Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
Környezetvédelem

  dátum típus település kulcsszó  
   környezetvédelem
2008. április 11. - Vác
II. Duna-Dráva Faültetés
Immáron második alkalommal kerül megrendezésre a Duna-Dráva Cement Kft. által kezdeményezett és szponzorált Faültetés Vácott. A váci gyár kiemelt céljának tekinti környezetének és a környékbeli települések fejlesztésének támogatását. Ennek jegyében kerül sor 2008. április 19-én a 2. Duna-Dráva Faültetésre.

A környezetvédelmi rendezvénynek idén a Deákvári vízfogó ad otthont.

A második faültetés alkalmából szerkesztőségünk megkereste Bíró Györgyöt a faültetés fő szervezőjét, hogy számoljon be a faültetéssel kapcsolatos feladatokról, szempontokról és az idei helyszínről is.


Interjú:


- Mióta Ön a Duna-Dráva Faültetés szervezője?

Egy éve, de Vácott már közel 20 éve tervezek hasonló programokat.
Élvezem, mert jó látni, amikor az ember maradandót alkot és még jól is érzi magát.- Mi jelent Önnek ez a munka?

Komoly munkát és kihívást jelent, mert egy ilyen program nagy szervezőtevékenységgel, kemény munkával jár. Amikor sikerül, az roppant jó érzés. Közös munkát jelent társaimmal, azokkal a fiatalokkal, akikkel a környezeti nevelési programot szervezem.- Milyen feladatokat kap a faültetéssel kapcsolatban?


Minden munkát a csapatommal végzek, akik fiatalokból állnak és erőt adnak nekem, ha kezdek fáradni. Egy ilyen program nagy felelősség, sokrétű és kemény aprólékos munkát igényel.

A kiültetési terv elkészítésével kezdődik és a növények beszerzésén, a vendéglátás és a résztvevők beszerzésén keresztül minden munkát mi végzünk, ami a programmal kapcsolatos. Gyorsan kell tudni dönteni, szívósan kell dolgozni és akkor sem szabad feladni, amikor már minden veszni látszik, mert mindenre van megoldás csak kreatívnak kell lenni. 150-200 diáknak ezt a programot úgy megszervezni, hogy minden gördülékenyen működjön nehéz, aprólékos munka.


- Kikkel dolgozik együtt a munkája során?

Már említettem név szerint is néhányukat, akik segítenek munkámban. Ez esetben tájépítészek, pedagógusok, és sok-sok fiatal segít. Természetesen nálunk is van valamilyen hierarhia, hiszen az általános iskolásoktól a középiskolások, egyetemisták és a felnőtt embereken keresztül minden korosztály megtalálható a rendezőim közöm. Azok a gyerekek, akik általános iskolásként pályázaton, vagy egy-egy programon jelen vannak és megtetszik nekik, amit csinálunk, csatlakozhatnak hozzánk. Ha megtetszik nekik mindaz, amit a piros Rendezői pólóban szervezünk, ők is rendezőkké válnak, segítenek a programok megvalósításában, és ahogy nőnek komolyabb feladatokat kapnak.- Milyen kihívásokat lát ebben a feladatban?

Valamit alkotunk, ami örök és a város és a természet is több lesz tőle. Mindezt úgy csináljuk, hogy jól is érezzük magunkat, és olyan sikerrel, hogy jövőre is lehetőséget kapjunk újabb produkció megvalósítására.


- Mennyire valósul meg a faültetésben az, amit valóban szeretnének vele elérni, kifejezni?

Remélem teljes mértékben megvalósul. Ezért dolgozunk.- Milyen szempont alapján választják a helyszíneket?


A terület képviselője Mokánszky Zoltán keresett fel azzal, hogy valamit kellene kezdeni a vízfogó területével, mert nagyon elhanyagolt és kevés a zöldövezet. Tehát a lakossági igény egy fontos szempont.

A legfontosabb, hogy a terület alkalmas legyen a növények elültetésére.

Környezetvédelmi szakmai szempontból is megfelelőnek kell lennie a területnek, ezt a csapatom szakemberei vizsgálták. Rendes Veronika Tájépítész tervezte a növények kiültetését. Esetünkben sokkal nagyobb szakmai hozzáértést igényel a jelenlegi terület, mint a tavalyi a Gyadai réten, mert ott csak ki kellett jelölni a fasor ültetési helyeit. Most nem mindegy hová és milyen növényeket telepítünk.

Szempont továbbá, hogy a tervezett növényanyag beszerezhető e. Ebben Náhlik György barátom segít, aki ilyenkor az ország faiskoláit bejárja a legjobb csemetékért.

Fontos szempont, hogy a programot a gyerekek, akik ezzel tanulnak, meg tudják valósítani. Nem szabad irreálisan nagy feladat elé állítani őket. Ennek logisztikai szervezésében Csitneki Balázs, Bander Hilda, szakmai előkészítésében Sturcz Anita pedagógus segít a rendezőim közül.

És végül fontos szempont, hogy olyan helyre és olyan növényeket telepítsünk, amik ott megmaradnak, amiket a város miután átvesz, kezelni tud.
Mituk Szandra

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
MEDIPARK BT.

Dunakeszi
fogászat, digitális panoráma röntgen (rtg), fájdalommentes kezelések, láthatatlan fogszabályozás, fémmentes fogpótlások, szájsebészet, implantáció /fogbeültetés/, fogorvos, fogpótlás, fogászat, fogorvos, fogszabályozás, fogpótlás, gyermekfogászat, esztétikus tömések, fogkőlevétel, fájdalommentes fogfehérítés, lézeres terápiák
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Ciszterci Nővérek Boldogasszony Háza Monostor
Kismaros
túra
Verőce körtúra
típus: gyalog
apróhirdetés
Sződligeti italdiszkontba keresünk árúfeltöltő munkatársat. Jelentkezni ...
29 éve Magyarországon működő, osztrák tulajdonú, fémipari cég ...
MATEMATIKA KÜLÖNÓRA! Felkészítést vállalok matematikából közép- ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Egyedülálló lehetőség! Eladóvá vált Vácon egy 433 nm-es irodaház 739 nm-es ...
- Eladó lakást keresek Vácon a Földváry téren és Deákváron is egyaránt 45 M Ft-ig. ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Eladó Dunakeszi közkedvelt részén, Duna-part közelében kétgenerációs családi ház! A ...
- Eladó Dunakeszi központjában egy azonnal költözhető, tehermentes, 58 nm-es ikerház. Az ...
Ingatlanok Kismaroson
- Eladó Kismaros Börzsönyliget Ciklámen utcában 991 m2 építési telek erdei környezetben. ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU