2019. december 10. - Vác
'Zöld' közösségben az erő
Környezettudatos terek valósulnak meg Vácott és környékén
A Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás-pályázatának keretén belül idén is összesen 7,5 millió forintra lehetett pályázni környezettudatosságot elősegítő projektelképzelésekkel. A program évről évre egyre népszerűbb, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a rekordszámú, összesen 39 beérkező pályamunka.

A Váci Cementgyár térségéből beérkezett nyertes pályázatok megvalósulásához 3 millió forinttal járul hozzá az építőanyag-ipari vállalat. A Beremendi Cementgyár környezetében élő közösségek zöld kezdeményezéseit ebben az évben közel 3 millió forinttal, a Pécs és környéke régió pályázóit pedig 1,5 millió forinttal támogatja a DDC.

A Bírálóbizottság a 2019-ben beérkezett színvonalas pályaművek közül Vác térségéből A Verőcei Gyermekekért Alapítvány projektelképzelését, a Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület pályázatát és a Váci Gazdászok és Kertészek Alapítvány által beadott tervet támogatja.

A verőcei óvodakertben a jövő évben olyan tanösvényt valósítanak meg, amellyel a már meglévő állomásokat, kertet újragondolják, illetve teljesen új állomásokat is kialakítanak a fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében.

A Nógrádi Együtt Veled TaPArk pályázat célja egy mezítlábas park létrehozása Nógrád településen, amelynek segítségével a gyerekek már egészen kicsi korban közel kerülhetnek a természethez, megismerhetik az általa nyújtott szépségeket, kincseket. Az Országos Kék Kör a településen halad át, így a természetjárók széles csoportja előtt is nyitva lesz a közösségi tér.

A váci alapítvány által megálmodott Közösen-Ökosan projekttel olyan külső és belső közösségi tér létrehozását célozták meg, amely összhangban van az ENSZ által elfogadott 17 fenntartható fejlődési céllal, és segíti a célok jelentőségének megértését, gyakorlati megvalósíthatóságának bemutatását az intézmény diákjai számára.

A DDC mindhárom projekt megvalósulását 1-1 millió forinttal támogatja.

A baranyai pályázók - Vác és környékéhez hasonlóan - a közösségépítésre, a kültéri kikapcsolódási lehetőségek létrehozására helyezték a hangsúlyt. A térségekben három projekt megvalósulását támogatja a DDC, összesen közel 4,5 millió forinttal.

A DDC Zöld Megoldás-pályázat keretében az elmúlt évek során eddig összesen 41 projekt valósult meg mintegy 59 millió forintból. A jövőre megvalósuló 6 pályázattal pedig tovább növelik a támogatottak számát.
Duna-Dráva Cement Kft.

Duna-Dráva Cement Kft.

kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás

Siketnéma Intézet