Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   
közlemények
2019. április 17. - Vác
Ligettakarítás - két nap sok tettel
Az iskolások pénteki Ligetszépítési programja

A hagyományoknak megfelelően a ligettakarítás legaktívabb programja az idén is a Hétkápolna környezetének Húsvét előtti nagytakarítása volt. Az őszről rengeteg elrothadt falevél gyűlt össze, ami az erdőben komposztként a növényzet tápanyagaként hasznos lenne, de itt a templom környezetében a növeli a balesetveszélyt a templomba járók, vagy a sportolni vágyók számára. Ezért a tavalyról itt maradt avart össze kellett gyűjteni és zsákokban el kellett szállítani. Ez nagy munka és rengeteg szorgos kezet igényel, amihez pont jól jött, hogy a városból szinte minden iskola képviseltette magát egy-egy csoporttal. A holding kertészeti részlege Mezei Helga Főkertész vezetésével is támogatta munkájukat. Az összes fellelhető kézi szerszámot és "big-beget" rendelkezésre bocsátotta, és gondoskodott az avar komposzttelepen való elhelyezéséről. Az eső néha eleredt és leszállt a köd a hidegfront hatására, de a gyerekek hősiesen helyt álltak és délre kitakarították a ligetet.

Japánakácok ültetése a stációk között

Nem maradt abba a munka április 13-án, szombaton sem. Az ideérkező iskolásoknak is akadt munkájuk jócskán. A SZAVAD Egyesület kezdeményezésére került sor a hiányzó japánakácok pótlására. Az egyesület gyűjtést rendezett és 25 konténeres japánakác fát vásárolt, amiket a szombatra ide látogató egyesület, a váci polgárok és iskolások ültettek el. Ehhez azonban először a kiszáradt, kiöregedett, vagy éppen a vandálok által kitört fákat kellett kiásni, melyet a város főkertésze gépekkel végeztetett el annak érdekében, hogy sikerüljön a telepítés. (Kézi munkával a gyökerek kiásására sem lett volna elég az idő.) A 25 fa ültetéséhez a DMRV Zrt. hozott vizet a helyszínre, amivel sikerült megöntözni az elültetett fákat. Azt ígérték, hogy az ültetést követő hetekben, ha nem esik megfelelő mennyiségű eső eljönnek a lajtos kocsival és adnak inni a fiatal csemetéknek. Az ültetést szervező Matkovics Ilona képviselő mellett Több képviselő is eljött és ki-ki segítette a munkát. Mokánszki Zoltán alpolgármester a pénteki takarításon, Steidl Levente képviselő „Madáchos” diákjaival a szombati programon fogott szerszámot és segítette a munkát, Kovács Ágnes Képviselő asszony Leontin atya fájának ültetését segítette. Kiss Zsolt képviselő hagyományosan a park padjainak festését szervezte, hogy azok a következő évben is lehetőséget nyújtsanak az ide látogatók megpihenésére.

Elültettük Dr. Stella Leontin atya fáját

A templomkertben van egy hely, ahová annak idején, ha oly sok teendője mellett akadt egy kis ideje szívesen kiült Leontin atya. Rálátni a csodatévő szemvíz és a Mária forrásokra, amik emlékeztetik az embert, hogy hitünk tele van csodákkal, melyek megerősítenek bennünket azokban a percekben, amikor gyengének és fáradtnak érezzük önmagunkat.
Erre a helyre ültették el a szomorú fűzfát, amit Leontin atya fájának neveztek el. A fa mellé került egy szépen csiszolt nagy kő, amit Klimász János kőfaragó ajánlott fel és ő véste bele, hogy „Dr. Stella Leontin atya emlékére”. Rajta kívül sokan ellátogattak a megemlékezésre, akiknek egykor az atya hirdette az igét.
Az emlékkő mellett Dr. Varga Lajos Segédpüspök, és Kovács József atya és Dr. Sztankó Attila atya emlékezett, aki először a Hétkápolnában, majd most Máriabesnyőn vette át Leontin atya örökségét.
A kis fa elültetése előtt Bíró György, nem mint a ligeti programok szervezője, hanem a hívek közül az egyik elevenítette fel az atya emlékét, akinek a tanítása túlnőtte a falakat és a hívek a liget árnyas fái alatt a természetben hallgatták a miséit.
A pad ami a most elültetett szomorú fűz mellé került, lehetőséget ad az odalátogatónak egy kis pihenésre, erőgyűjtésre, hogy felállva újult erővel ismét hinni tudjunk Istenben, önmagunkban és a természetben.

A szervezők ezúton köszönik meg azoknak, akik a két nap alatt lelkesedésüket tettekben teljesítették ki.
Bíró György

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Siketnéma Intézet
Vác
túra
Pilis túra - Holdvirágárok
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Kellemes túra Pilis- hegység talán legszebb részén. A túra érinti a Holdvirágárkot és a Pomáz környéki csúcsokat. Az út Pomázról indul és oda is tér ...
apróhirdetés
PACIFIC Óceán Kft. felvételt hirdet: - kazángépkezelő (2-12 t/ó), - betanított ...
Fürj tojás őstermelőtől eladó! 25 ft/db, helyileg Verőcén, de megbeszélés esetén Vácra is ...
Dunakeszin, öntéssel és fémmegmunkálással foglalkozó cég munkatársat ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác-Körtvélyes városrészén eladó 1300nm zártkerti besorolású telek.
- Vác, törökhegyen eladó 1788 nm-es építési telek. A telken gyümölcsfák és egy 24 nm-es, ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Dunakeszi kertvárosi részén, belső kétszintes, garázsoknál érintkező 120m2-es 3+2 szobás ...
- Dunakeszin közvetlen az m2 autópálya mellett az M2-es autópálya dunakeszi ...
Ingatlanok Kismaroson
- Kismaros Börzsöny-ligeten, erdős részen 1052nm-es építési telek eladó. A telek üdülő ...
- Kismaroson eladó egy télen-nyáron kitűnően megközelíthető, mégis már-már az erdőbe ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladó családi házat keresek Sződön 30 M Ft-ig ! Tel: 06 30 711 88 91
- Eladó Sződön egy 2020m2-es telekkel rendelkező 3 szintes családi ház! Egy kis ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU