Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu




társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   




közlemények
2020. február 21. - Vác
Sajtóbeszélgetés a Duna-Dráva Cement Kft-nél
2020 február 17-én sajtóbeszélgetést tartottak a Duna-Dráva Cement Kft-nél. A meghívott helyi sajtó képviselőit Szarkándi János a Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatója, Szilágyi Zsolt a DDC Váci Gyárának igazgatója és Guth Zoltán a Társaság kommunikációs vezetője köszöntötte.

A beszélgetés során tájékoztattak a Váci Cementgyárban 2016-ban megkezdődött nagyszabású, mintegy 9 milliárd forint összköltségű modernizációs beruházásokról és azok környezeti hasznosulásáról, valamint az építőipar és az építőanyag-ipar aktuális helyzetéről és várható alakulásáráról.

Szarkándi János elnök-vezérigazgató számokban összegezte az elmúlt évet, illetve előrevetítette az idei és a következő év várható statisztikáit.
"2019-ben saját becslésünk és a KSH importstatisztikái alapján megközelítőleg 3,6-3,8 millió tonna cementet használhatott fel a hazai építőipar, mely 2019-ben nagyjából 20 százalékos növekedést produkált (túlnyomó részt infrastrukturális beruházásokkal, a lakásépítési szektor kevésbé számottevő). Hasonló eredményre számítunk idén is, 2021-től várható némi visszaesés."


A cement felhasználás adatai mellett a társaság bővüléséről is szó esett. 2019-ben megtörtént Readymix Hungária Kft. beolvadása a Duna-Dráva Cement Kft-be. Az integráció eredményeképpen közel 50 betonüzemmel rendelkezik a Társaság országszerte.

Szilágyi Zsolt a DDC Váci Gyárának igazgatója a váci gyár környezetvédelmi beruházásának szakaszairól adott bővebb tájékoztatás, miszerint 2016 és 2018 között egy közel 7 milliárd forintos környezetvédelmi beruházás valósult meg a Váci Gyárban (többek között az elektrofilteres szűrőrendszer zsákos szűrőre történő cserélése, amellyel a cementgyár porkibocsátása a már korábban is alacsony szint töredékére csökkent).

2019 és 2020 között egy további 2,1 milliárd forintos beruházás zajlik, melynek célja a helyettesítő tüzelőanyagok arányának növelése. A fejlesztés jelentősége, hogy a magyar cementipar történetében először valósul meg egy emberi beavatkozást nélkülöző, automatikusan működő helyettesítő tüzelőanyag tároló és adagoló technológiai sor. Ez azt jelenti, hogy a beérkező anyagot a teherautó egy garatba önti, majd egy automatikusan működő daru átrakja a tárolótérbe. A vezérlőben beállított tonna/óra jel alapján adagolja a berendezéssor az anyagot a tároló csarnokból az elszállító adagoló berendezéssorra.
A téli leállást követően múlt héten (február közepén) indult újra a gyártás. 300 kemence üzemnappal számolunk az idei évre.- tudtuk meg Szilágyi Zsolttól.

Szarkándi János elnök-vezérigazgató hozzáfűzte, hogy az elmúlt években komoly munkaerő-piaci kihívásokkal kellett szembenézniük. Ráadásul a szakemberek 20 százaléka a következő pár évben nyugdíjba vonul. Elmondta, nehéz jó szakmunkásokat találni a versenyképes fizetés és a rendkívül széleskörű béren kívüli juttatások ellenére.

"Nagy a generációk közötti különbség. Jövőbeni tervünk, hogy a nyugdíjba vonuló kollégákat felkérjük, hogy maradjanak még Társaságunknál az új munkaerő betanításának céljából, akár részmunkaidőben is." - tudtuk meg az elnök-vezérigazgatótól.

Duna-Dráva Cement Kft. 2020-ban is folytatja a társadalmi felelősségvállalási programjait, a korábbi években, évtizedekben elindított kezdeményezések mind a Váci, mind pedig a Beremendi Cementgyár környezetében meg fognak valósulni. 2019 őszén a DDC kiadta legfrissebb fenntarthatósági jelentését, amelyben helyzetképet ad, illetve összefoglalja legfontosabb célkitűzéseit és vállalásait a jövőre nézve.


www.duna-drava.hu/fenntarthatosagi-jelentes

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Gyártelepi Jézus Szíve Templom
Dunakeszi
túra
Kismaros-Diósjenő túra
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Kismarosról a gyermekvasúttal Királyrétig megyünk, innen a Taxi nyiladékon, majd a Grófi úton keresztül a Magas-taxi turistaházhoz érünk. A kék ...
apróhirdetés
Termelési kapacitás bővítés miatt, fémiparban ...
Sziasztok! Sofőr kollégát keresünk 3,5-t ponyvás Renault master tgk-ra raklapos ...
TARGONCÁS-RAKODÓ (KOMISSIÓZÓ) (TELJES MUNKAIDŐ), MUNKANAPOKON ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Eladó: Vác, Szent-Györgyi Albert utca 1 ...
- Vennék 500-1000 nm-es nem beépíthető, csak kertészkedésre alkalmas ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU