Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   
közélet
2018. november 9. - Dunakanyar
Ezek a legszebb kirándulóhelyek a Dunakanyarban
Az utazgatás és a természet kedvelőinek nem újdonság, hogy a kedvező klímának és elhelyezkedésnek köszönhetően Magyarország olyan szerencsés helyzetben van, hogy dúskál a szebbnél szebb kirándulóhelyekben és látnivalókban. Sokak szerint hazánk legszebb tája a folyó és hegyek ölelte, fővárostól nem messze fekvő, mesés Dunakanyarban lelhető fel. A Börzsöny és a Visegrádi-hegység között kanyargó Duna két partján található nevezetességek és kirándulóhelyek nem okoznak csalódást az utazóknak és kikapcsolódni vágyóknak, hiszen megtalálhatók itt a gyönyörű tájakon kívül többek között történelmi emlékek és művészeti látnivalók is. Az alábbi összeállításban az Utazzlastminute utazási portál gyűjtése nyomán állítottunk össze egy kis kedvcsinálót.

Visegrád

Az egyik legnevezetesebb, történelmi múlttal rendelkező, gyermekeknek is számtalan izgalmas programot kínáló település a régióban. Megtekinthető például a királyi palota, ahol a Herkules-kút és mesekert is van, vagy a Fellegvár, és a Salamon torony. A Visegrádi hegységbe és azon át vezető legszebb turistaútvonalak innen indulnak ki, melyeket vétek lenne kihagyni, mivel a domborzatnak és a csodás természetnek köszönhetően vadregényes táj és fantasztikus panoráma élvezhető kirándulás közben. A túra része lehet a Nagy Villám és Mogyoróhegy, valamint Vadaspark, sí- és bobpálya, ill. drótkötélpálya is. A Föld szívcsakrájaként is emlegetett, közkedvelt, egészséges levegőjű Dobogókő pedig a hegység legmagasabb pontja (699 m).

A Visegrádi hegység legismertebb része a 2013-ban teljesen felújított, hazánkban egyedülálló mászós, kapaszkodós, létrázós és patakkal, forrással, sziklákkal, erdős turistaúttal rendelkező, kalandos szurdokvölgyű, vulkáni eredetű Rám-szakadék, mely páratlan, izgalmas élményt nyújt a felkeresőinek. Itt viszont a túrafelszerelés alap követelmény, a hétköznapi viselet nem megfelelő! A csaknem 9 km-es, nagyjából 3 órás, mesebeli tájakon átvezető túraszakasz ajánlott kiindulópontja Dömös, ahonnan a piros-sárga-zöld jelzések követendők egészen a sárga letéréséig, onnan viszont a zöld turistajelzés visz tovább egészen a Rám-szakadékig, melynek megmászása után a sárga jelzés mentén haladhatunk a Lukács-árok felé, egy már enyhén lejtős úton, melyen visszajutunk a kiinduló ponthoz.

Szentendre

A Pilis hegységben, a Duna-Ipoly Nemzeti Park határán található népszerű, mediterrán hangulatú település a mondás szerint hazánk ékszeres doboza. Zegzugos macskaköves kis utcácskák, szűk sikátorok, barokk jellegű házak, barátságos légkör és kis kávéházak, éttermek, emlékmúzeumok garmada jellemzi. A Duna parti sétányon pedig akkor is élmény végighaladni, ha éppen nem tartanak kirakodó vásárokat vagy valamilyen szabadtéri ünnepséget. A Fő térről lépcsős sikátorokon át vezet fel az út a Várdombra, ahol a város legrégebbi épülete áll, s a várfalakról lenyűgöző kilátás tárul elénk. A városban egyéb érdekességek mellett található még Retro Design Center, különféle vallású templomok, és az elmaradhatatlan Skanzen, mely hazánk múltidézője korabeli épületekkel, udvarokkal és változatos szakmák mesterembereivel.

Kincsek tára

Mivel valóban rengeteg említésre méltó látnivaló és fantasztikus kirándulóhely található a Dunakanyar mindkét felén, lehetetlenség részletesen egyszerre bemutatni őket. Azonban a fentieken kívül, kedvcsinálónak egy teljességet nélkülöző felsorolás elengedhetetlen:

Esztergomi bazilika, zebegényi Remete-barlang, Szokolya és a páfrányok, patakok övezte Nagy-Hideg-hegy, Börzsöny és Királyrét a kisvasúttal, Vác és Naszály a tanösvénnyel, függőhíddal, vácrátóti Arborétum és Botanikus kert, Verőce, Göd, Vác, Nagymaros, Sződliget - és még lehetne folytatni a sort.

S ha már Duna, akkor Budapest és Esztergom között másfél óra önfeledt pihenést nyújt egy élvezetes hajókirándulás. Kismaros és Zebegény között pedig 14 km-es kenutúra tehető ártéri erdők, lakatlan szigetek és hegyek társaságában.

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Ciszterci Nővérek Boldogasszony Háza Monostor
Kismaros
túra
Diósjenő-Királyrét túra
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
A diósjenői vonatállomásról indulva, folyamatosan emelkedve érjük el a Foltán-keresztet. Az út során érintjük a Csehvárat, melyről az út ...
apróhirdetés
Gödön működő élelmiszer üzletbe 8 órás eladó pénztárost keresek. Érdeklődni a ...
Matematikából indul egyéni érettségi felkészítés külön óra keretében.
MATEMATIKA KÜLÖNÓRA! Felkészítést vállalok matematikából ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vácon a Burgundia városrészen eladó új építésű lakások. A Dunakanyar központjaként ...
- Vác külterületén 733 m2-es örök-panorámás körbekerített telken állandó ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Dunakeszi közkedvelt lakóparkjában az Alagliget lakóparkban eladó egy 2007-ben ...
- Dunakeszin (Duna túloldalán elhelyezkedő Budakalász várossal megosztva ...
Ingatlanok Kismaroson
- Kismaros egyik legszebb részén dupla telken eladó 2 különálló igényesen felújított faház. ...
- A megvalósított gyermekkori álom! Börzsönyliget Kismaros belterületi településrésze, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Alsógödön a dunai oldalon, csendes utcában, gyönyörű, ősfás környezetben eladó ...
- Eladó önálló családi ház, Felső Göd kellemes, csendes utcájában! 750 m2 parkosított, ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU