2018. december 14. - Dunakeszi
Félszáz cipősdobozt töltöttek meg a KONELI-s gyermekek
Majdnem félszáz cipősdobozt töltöttek meg fejlesztő játékokkal és könyvekkel a KONELI Kincsem Sziget Óvodába, a KONELI Varázshíd Tanodába és a KONELI Alapítványi Általános Iskolába járó gyermekek és szüleik. Az ajándékokat a hazai viszonyokra tervezett, integrált oktatási módszerű intézmények december 13-i nyílt napján közösen csomagolták be.

A KONELI Alapítványi Általános Iskola korábbi nyílt napján jelentették be, hogy az intézmények csatlakoznak a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójához. A pedagógusok azt kérték a gyermekektől és szüleiktől, hogy hozzák be a már nem használt, ám jó állapotú fejlesztő játékaikat és legkedvesebb könyveiket.

"Fontos, hogy olyan könyvek és játékok kerüljenek a cipősdobozba, amelyekkel nem csak élmény a játék, hanem egyúttal fejlesztik is a megajándékozott rászoruló gyermekek valamely készségét" - mondta Kardos Éva, a KONELI Alapítvány elnöke.

A KONELI Alapítványi Általános Iskola december 13-i nyílt napján közösen csomagolták be a gyermekek, szülők és pedagógusok azt a közel félszáz cipősdobozt, amelyeket a gyermekek és szülők töltöttek meg.

„Ezt a szókirakós játékot már sokszor játszottam. Remélem, hogy fog tetszeni az ajándékom a kisgyereknek, aki kapja” – mondta egy hatéves, KONELI-be járó kislány, aki egy mesekönyvet is tett a csomagba.

A cipősdobozokat a gyűjtés lezárultakor – a karácsony előtti héten – a KONELI szállítja el az egyik gyűjtőponthoz.

S hogy a KONELI intézményeibe – a KONELI Kincsem Sziget Óvodába, a KONELI Varázshíd Tanodába és a KONELI Alapítványi Általános Iskolába – járó gyermekek átérezzék a jótékonykodás, az önzetlen segítés lényegét, ezért egy decemberi „projekthét” keretében foglalkoztak a témával.

A nyílt napon az ajándékok becsomagolása mellett a gyermekek megépítették Dunakeszi legszebb LEGO karácsonyfáját is.

Főtéri Cukrászda és fagyizó

cukrászda, fagyi, sütemények

Ulmi skatulya szobor
Kismaros
Kerékpártúra Budapest-Vác-Szob útvonalon
típus: kerékpár
Az útvonal jobbára a Duna mellett halad, így gyakran élvezhetjük a folyam látványát, betekinthetünk a szigetek és az ártéri erdők élővilágába. A kerékpárút többször érinti a ...
Váci költöztető és fuvarozó cég kollégát keres.Elvárások:min.B kategóriás ...
Vác, Széchenyi utcában 61 m2-es 1+2 szobás 1. emeleti, utcára néző lakás ...
Hitelügyintéző-pénztáros munkakörre Feladatai • Vásárlók tájékoztatása a ...
- Ha Ön nem szeretne időt és energiát fordítani az új otthona berendezésére, ez a lakás ...
- Vác Deákváron keresek eladó lakást.
- Dunakeszi központi részén eladó egy 36 m2-es alapterületű a beépített tetőtér+ 10 m2, 1+1 ...
- Dunakeszin közvetlen az m2 autópálya mellett az M2-es autópálya dunakeszi ...
- Eladó Kismaros és Szokolya között, a népszerű Törökpatak Üdülőövezetben egy 500 nm-es ...
- Kismaros Börzsöny-ligeten, erdős részen 1052nm-es építési telek eladó. A telek üdülő ...