2021. február 23. - Vác
A környezettudatosság minden időben fontos - Kihirdették a Zöld Megoldás-pályázat nyerteseit
A Duna-Dráva Cement Kft. évtizedek óta kiemelten kezeli a természeti értékek védelmét, a helyi közösségek és a fiatal generáció támogatását. Éppen ezért, a Zöld Megoldás-pályázat keretében immáron egy évtizede támogatják a környezettudatos ötletek megvalósulását.

A környezetvédelmi pályázat keretében a 2020/21-es időszakban összesen 8,5 millió forintra lehetett pályázni, amely egy egyszeri, 1 millió forintos jubileumi különdíjat is magába foglalt. A tavalyi évben világszerte fellépő nehézségek ellenére összesen 31 pályázat érkezett a baranyai és a váci régióból.

A Bírálóbizottságoknak 2021-ben is nehéz dolga volt; számos új, és innovatív ötlet közül kellett kiválasztaniuk a legjobbakat.

A Bizottság 2021-ben összesen 6 pályázó elképzeléseit szavazta meg nyertesként. Ezen felül a Zöld Megoldás-pályázat 10 éves jubileumának alkalmából a Diófa Alapítvány Váci Deákvári Óvoda Diófa Úti Tagóvodája részesül 1 millió forintos támogatásban.

Zöld törekvések a váci régióból

A Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egy Öko-tanterem megépítését tervezi az iskola udvarán, amellyel lehetőséget teremtenének a szabadban történő tanulásra egy olyan természetközeli élettérben, amely elősegítené a gyerekek tapasztalat útján történő tanulását.

A Kismarosi Kis Morgó Óvoda a Patakparti Manó kunyhó elnevezésű pályázatával a szabadban történő nevelés előnyeit kívánja bemutatni, hiszen az óvodások a napjaik nagy részét eddig is az intézmény udvarán és a közeli patak partján töltötték. Utóbbi helyszínre terveznek egy Manó kunyhót, ahol az óvodások tanításához szükséges fejlesztő eszközöket tárolnák.

A DDC az iskola elképzeléseit 2 millió forinttal, míg az óvoda terveit közel 1 millió forinttal támogatja.

A baranyai régióban a DDC a Nők Együtt Sikeresen Egyesület, a Vokányi Óvoda és Konyha és a Nagyharsányi Óvoda pályázatát, valamint a Balokány-ligetért Egyesület elképzeléseit támogatja.

A különdíjat elnyert pályázó, a váci Diófa Alapítvány egy madárbarát mintakert tanösvényt álmodott meg, amellyel a Váci Deákvári Óvoda Diófa Úti Tagóvodájába járó gyermekeknek kívánják érdekes és szemléletes módon bemutatni a leggyakoribb madárbarát kerti eszközöket és az ezekkel védhető madárfajokat. Az alapítvány elképzeléseit 1.000.000 forinttal támogatja a Társaság.

A DDC Zöld Megoldás-pályázat keretében az elmúlt évek során eddig összesen 46 projekt valósult meg mintegy 65 millió forintból. Az idén megvalósuló 7 pályázattal pedig tovább növelik a támogatottak számát.

Keresztes Alpin - Favágási szolgáltatás

Kismaros
alpintechnika, fakivágás, fakivágás alpintechnikával

Szentháromság-szobor