Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
Környezetvédelem

  dátum típus település kulcsszó  
   
környezetvédelem
2008. július 14. - Rétság
Kezdődnek az építkezések a Zöld Híd Programban
Sikeresen lezárultak az Észak–Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás nyílt közbeszerzési pályázatai. Hivatalosan kihirdették a nógrádmarcali, a Kerepes ökörtelek-völgyi hulladékkezelő központok, a balassagyarmati, a rétsági hulladékudvarok, illetve a 486 db szelektív hulladékgyűjtő sziget megépítésének kivitelezőit.

A nógrádmarcali hulladékkezelő központ, illetve a balassagyarmati és a rétsági hulladékudvar létesítésére a beérkezett 6 pályázat közül, legelőnyösebb ajánlatot a gödöllői székhelyű, PGK Nógrádmarcali Konzorcium (vezetője: Penta Általános Építőipari Kft.) tette. A vállalkozás nettó 4.913.948 euróért vállalta, hogy Nógrádmarcalban megépít egy mechanikai előkezelőművet, amely a hagyományos módon gyűjtött kommunális szilárd hulladékok feldolgozására lesz képes. A konzorcium a kezelőközpontban kialakít egy komposztáló telepet, valamint az egyéb kiegészítő létesítmények mellett, egy a szelektíven gyűjtött hulladékok átrakására szolgáló állomást is.
A fejlesztések a 2001. óta működő nógrádmarcali regionális hulladéklerakó korszerűsítéseként valósulnak meg, ahol a modern hulladékkezelő technológiáknak köszönhetően nem lesz szükség a hulladéklerakó bővítésére.
Az évi 40.000 tonnás hulladékkezelési kapacitással rendelkező telepen korszerű körülmények között tudják majd feldolgozni a térség hulladékait. A létesítmények üzembe helyezésével radikálisan csökkenthető lesz a lerakásra kerülő hulladék mennyisége és növekszik az újrahasznosítás mértéke.

Balassagyarmaton, illetve Rétságon a PGK Nógrádmarcali Konzorcium a lakossági hulladékoknak gyorsan és egyszerűen megközelíthető hulladékudvarokat is létesít. Ezekben mindenféle, a háztartásban keletkezett hulladékot el lehet majd helyezni. Kidobott bútorokat, lomokokat, elektromos készülékeket, hasznosítható hulladékokat (papír, műanyag, üveg, fém, zöldhulladék), építési törmelékeket, illetve veszélyes anyagokat is (pld: szárazelem, akkumulátor, gyógyszer, gumiabroncs stb.).

A Kerepes, Ökörtelek–völgyi hulladékkezelő központot nettó 8.177.000 euróért a budapesti GKP Kerepes Konzorcium építheti fel, amelynek vezető vállalkozása a Geohidroterv Mérnökgeológiai, Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kft. A beruházás helyszínét a Gödöllő és Kerepes között húzódó völgyet 1988 óta használják hulladéklerakóként. Ez a vidék lakott területektől távol esik, így alkalmas a fejlesztésekre. A kivitelező konzorcium mechanikai előkezelőt, komposztáló telepet, szelektíven gyűjtött hulladékok válogatóüzemét, kiegészítő létesítmények megépítését és a hulladéklerakó 400.000 m3 kapacitásúra bővítését vállalta.
A kezelő központ, a vonzáskörzetében lévő két gyűjtőkörzet (Vác, Kerepes) 61 településéről több mint 208.000 ember számára biztosítja a jövőben hulladékok biztonságos kezelését és újrahasznosítását. Kapacitása éves szinten 80-90.000 tonna lesz.

Az Észak–Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulást alkotó 106 település mindegyikén szelektív hulladékgyűjtő szigeteket is létesítenek, összesen 486 helyszínen. Ezeken a szigeteken öt, a hulladékfajták szerint eltérő színű, egyenként 1100 literes tároló edényt helyeznek el az elkövetkező egy éven belül. A kivitelezési munkálatokat a Kerepes 2008 Konzorcium (vezetője: Hídtechnika Kft.) végezheti el, miután a cég nettó 783.366 eurós ajánlatával megnyerte a tendert.

„A tagönkormányzatok segítsége mellett, az elmúlt 3-4 év lelkiismeretes, kitartó munkája végre meghozta az első eredményét. A társulás és a projekt megvalósító egység szakemberei továbbra is azon dolgoznak, hogy a hulladékgazdálkodási rendszer próbaüzeme - az előzetes tervek alapján - 2009 év végén elindulhasson. Ez nem csak a tagönkormányzatok, hanem a térség és a lakosság érdeke is.” – hangsúlyozta Dr. Gémesi György az Önkormányzati Társulás elnöke.

A pályázatokon nyertes kivitelezőkkel a szerződések aláírása megtörtént. Várhatóan 2008. július második felében a munkaterület átadások is lezajlanak. Az építkezések befejezésére és a műszaki átadásokra 2009. őszén fog a tervek szerint sor kerülni.

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Hlinka Bt.

Vácduka
konténerszállítás, konténerrendelés, konténer bérlés, konténer vác
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Püspöki palota
Vác
túra
Királyrét - Csóványos - Királyrét
típus: gyalog
Királyrétről indulva juthatunk el a Börzsöny-hegység legmagasabb pontjára, a Csóványosra (938 m)
apróhirdetés
Sződligeti italdiszkontba keresünk árúfeltöltő munkatársat. Jelentkezni ...
29 éve Magyarországon működő, osztrák tulajdonú, fémipari cég ...
MATEMATIKA KÜLÖNÓRA! Felkészítést vállalok matematikából közép- ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- KURIÓZUM VÁCON! Eladó Vácon, belvárosban, teljesen felújított nagypolgári lakások! A ...
- Vác Belvárosában, a Fő térhez közel kiadó egy újszerű, fiatalos tetőtéri lakás. Beépített ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Eladó Dunakeszi közkedvelt részén, Duna-part közelében kétgenerációs családi ház! A ...
- Eladó Dunakeszi központjában egy azonnal költözhető, tehermentes, 58 nm-es ikerház. Az ...
Ingatlanok Kismaroson
- Eladó Kismaros Börzsönyliget Ciklámen utcában 991 m2 építési telek erdei környezetben. ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladó egy 47 négyzetméteres társasházi lakás Diósjenőn! A lakásba lépve egy világos ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU