fúvósegyütt a Váci Mazsorett Csoport a Váci Fónay Márta Drámai Műhely a Familia Gladiatoria a Vaga-Banda zászlóforgatói, gólyalábasai
a barokk jelmezverseny szereplői

10 óratól
Barokk jelmezverseny
Ünnepélyes felvonulás után zsűrizés a Városháza udvarán.
Kreatív jelmezötleteket értékes nyereményekkel díjaz a zsűri.
Jelentkezés a Madách Imre Művelődési Központ elérhetőségein.

14 óra
Éjféli Kiáltás Gospel Kórus

Az Éjféli Kiáltás Gospel Kórus 2006 novemberében alakult, közel 40 adventista fiatalból. A kórus tagjai szerte az országból gyűlnek össze próbáról-próbára, fellépésről-fellépésre. A zene, és az éneklés az, ami összetartja, az azóta már 50 tagúvá duzzadt „kis” csapatot, ahol tizenévesek, huszonévesek, de harmincas éveiket járó fiatalok is együtt dicsérik Istent. Több koncertjük volt már szerte az országban, de külföldön is jártak már.
Vezetőjük Árvai Dániel. A Gospel szó jelentése evangélium, jó hír, de mára már egy önálló műfajjá is alakult, amely műfaj magában foglalja az elhurcolt néger rabszolgák énekeit, vagy a spirituálékat is. Az Éjféli Kiáltás Gospel Kórus repertoárja is ilyen, és más fajta Istent dicsérő énekekből áll.

16.30
Váci „Nagyon Ütősök” koncertje
Közreműködnek: ifj. Fazekas László és Kovács Péter

A váci "Nagyon Ütősök" formáció 2 évvel ezelőtt alakult. Műsorukban mind hazai, mind pedig külföldi előadók ütőhangszeres műveit, ill. saját szerzeményeiket adják elő. Repertoárjukban cubai, dél-amerikai, karib térségi ritmusok szólalnak meg különleges dobokon, kongán, fadobon, csőrgőkön, vödrökön és néhol seprűnyélen is.

18 óra
Szalóki Ági: Hallgató

Szalóki Ági 17 évesen kezdett színpadon énekelni. Nem sokkal később a népzenegyűjtő Kallós Zoltán hívta fel a figyelmet a fiatal énekesre. Ági az Ökrös együttes énekeseként dolgozhatott, számos sikeres koncerten, turnén bizonyított az Egyesült Államoktól Olaszországon át Kínáig. A főként erdélyi vonószenét játszó kiváló zenekar tagjai a 70-es évek végétől járták Erdélyt, a legnagyobb muzsikus mesterektől tanultak. A Besh o drom zenekar megjelenésekor új színt hozott a magyar zenei életbe, legendás klubkoncertjeit ma is sokan emlegetik. A zenekar később nemzetközi karriert futott be, Európa csaknem minden országának visszatérő vendégei. 2004-es kanadai turnéjuk egyik állomása a Montreáli Jazzfesztivál volt, itt 35 ezer ember előtt játszottak nagy sikert aratva.
Több produkció meghívott énekese volt már: dolgozott Nikola Parovval, a Zsuráfszki Zoltán-vezette Budapest Táncegyüttesben (Bonchida háromszor 2000-2001, Gypsy Spirit 2004), a "Csillagok, csillagok" elnevezésű a népzene, klasszikus zene és jazz párhuzamait bemutató műsorban (MUPA 2006). 2004 óta Szakcsi Lakatos Béla énekese a New Hungarian Gypsy Jazz produkcióban, itt cigány népdalokat énekel, népi énektechnikát alkalmazva improvizál.
A Makám együttes és a Balázs Elemér Group meghívott énekes szólistája.

20 óra
Budapest Champagne Band koncertje

A zenekar tagjai államilag kitüntetett, világjártas muzsikusok, akik Amerikában a Carnegie Hall-ban is már sikert arattak.A zenekar megszólalása egyedi. Céljuk, hogy hol filmzenével, hol a klasszikus zene gyöngyszemeivel szórakoztassa a közönséget. Repertoárjukban megtalálhatók olasz és francia zeneszerzők híres művei, musical slágerek, operett dallamok, nyitányok. A zenekar alapítója és szólistája Lukács Tibor.

22 óra
A Madarak Házibuli zenekar koncertje

Először biztosan mindenkinek Hitchcock jön be, meg a film. Izgalom, horror, tövig rágott körmök. Aztán elég ránézni a fényképükre, vagy egyszer belehallgatni a zenéjükbe, és rögtön rájövünk, hogy a MADARAK ennek pont az ellenkezője. Vidámság, házibuli, rock and roll. A zenekar 1994-ben alakult, azzal a szilárd eltökéltséggel, hogy betanulják Bill Haley összes dalát. Ez volt a bemelegítés, aztán következett a többi rock and roll világsiker, az élén Elvis Presley-vel. Arra a kérdésre, hogy miért játszanak rock and rollt, kapásból ezt válaszolták: - A rock and roll halott, de nekünk szükségünk van a nyugdíjára, ezért látszólag életben tartjuk.
A Madarak zenekar 2001. március 30.-án a legrangosabb szakmai elismerést, az EMERTON-díjat vehette át a Campona áruház különdíjával együtt. Az első műsorszámként részt vett a Magyar Televízióval közösen megrendezett díjkiosztó gálaműsorban. A MADARAK zenekar szólistája 2003-ban ARANY NYÍL díjat kapott. 2004. március 12-én a zenekar újra megkapta az ARANY NYÍL díjat.

Július 29. vasárnap

9 óra
Térzene
Közreműködik a Donaueschingeni Fúvószenekar

17 óra
A dubnicai Mladost folklór táncegyüttes műsora

19 óra
„Borban az igazság”
Bordalok az opera, az operett és a nóta műfajából
a Tihanyi Vándorszínpad előadásaában
Közreműködnek: Tihanyi Tóth Csaba, Bognár Rita, Károly Kati, Drucker Péter, Bognár Balázs

21 óra
Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band koncertje
Napjaink egyik legismertebb cimbalmosa, aki sokat tett a cimbalom népszerûsítéséért. Szerte a világon muzsikált, nemcsak népzenészekkel, hanem szimfónikus és jazz zenekarokkal, kortárs együttesekkel. Mint népzenész kezdte pályafutását. Szinte valamennyi magyar autentikus zenét játszó együttessel muzsikált már. Többek között a Jánosi, Ökrös, Téka, Méta, Mákvirág, Muzsikás, Vízöntõ, Zsarátnok, Vasmalom, Fonó és Üsztürü együttesekkel. Németországban több hónapig turnézott Kuti Sándorral és Budai Sándorral az André Heller által rendezett Magneten Cigány Showval, aminek õ volt a zenei igazgatója is.


„CONCERTO… a Bartók Béla Zeneiskola udvarán”


Július 28. szombat

18 óra
Percussion Art Duo koncertje
Tagjai: Fazekas László és Stefán Tivadar
A két tagú ütőhangszeres formáció változatos stílusú és hangszer összeállítású zeneműveket játszik a XX. század végének kedvelt ütős irodalmából.
Steve Reich, Dave Samuels, Nebojsa Zivkovic stb. kompozíciók szólalnak meg különböző ütőhangszercsoportokon: vibrafonon, marimbán, dobokon, cintányérokon, üstdobokon, egzotikus ütőhangszereken stb.


20 óra
Ábrahám Márta hegedűművész hangversenye
Helyszín: Bartók Béla Zeneiskola nagyterme
zongorán közreműködik: Tóth Marianna
Ábrahám Márta a mai fiatal hegedűs generáció egyik legkiemelkedőbb alakja. A Zeneakadémián Kovács Dénes és Rados Ferenc növendékeként kapott Cum Laude diplomát 1996-ban. Két évig tanult Ruggiero Riccinel a salzburgi Mozarteumban, majd David Takenol növendékeként a londoni Guildhall School - ban. 1984 és 1994 között az összes magyarországi hegedűversenyt megnyerte, számos díjat,és különdíjat kapott nemzetközi versenyeken is. Számtalan rádió és lemezfelvételt készített, 4 szóló CD-je jelent meg Nyugat-Európában, többek között a Philips Classics-nel a London Filharmonikusok szólistájaként, hazánkban a Hungaroton gondozásában a Rádió Zenekar szólistájaként.Koncertezett Észak- és Dél - Amerikában, számos rangos zenei fesztivál állandó meghívott vendége, olyan jelentős koncerttermek ünnepelt szólistája, mint az Amszterdam, Concertgebouw, Brüsszel, Palais de Beaux-Arts, és Berlin Philharmonie. 2005 - től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának első koncertmestere.
Tóth Marianna 2002-ben szerzett zongoraművész diplomát a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián,Várjon Dénes osztályában. Számos nemzetközi verseny díjazottja (Róma, Takasaki Marsala Usti nad Laben) és nemzetközi fesztivál résztvevője ( Sorbonne festival,Guadalajara Summer Festival, Clermont-Ferrand Művészeti Fesztivál).2002-től a budapesti Zeneakadémián korrepetítor, egyetemi tanársegéd, Perényi Eszter ,Ábrahám Márta ,Komlós Péter,és Lakatos György osztályában. Számos magyarországi mesterkurzus hivatalos korrepetítora. Ábrahám Márta rendszeres kamarapartnere.

Július 29. vasárnap

17 óra
Ábrányi Tibor és az Új Harmónia Fúvósegyüttes. Az együttes a legjobb hazai és nemzetközi kamarazenei hagyományokat igyekszik követni, megszólaltatni minden zenét, amit hangszercsoportjuk számára írtak.
Tagjai: Kurucz Orsolya és Szász Diána –oboa
Kovács Gergely és Andó Rajmund – kürt
Szatmári Zsolt és Horn András – klarinét
Olajos György és Jankó Attila – fagott
Horváth Bence – nagybőgő
Művészeti vezető: Szatmári Zsolt

19 óra
Kamarakoncert énekhangra, hárfára és fuvolára

Fellépő művészek: Dónusz Katalin – énekművész
Kocsis Andrea – hárfaművész
Kocsi Hajnalka – fuvolaművész
A műsor a zeneirodalom legszebb gyöngyszemein keresztül ad bepillantást a közönségnek egészen napjaink üdítő zenéjéig.

Vörösház udvara

július 27. péntek

20. óra
Barokk lakoma

A jegy ára: 5900 Ft/fő
Korhű ceremóniával kísért lakoma, zenés-táncos műsorral, mutatványosokkal.

Július 28. szombat

17 óra
RITMUS – TÁNC - ZENE
Fellépnek: a Welldance SE, a Jeszenszky Táncművészeti Központ, a Boleró TSE, a Silverstar Művészképző Iskola, a Talentum Alapfokú Művészeti Iskola Váci Kihelyezett Tagozatának növendékei


20 óra
Farkas Trió és barátai koncert
Az együttest, nem olyan régen még Farkas Triónak hívták, és 1999-ben kevesen gondolták, hogy az akkor még 7 éves Farkas Virág és a 10 éves Farkas Zsófi édesapjukkal, Péterrel, ilyen komolyan veszik a "zenélgetést". Még kezdetben főként furulyaszó, gitár, csörgő és ének jellemezte muzsikájukat, mára már a régió egyik legkedveltebb fiatal zenekarává nőtte ki magát a formáció. 2002-ben Chmelik Áron, 2003-ban Misik Zoltán, 2006-ban Dorotovics Ádám csatlakozott a csapathoz, akik rendkívüli tehetségükkel, egyéniségükkel és kreativitásukkal vívták ki (joggal) a közönség elismerését. Műsoruk főként saját szerzeményekből áll. Szövegeik életszerűek, dalaik könnyen énekelhetőek. Céljaik között szerepel a családi együttzenélés népszerűsítése, a fiatal tehetségek lehetőséghez juttatása, valamint az élőzene értékeinek megóvása és hirdetése.

21 óra
Anavim Klezmer Band koncertje
„Együttesünk zenetanárokból alakult a 2005. év elején a Váci Zsidó Hitközség támogatásával, majd a téli felkészülést követően sikeres bemutatkozó turné végén érkeztünk meg a fővárosba, ahol a BM Duna Palota színháztermébe varázsoltunk hamisítatlan zsidó hangulatú estet.
Együttesünk nevének jelentése: szőlőfürt, melynek levéből kerülnek asztalainkra ünnepeink bensőséges, vidám hangulatát színező borok. Együttesünk zenéje rendkívül felszabadult, vidám, elsősorban a legnépszerűbb izraeli dalokat adjuk elő természetes hangzású klezmer stílusban, egy kis jazz zenei ötvözéssel, amitől sajátos, ránk jellemző kép alakul ki.”

Július 29. vasárnap

21 óra
Kölcsönkért kastély
A Gruberek közt futótűzként terjed a hír, hogy dúsgazdag amerikai rokonuk, Gruber Menyhért a lányával, Maryvel Magyarországra látogat. Különböző terveket eszelnek ki a gazdag rokon megfejésére. Mind közül a legmerészebb Koltay Bálint terve, aki egyenesen Mary kezére pályázik. A fiatalok azonban egymásba szeretnek, annyira, hogy Bálint akkor is kitart Mary mellett, amikor a "gazdag" Gruber közli vele, hogy tönkrement. Ekkor már csak azt kell elrendezni, hogy a magát földbirtokosnak kiadó Bálint valóban fel tudjon mutatni jövendő apósa előtt egy úri kastélyt ...
Főbb szerepekben: Mikó István, Benkő Péter, Teremi Trixi, Bozsó József, Bor Viktor
Közreműködik: a Váci Szimfonikus Zenekar, vezényel: Farkas Pál karnagy
Rendezte: Mikó István

Curia udvara

Július 27. péntek

14 óra
Barokk, bor és a Váci Főtér
A bor udvar megnyitása

20 óra
Szőllősy Sándor és zenekara (Ipolyság)

Július 28. szombat

10 órától
A fröccs mint hungaricum, borozgatás a Curia udvarában.

15 óra
"Musical pillanatok- könnyed szórakozás nem csak fiataloknak"
Műsoron: Musicalek, jazz, gospel...
Felkészítő tanár: Brenner Judit
Zongorán kísér: Illéssy Miklós


19 óra
Bende Quartet koncertje
Bende Zsolt zenei tanulmányait hat évesen hegedű szakon kezdte a marosvásárhelyi Zenei Szakközépiskolában, később gitározni tanult. 1989-től a budapesti Postás Zeneiskolában folytatta tanulmányait, majd rövidesen helyi klubokban lépett fel. 1993-ban Londonba költözött, ahol rendszeresen koncertezett. 1996-tól a bostoni Berklee College of Music ösztöndíjasa, itt hangszerelést és zeneszerzést tanult. Tanárai: Mick Goodrick, John Abercrombie, George Garzone, Charlie Banacos, Hal Crook. Tanulmányai ideje alatt több európai (Anglia, Portugália, Olaszország), valamint brazíliai turnén vett részt. Tagja az Arnie Somogyi Quintetnek, amely nagy sikerrel szerepel a híres londoni Ronnie Scott's és Pizza Express klubokban. 2003 decemberétől Budapesten él, Arnie Somogyi Improvokation zenekarának gitárosa, amelynek tagjai többek között Tony Lakatos, Szakcsi-Lakatos Béla, Borbély Mihály is. 2004-ben alakult Bende Quartetjével gyakran fellép; tagjai: Szanday Mátyás (bőgő), Zana Zoltán (szaxofon), Mohay András (dob), Bende Zsolt (gitár).

21 óra
Nat Nichols önálló koncertje
amerikai örökzöld melódiákból

21 órától
Ínyencek estélye

Július 29. vasárnap:

10 órától
A XXI. század aszúi, borozgatás a Curia udvarában.

16 óra
Mészáros Tibor és népzenészei
„Autentikus magyar népzene a történelmi Magyarország területéről”

18 óra
Hortus Musicus hangversenye
A Hortus Musicus Énekegyüttes 1986-ban alakult Vácott. Öt képzett énekes és egy kiváló muzsikus előadásában barokk szvitek, fúgák, nyitányok, concertók szólalnak meg eredeti feldolgozásokban és jazz improvizációkkal.
Az együttes tagjai: Rada Márta, Mackó Mónika, Dőry Éva, Bogár Imre, Füri Gábor, Tóth Gábor


Vác Város Levéltárának udvara

Július 28. szombat

19 óra
Second Level Quartet jazz koncert
Borbély Miklós – altszaxofon
Lachegyi Máté – zongora
Drapos Gergely – basszusgitár
Mihalik Ábel – dob
A fiatal együttes a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakának hallgatóiból áll. Tagjai számos versenyen, koncerten bizonyították már tehetségüket. Mind a négyen más-más zenei közegben nőtt fel, és ezek a különböző műfajok (népzene, klasszikus zene, rock, stb.) valamilyen módon mind tetten érhetők zenéjükben, ám mégis organikus egységet alkotnak. Zenéjük mentes a zenei közhelyektől és populáris elemektől, viszont telve van frissességgel, invencióval, és az improvizáció szabadságával.

Voice City színpad
Július 27. péntek

17 óra Saint elmo's fire

18 óra Bak-elite
19 óra Re-lative
20 óra Road
21 óra Sollution
22 óra Rocken dogs
23 óra Terraluna

Július 28. szombat

17 óra Mumps kontra bánat
18 óra Naos
19 óra The beatheads
20 óra Lifeel
21 óra Formáció
22 óra Flúg
23 óra Végtelen

Július 29. vasárnap

17 óra
Acoustic Trio.hu
A legnagyobb magyar rock slágerek akusztikus hangszerelésben

18 óra
Molnár György

19 óra
A Legszebb Férfikor
Nemcsak a 20 éveseké a világ

20 óra
Countaktus Country
Country muzsika

21 óra
Crosstown blues, meg ami kell

22 óra
Beta block blues band

Duna-parti nagyszínpad

Július 27. péntek

19 óra
Cartoon Jamiroquai Tribute zenekar koncertje
A zenekar 2006 szeptemberében alakult Vácon azzal a szándékkal hogy, a világban és kishazánkban joggal népszerű JAMIROQUAI zenekar dalait hirdessék élőben a közönségnek.
A CARTOON cover banda, amely hűen próbálja visszaadni a Jamiroquai dalok hangvételét.

A banda tagjai:
Kullay Tímea ének
Szieber Attila gitár
Szabó Gergely billentyű
Németh Attila basszusgitár
Sinkó Bence percussion
Horváth Ádám dob

21 óra
Desperado – Club54 – Varga Feri és Balássy Betti koncertje
Két évvel ezelőtt látott napvilágot a Desperado második nagylemeze, mely az országos népszerűséget is meghozta a tehetséges csapatnak. Betti, Zsolti és Zoy! azóta olyan slágerekkel lopták magukat a szívünkbe, mint a Gyere és álmodj, a Rajtad múlik, vagy épp az Ég veled című lírai dal. Két platinalemezzel maguk mögött jogos elvárás volt, hogy a mércét még magasabbra kell tenni, hiszen a rengeteg pozitív visszajelzés, a számtalan fellépés igazolta, hogy az általuk képviselt stílusra bizony nagyon nagy az igény. Legyen szó szerelemről, szakítás okozta fájdalomról, egy nyári kalandról, mindenki talál olyan dalt a repertoárban, melyben saját életének egy-egy mozzanatára ismerhet.

Club54 új csapatnak számít, bár régi arcokat fedezhetünk fel bennük, a Sziasztok lányok nevű popzenekar két tagja mint zeneszerzők mutatkoznak be, Niki színházi körökből lehet ismerős. Koncertjeiken saját dalaik mellett a többi között Madonna, Donna Summer, Boney M és Bee Gees feldolgozásokat is játszanak.

23 óra
Utcabál a Made In együttessel
A zenekar 2001-ben alakult Vácott. Főként latin és funky zenét játszanak, de repertoárjukban megtalálható egy- egy jazz örökzöld is. Folyamatosan járják az ország különböző klubjait és rendezvényeit. Megalakulásuk évében részt vettek egy Balaton körüli turnén a Favágók Zenekarral s a két együttes barátsága azóta is töretlen. A Made In Zenekar több neves művésszel is dolgozik. Ők kísérik Hernádi Judit művésznőt és állandó közreműködők Varga Miklós és Majsai Gábor produkcióiban is.

A zenekar tagjai:
Pálinkás Gergely- gitár
Nagy Gergely- billentyűs hangszerek
Kovács Péter- ütőhangszerek
Toldi Tamás - ének

Július 28. szombat

18 óra
Crockodeal koncert
A Crockodeal 5 éves története során több tagcsere is történt. Noha a négy alapítóból ma már csak hárman zenélnek együtt, mégis a 7 tagú zenekar stabil alapokon áll. A tagcserék a szólógitár és az ének-vokál vonalon történtek, valamint a dobok találtak egy alkalommal új gazdára. Ki hosszabb, ki rövidebb időt töltött a zenekarban. Mégis, mindegyikük a maga egyéni és együttes munkájával hozzáadott valami egyedit a Crockodeal sajátos hangzásvilágához...

A zenekar tagjai:
Tornay Gábor— ének, vokál, ritmus gitár, szájharmonika, szaxofon, Dr. Vajta Mátyás — basszusgitár, vokál, Acsay Ákos — zongora, billentyűk, vokál, Papp Dávid — dobok, Vígh Mihály — szaxofon, klarinét, furulya, Szieber Attila — szólógitár, Élő Balázs — ének, vokál, akkusztikus gitár

20 óra
A NEXT együttes koncertje
A zenekar 2005-ben alakult. A csapatot Vácon élő zenészek alkotják, akik neve több zenekarból is ismerősen cseng. Azzal a céllal jött létre a formáció, hogy az újra nagy népszerűségnek örvendő „southern rock” műfajt képviselje hazánkban. A stílus legfontosabb képviselője az ausztrál AC/DC zenekar, melynek nem csak zenei hatásai érezhetők a játékukban, hanem legismertebb dalai is elhangzanak a koncerten! Más népszerű előadók szerzeményei is hallhatóak a műsoron (The Rolling Stones, The King, ZZ TOP, Van Halen), de mind hangszerelésben, mind megszólalásban hűen tükrözik a stílus legfontosabb jegyeit!
Wigyori – ének, Szabó Attila – gitár, Terman László – basszusgitár és Pósa János - dob


21 óra
Rúzsa Magdi koncert

„1985 november 28-án születtem Vrbas városban, Vajdaságban, első dolgom az volt, hogy ordítottam egy nagyot, nos hát azóta ragaszkodom Én Rúzsa Magdi a hangomhoz! 2006 május 20-án újjá születtem, mert, hogy megnyertem a Megasztár című vetélkedőt, végre lett közönségem, megnőtt a lelkem és megígértem ezentúl adni fogok, már amit az ember a hangjával adni tud…Semmi mást nem kérek, csak erőt, hogy végig tudjam járni az utamat. Az angyalok velünk…”

23 óra
Utcabál a További Magyar Hangok együttessel.
A További Magyar Hangok 2000. februárjában alakult, jórészt váci és nagymarosi zenészekből. A zenekar rendszeres fellépője a térség fesztiváljainak, ezen kívül klubkoncerteket is ad. A jelenleg 12 főből álló big band repertoárja nagyon színes, a latintól a rockon át a jazz-ig, a funky-tól a soul-on át a rhythm&blues-ig szinte minden stílus megtalálható benne, magyar és külföldi előadóktól egyaránt. A zenekar jól táncolható muzsikát játszik, koncertjük remek szórakozást, jó bulizást ígér mindenkinek!
Az együttes tagjai:
Bártfai Zoltán - ütőhangszerek; Demeter Tamás – ének; Fazekas László(ifj.) – dobok; Féja Géza - harsona és bariton szaxofon; Krebsz Gábor - tenor szaxofon; Löffler Kriszta – ének; Oláh Imre – gitár; Patrik Judit – ének; Pukli István – basszusgitár; Stencli Tamás - alt szaxofon; Újvári Gábor – trombita; Varga Zoltán – zongora.

Július 29. vasárnap

17 óra
A M.Á.S.I.K. együttes koncertje

Az együttes tagjai: Stadler Géza - ének, gitár, Wanderlich Béla – basszusgitár, Nagy József – dob, Szabó Gergely – billentyű, Juhász Eszter - ének

20 óra
A Bulldózer együttes koncertje
Hét évvel később, 2005-ben Demeter György /XL Sisters, Not For Sale/ kezdeményezésére a formáció újból életre kel. A billentyűs hangszereken Jankai Béla /Prognózis, B-Project, Omega/, a dobok mögött Pálmai Zoltán /Hobo Blues Band, P. Mobil, Beatrice/, gitárokon Szabó Attila /Varga Miklós Band/, basszusgitáron Berczelly Csaba /Varga Miklós Band/ játszik és Demeter Tamás énekessel kiegészülve, immár hat tagú a csapat! Az új dalok korszerű felfogásban készülnek de a hagyományokat tiszteletben tartva, nagy hangsúlyt fektetnek a vokális hangzásra mely mindig erőssége volt a formációnak.
Műsorukban helyet kapnak a magyar rock zene múltját idéző klasszikus dalok, mint a P. Mobil, Prognózis, Hobo Blues Band, Omega, XL Sisters szerzeményei, de szerepelnek a rockzene nagyjaitól is feldolgozások Sweet, Journey, Deep Purple dalok.

21.30 óra
A Bikini együttes koncertje
A zenekar tagjai: Bördén Szabolcs, Makovics Dénes, Mihalik Viktor, Lukács Peta, Németh Alajos, D. Nagy Lajos
Az idén huszonöt éves Bikini együttes a jubileumi esztendő tiszteletére elkészítette története legjobb albumát! S ez nem reklámszöveg: a zenekar minden tagja élete legjobb formájában muzsikálva adja elő a tizenkét, a Bikini hagyományait egyszerre folytató és megújító dalt.

23 óra
Tűzijáték

Kiállítások

Curia Galéria

július 24.

18 óra
Váci képzőművészek vigalmi kiállítása
A Vácon élő képzőművészek munkáiból egy válogatás kerül a közönség elé a CURIA – Galéria ódon hangulatú kiállító termében. Az alkotások - miközben korszerű megfogalmazásukkal ellenpontját képezik - mégis jól beleillenek ebbe a környezetbe. A válogatás keresztmetszetét adja napjaink művészi- festői – törekvéseinek városunkban.
A kiállítás megtekinthető: július 24 – augusztus 10.

Lyra Könyvesház - Torony Galéria
július 26. 17 óra

MARABU karikatúra kiállítása
A Vácott élő, 2007. évi Pulitzer-emlékdíjas „Marabu” karikatúra kiállítása.
A kiállítás megtekinthető: július 26 -augusztus 23.

Arcus Galéria
július 28. 18 óra

Markó Erzsébet festőművész kiállítása
A váci születésű Markó Erzsébet festőművésznek régen nem volt Vácon önálló kiállítása. Az ARCUS – Galéria adósságot törleszt most, hogy közönség elé viszi azt a szürrealisztikus festői világot, amely Markó Erzsébet sajátja. A tárlat látogatója titkokat sejtető formák birodalmába lép a különös színvilágú képeket nézve.
A kiállítás megtekinthető: július 28 - augusztus 23.

Bartók Béla Zeneiskola udvara
július 28. 18 óra
„CONCERTO...” c. kiállítás
A művészek olyan festményekkel szerepelnek ezen a kiállításon, amelyek megfogalmazásukban kapcsolódnak a Vigalom fő gondolatához, a barokknak, mint művészeti korszaknak a megidézéséhez. A képek, a barokk versenyművek szólamaihoz hasonlóan önálló életre kelnek, - egymással vitázva, versengve és ellenpontozva egymást, - majd összekapcsolódva fúgát képeznek, és így illeszkednek a Zeneiskola szép, kis udvarán megszólaló zeneművekhez. Szellemi környezetet teremtve a zenének és kölcsönözve attól.

Margaréta Kávéház
július 26. 18 óra

Lövész Kornélia festménykiállítása
A kiállítás megtekinthető: július 26 - augusztus 23.

Főtér Galéria
Július 21.

Paksi Vilmos festőművész
„Harmónia” c. kiállítása
A kiállítás megtekinthető: Július 21 -augusztus 16.

Állandó kiállítások

MEMENTO MORI
Kriptaleletek a váci Fehérek Templomából állandó kiállítás
2600 Vác, Március 15. tér 19. (pince)
Nyitva: 10-18 óráig
Ismerje meg múzeumunk egyedülálló kiállítását. Vasárnap (július 29-én) 11 órakor ingyenes vezetés tartunk a Memento Mori – kriptaleletek a váci Fehérek templomából című kiállításunkban. A belépés diákoknak, családoknak ingyenes!

Középkori pince
„Emlékek a Széchenyi utca múltjából” (állandó kiállítás)
2600 Vác, Széchenyi utca 3-5.
Előzetes bejelentkezést kérünk.

Hincz Gyula gyűjtemény
Vác, Káptalan u. 16. Tel: 27 / 313 463
Nyitva: 10-18 óráig
TRAGOR IGNÁC MÚZEUM
www.muzeum.vac.hu
Vác évszázadai – helytörténeti kiállítás
Válogatás Hincz Gyula 1926-45 között készült művekből

Mária házacskái - Válogatás a balassagyarmati Palóc Múzeum gyűjteményéből
2007. június 20 - szeptember 16.
Kedvelt zarándokhelyek – mint Sasvár, Máriacell - kegyszobrainak gipsz, vagy porcelán másolatai, Szűz Mária, a Szent család, vagy Jézus különböző ábrázolásai mindig nagy becsben álltak parasztságunknál. A szobrocskák számára szép kivitelű, faragott üveges szekrénykét is készítettek sok helyen. A díszesebbé tétel érdekében a szobrokat öltöztették, virágokkal, papírcsipkével, ezüstfóliával vették körül, de bekerülhettek a szekrénykébe a család legfontosabb emléktárgyai, például menyasszonyi koszorú. Az így elkészült, úgynevezett „Mária-ház” a tisztaszoba szentsarkába került és házioltárként funkcionált. A palóc területeken általánosan elterjedt volt használata.

Görög templom kiállítóterme
Vác, Március 15. tér 19. Tel.: 27/ 305 988 Nyitva: 10-18 óráig

„Kettő egy pár - szerelem, udvarlás, esküvő a XX. században
A Göcsej Múzeum vendégkiállítás „DOMINÓ”
2007. június 17 - augusztus 26.
Kiállításunkban a 20. század három időszakának párválasztási-házasságkötési szokásait mutatjuk be tárgyak, dokumentumok, hang- és fotóanyag közvetítésével.

A kiállítás téma szerinti csoportosításban tárja a néző elé három korszak tárgyi és dokumentumanyagát, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy nemcsak az egyes korszakok jellemző tendenciáit mutatja meg, hanem szembesíti a látogatót az idő és a divatok múlékonyságával, az egyik legfontosabb átmeneti rítushoz tapadó, sokszor szép és felemelő, gyakran azonban hivalkodó és álságos vonásokkal is.

Program:
„Mennyasszony vőlegény, de szép mind a kettő…” családi program a Görög Templom Kiállítóterem udvarán, szombaton és vasárnap 14 -18 óráig. A múzeumi délután témája a templomban található kiállításhoz kapcsolódik. A tárgykészítésen túl szerepjáték is várja a gyerekeket, családokat.


Egyházmegyei Múzeum kiállításai( Március 15. tér 4.)

1. Báthory Miklós váci püspök
1474-1506 élete és kora
2. A XX. század váci püspökei mint mecénások
Nyitvatartás: szerda-péntek 14-18 óráig
szombat-vasárnap 10-18 óráig
(hétfőn, kedden zárva)


Kísérő rendezvények
Július 28. szombat

11 óra
Barokk jelmezverseny a Városháza udvarán
Öltse magára a barokk kor öltözetét és kiegészítőit és legyen része a vigalmi forgatagnak!
Várjuk a jelmezes jelentkezőket, akik kedvet éreznek részt venni a Vigalom ünnepélyes felvonulásán. A kreatív győzteseket támogatóink által felajánlott alábbi díjakkal jutalmazzuk:

I. díj Dz Kerékpár és Sí Szaküzlet Szakszerviz és Kölcsönző 80.000,-Ft értékű kerékpár vásárlási utalvány
(Vác, Galcsek u. 8-10.Tel. 0620/263-6371)

II. díj Fónagy & Walter Vendég és Borház 50.000,-Ft értékű belföldi utazás
(Vác, Budapesti főút 36. Tel: 27/ 310-682 www.fonagy.hu)

III.díj Halászkert Étterem 2 fő részére barokk vacsora 10.000,-Ft értékben
(Vác, Liszt F. sétány 9-10.)

Különdíj: Főnix Bowling Pálya ajándéka
(Vác, Széchenyi u. 34. Dunakanyar Áruház Tel: 27/ 501-485)

Jelentkezés a Madách Imre Művelődési Központ információján július 20-ig (2600 Vác, Dr. Csányi L. krt. 63. Tel: (27) 316-411) és a mimk13@dunaweb.hu e-mail címen.

július 28. szombat
Duna-part 16 óra

Napfutó
Gladiátori brutalitás, filozófia és vallás drámai megjelenítésben.
„Minden olyan esetben, amidőn a szakrális témájú mítoszok összeegyeztethetetlenek az értelemmel azt követelik, hogy ne szó szerint értelmezzük őket, hanem kutassuk fel, s fejtsük meg rejtett értelmüket. A kereső emberek a szavak közönséges értelmét félreteszik és a tiszta intelligencia eljut a minden létezőn túli istenek eltérő természetének megértéséig.”
Írta: Weixelbaum János
Rendezte: Halmágyi Sándor színművész
Hangok: Papp János és Sinkovics Vitai András színművészek
Előadja a Familia Gladiatoria

július 29. vasárnap
Margaréta Kávéház 18 óra
„Romhányi a rímhányó” Romhányi Józsefre (1921-1983) emlékezünk.
Irodalmi összeállítás állatverseiből. Szerkesztette és bevezeti: Péter Péter váci költő. Közreműködnek: Nábelek Anita, Péter Péter, Péter Pál és Kocsis György.

Borbemutató

Csöppnyi Magyarország palackba zárva – 120 éves borpince
Bemutató hazánk 22 borvidékének legszebb boraiból a Fónagy & Walter Vendég- és Borház rendezésében – borszépségverseny.
Megtekinthető: 12-22 óráig, bor- és sajtkóstolás folyamatosan.
Vác, Budapesti főút 36. Tel.: 06-30-9-615-116

2007. július 27-én
17 órakor
Váci Uszoda
Női vizilabda válogatott az OBII-es váci csapat mérkőzése

Állandó programok:

Csapra verés
Sörsátor, pálinka-promenád, pecsenyék és egyéb ínyencségek a Duna-parti vendéglátóhelyeken

Kézművesek utcája
Különböző népművészeti, iparművészeti és kézműves mesterek kínálják portékáikat a Duna-parti sétányon.

Manófalva játszóház
Játszóház és gyermekfelügyelet 0-15 éves korig, 9-20 óráig a Zenepavilon közelében, a Duna-parton

Testvérvárosok, civil szervezetek utcája Vác városa hét testvérvárossal büszkélkedhet. A velük ismerkedni és találkozni vágyó érdeklődőket a szokásos helyen, a Korsós lány szobornál a testvérvárosok sátraiban szívesen látjuk.
Civil szervezetek szintén a Testvérvárosok utcájában mutathatják be tevékenységüket, a Petróczy utcában, a Zenepavilontól felfelé, a Székesegyházhoz közelítve, szombat reggeltől vasárnap estig.


Médiatámogatóink
Abszolút Rádió
Dunakanyar.hu
Dunakanyar Régió
Duna-Part Programajánló
Elekrto Szignál Tv.
Calipso Rádió
Szuperinfó
Váci Napló
Váconline

Bővebb információ:
Madách Imre Művelődési Központ
(2600 Vác, Dr. Csányi L. krt. 63., Tel: 27/316-411)
@-mail: mimk@dunaweb.hu, www.mimk.vac.hu
és a Tourinform Iroda
(2600 Vác, Március 15 tér 17. Tel:27/316-160)
@-mail: vac@tourinform.hu, www.tourinform.vac.huRendezvényszervezo:Madách Imre Művelődési Központ
Helyszín:Vác - Vác
Telefon:27/316-411

A FESZTIVÁL PROGRAMJAI

Találatok száma: 1
Barokk jelmezverseny a Vigalomban
július 28., szombat | 10:00 óra | kulturális | Vác
Azon gyermekek, hölgyek és urak, akik barokk kort idéző jelmezben jönnek el a Váci Világi Vigalomra, és akiket kiválaszt a szakmai zsűri, értékes nyeremények várományosai lehetnek.

Legyen részese a barokk Vigalomnak!
Pályázati feltételek:
Barokk kort idéző ruhában, illetve frizurával jelenjen meg és vegyen részt a 2007. július 28-án 10 órakor kezdődő Váci Világi Vigalom felvonulásán.
Az értékelés fő szempontjai a kreativitás és korhűség.
Várunk minden jelmezes résztvevőt!

I. díj: 80.000 Ft értékű kerékpár vásárlási utalvány
Dz Kerékpár és Sí Szaküzlet Szakszerviz és Kölcsönző
Vác, Galcsek u. 8-10.Tel. 0620/263-6371

II. díj: 50.000 Ft értékű belföldi utazás
Fónagy & Walter Vendég és Borház
Vác, Budapesti fõút 36. Tel: 27/ 310-682 www.fonagy.hu

III. díj: 2 fő részére barokk vacsora 10.000 Ft értékben
Halászkert Étterem
Vác, Liszt F. sétány 9-10.

Különdíj: Fõnix Bowling Pálya ajándéka
Vác, Széchenyi u. 34. Dunakanyar Áruház Tel: 27/ 501-485

Különdíj: 25.000 Ft értékű szerviz ajándékutalványa
Dunakanyar Autócentrum
Vác 2600, Kodály Zoltán út 2.

A jelentkezés határideje: 2007. július 20.
Jelentkezni lehet a Madách Imre Művelődési Központban név és elérhetőség megadásával lehet a 13-as irodájában, telefonon (27) 518-205
E-mail: mimk13@dunaweb.hu
Helyszín:Vác - Madách Imre Művelődési Központ, Dr.Csányi
Telefon:27/518-205
Rendezvénysorozat:XV. Váci Világi Vigalom