2012. június 15. - Regionális
Kalandtúrával avattak Kincskereső Tanösvényt a Naszályban
Átadták a DDC Zöld Megoldás-pályázat támogatásával kialakított QR-kódos és információs táblákat. Az indítótábla avatásával a Katalinpusztai Kirándulóközpontban adták át a Kincskereső Tanösvényt, ahonnan ebből az alkalomból váci általános iskolások indultak kalandtúrára. A beremendi és váci cementgyárat működtető Duna-Dráva Cement Kft. 2011-ben indította útjára a DDC Zöld Megoldás-pályázatot a siklósi és váci kistérségekben. A mindkét régióban 3 millió forint összdíjazású, környezetvédelmi célú fejlesztéseket támogató pályázaton 1-1 millió forintos támogatást nyert el a Naszályért! Alapítvány és az Egészséges Ifjúságért Alapítvány, amelyet új tanösvény kiépítésére és QR-kódos táblák elhelyezésére fordítottak a Naszály-hegyen.
Az Egészséges Ifjúságért Alapítvány pályázata a Naszály-hegyre tervezett, kisgyermekeknek szóló tanösvény és Kincskereső Kalandtúra tervét vázolta. A Naszályért! Alapítvány kamerás telefonokkal leolvasható QR-kódos információs táblák elhelyezésének tervével pályázott. Mivel a bírálóbizottság az Egészséges Ifjúságért Alapítvány és a Naszályért! Alapítvány pályázatát jól ötvözhetőnek ítélte meg, ezért a két szervezet együttműködését kérte és ennek keretében biztosította a támogatást. A két Alapítvány összefogásában és a Duna-Dráva Cement Kft., összességében kétmilliós támogatásának köszönhetően, négy nagyobb információs táblával és negyven QR-kódos jelzéssel gazdagodott a Naszály-hegy. A nagyobb táblák elsősorban a hegy geológiai sajátosságairól tesznek közzé ismeretterjesztő információkat. A kamerás mobiltelefonokkal leolvasható QR-kódokkal pedig általános földrajzi, helytörténeti vagy a hegy élővilágához kapcsolódó rövid ismereteket érhetnek el az erdőjárók.

Az avatóünnepségen Bíró György, az Egészséges Ifjúságért Alapítvány által felkért projektvezető, valamint Dobó István, a Váci Erdészet vezetője, a Naszályért! Alapítvány kuratóriumának elnöke mutatták be a közösen megvalósított programot. Bíró György hangsúlyozta: "programunk célja az volt, hogy újabb érdekes túraútvonallal gazdagodjon a Naszály-hegy és megteremtsük a Kincskereső Kalandtúra hagyományát." Dobó István kiemelte: „Manapság a hétköznapok része a GPS és a kamerás mobiltelefon, valamint a QR-kód. Az erdőjárók sem mehetnek el a fejlesztések mellett és fontos, hogy alkalmazzuk ezeket, különösen, ha így az új generáció érdeklődését is felkelthetjük a természet iránt.”

Szarkándi János, a DDC elnök-vezérigazgatója a két szervezet együttműködésének jelentőségét emelte ki köszöntőjében: "A két pályázó ötlete, a QR-kódokkal és a jól ismert információs táblákkal egyszerre épített a modern technikára és a hagyományos túrázók kíváncsiságára. A két ötletet képesek voltak közösen tervvé formálni és egységes arculattal és minőségben megvalósítani. Bízom benne, hogy a most átadott programot két szempontból is példamutatónak tartják majd a hasonló kezdeményezéseket fontolgató szakemberek. Egyrészt az összefogás miatt, valamint azért, mert az innovatív, QR-kódos megoldást ilyen célra még nem hasznosították hazánkban."

A rendezvényen Pető Tibor, Vác alpolgármestere is üdvözölte a kezdeményezést. Örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy újabb program valósult meg, amelynek a környezeti nevelés áll a középpontjában és nagy jelentőségűnek nevezte a DDC támogatói szerepvállalását, amelynek köszönhetően újabb tanösvénnyel gazdagodott a Naszály-hegy és 60 iskolás gyűlt össze a kalandtúrára. A Kincskereső Tanösvény avatóünnepségén részt vett Bábiné Szottfried Gabirella országgyűlési képviselő, valamint Hayer Mihály szendehely polgármestere is. A Kalandtúrán első helyet az Árpád Fejedelem Általános Iskola kék csapata, második helyet a Földváry Károly Általános Iskola csapata, harmadik helyet az Árpád Fejedelem Általános Iskola fehér csapata ért el. A díjakat Vácy Károly, vegyészmérnök, a DDC Zöld Megoldás-pályázat bírálóbizottságának elnöke, valamint Rendes Veronika, tájépítész, a bírálóbizottság tagja adták át a gyerekeknek.
1 fotó: Dobó István a QR-kód leolvasását mutatja be, kamerás mobiltelefonnal
2 fotó: A tanösvényen elhelyezett nagyobb táblák elsősorban a hegy geológiai sajátosságairól tesznek közzé ismeretterjesztő információkat.
3 fotó: Az avatóünnepségen részt vett (balról jobbra) Dobó István, a Naszályért! Alapítvány vezetője, Szarkándi János, a DDC elnök-vezérigazgatója, Pető Tibor, Vác alpolgármestere, Bábiné Szottfried Gabirella, országgyűlési képviselő, valamint Bíró György az Egészséges Ifjúságért Alapítvány projektjének vezetője

Vehull Kft.

Verőce
szemét, sitt, hulladék, konténer, lerakás, hulladék lerakó, hulladék átvétel, újrahasznosítás, gépi földmunka, bobcat, sóder, termőföld, zúzott kő, darált beton, konténer kihelyezés, konténeres

Régi pincék
Nagymaros
Dél-Börzsöny, zöld turistajelzés
típus: gyalog
Kismarosról induló és Zebegénybe érkező mindenki számára ajánlott kellemes gyalogos útvonal a Gál-hegy, Török-mező és a Malom- völgy érintésével.
Kezdő fotósnak/tanulónak karácsonyi ajándéknak ideális Canon termékek: Canon EOS 30D ...
Vác Damjanich téren 1.5 szobás lakás kiadó leinformálható személy részére. ...
Munkatársat keresünk fodrász munkakör betöltésére. Munkavégzés helye: ...
- Szeretne csendes Duna közeli helyen lakni, de mégis elérhető távolságra a várostól?! Itt ...