Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu




társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   




kulturális
2015. szeptember 1. - Vác
Újra izgalmas évad a Váci Dunakanyar Színházban!
A számokban és élményekben mérve is fantasztikus előző évadot és az azt záró, immár harmadik alkalommal megrendezett V4 Fesztivál és Színházi Találkozót követően a színház ugyan rövid nyári szünet tartott, de most újra megnyitja kapuit, és a frissen felújított épület ismét fogadja a művészeket és a közönséget.

A szeptember 19-i évadnyitó előadásra már az új, megszépült környezetbe látogathatnak el azok, akik kíváncsiak a Retro szerelem, avagy özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című vígjátékra, amelyet a Magyar Attila, Hajdú István és Szakács Tibor alkotta trió játszik.
Az előadást követően pedig a színház dolgozói egy közös kulisszajárásra invitálják azokat az érdeklődőket, akik szívesen bepillantanának a színfalak mögé, hogy számos új érdekességgel ismerkedjenek meg, és újabb élményekkel gazdagodjanak.

Az idei évad két izgalmas őszi bemutatóval veszi kezdetét.
Október 2-án Jean Genet egyik népszerű műve, A cselédek kerül bemutatásra, amelynek ajánlója már olvasható a színház honlapján:

"Jean Genet francia író és drámaíró három csodálatos női alakot hagyott ránk megrendítően szép történetében, A cselédek című darabjában. Claire és Solange, a két szolgalelkű és alázatos cseléd úrnőjük minden kívánságát teljesíti, állhatatosan és odaadóan lesik a Madame minden kérését. De valóban makulátlan tiszteletről tanúskodik mindez? Mi történik akkor, amikor nincs otthon a ház úrnője? Hiszen a két kis cseléd olykor magára marad, és e parányi, zárt világban nem marad más számukra, csak a játék. Egy titkos szertartás, egy kis rituális tréfa, amelyben eltűnik minden határ való és valótlan, igazság és látszat között. A szöveg fordulatokkal teli rejtvényként szolgál, amelyben a bravúros írói találékonyság szüntelen feszültséget teremt, és amelyben a tükrök csak hamis képet festenek. "Mese... Egyszerre kell hinni benne és megtagadni, hogy higgyünk benne…" Genet remekműve emlékezetes színházi estet ígér, amelynek során hol az abszurd és fekete humor, hol pedig a finom, ironikus élc nevettet. Bakos-Kiss Gábor rendezése három különlegesen izgalmas színésznő, Pataki Szilvia, Szabó Erika és Molnár Gyöngyi előadásában lesz látható. Az előadás dramaturgja Deés Enikő."

Mindazoknak, akik már izgatottan várják a premiert, és kíváncsiak arra, hogyan készül az előadás kihagyhatatlan alkalmat kínál a szeptember 25-én 19 órakor kezdődő ingyenes nyílt próba, amelyre a regisztrációs jegyet a színház jegypénztárában lehet megváltani.

A színház második bemutatóját november 28-ra tervezi. A 2015/16-os évad meghatározó irányvonala a V4 eszmeiségének és kulturális dimenziójának erősítése.
A V4 Fesztivál és Színházi Találkozó megrendezésén túl a színház ismét egy kiemelt produkcióval készül, így a visegrádi országok legismertebb szerzőinek művei közül idén a lengyel Witold Gombrowicz Yvonne, burgundi hercegnő című darabja került kiválasztásra, amelyet a Váci Dunakanyar Színház a Nemzeti Színház együttműködésével tűz műsorra.

A produkció megrendezésére a méltán híres ukrán Lviv Academic Voskresinnia Theatre igazgatóját, Yaroslav Fedoryshyn-t kérték fel, aki szívesen vállalta a feladatot. A színház úgy gondolta, hogy az ukrán rendező által következetesen alkalmazott sajátos expresszív formanyelv, amely egyesíti a pszichológiai színház hagyományait a modern színházi formákkal, és amelyet gyakran emlegetnek spirituális színházként, újszerűen hat majd a közönségre, és jól illeszkedik Gombrowicz drámájának kifejezésmódjához.
A bemutató után a darab a Nemzeti Színházban, és a tervek szerint külföldön is látható lesz.

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Szônyi István Emlékmúzeum
Zebegény
túra
Keresztül a Börzsönyön teljesítménytúra
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Egy hosszú és nehéz teljesítménytúra, mely keresztülmegy a Börzsönyön, és érinti a legmagasabb csúcsát is (Csóványos 938 m). Több nehéz ...
apróhirdetés
ABC Árufeltöltői állást keresek. Vác és környékén.
Szakácsot és konyhai kisegítőt keresünk. Barátságos légkör és versenyképes ...
Az Eco Smart Group Kft. gödi telephelyére keres műszaki feladatokra, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- ELADÓ ÉPÍTÉSI TELEK 420 m2 tehermentes építési telek tulajdonostól Vácon, Deákvár ...
- Eladásra kínálom Vác, Deákvár, Kárász utcai téglaépítésű társasházban ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU