Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   
közélet
2021. május 28. - Vác
Focista önkormányzati lakások: többszázezres tartozás
Nemcsak a több mint kétszázmilliós önkormányzati önrész körül vannak bonyodalmak a váci futballéletben. Több mint 600 ezer forint közüzemi és lakásbérleti díjjal tartozik a volt fideszes alpolgármester által vezetett Vác Város Labdarúgó Sport Egyesület (Vác VLSE) az önkormányzat felé. A szervezet ígérgetett, a vállalt felújítást nem végezte el, a lakások kulcsait csak nemrég adta le, és közben az is kiderült, hogy az egyik játékos soha nem lakott a neki kiadott ingatlanban.

Az előző, kormánypárti többségű városvezetés az önkormányzati választás (azaz a leváltásuk) előtt 3 héttel bérlőkijelölési jogot biztosított a felnőtt csapatot – a Vác FC-t – tulajdonló egyesület részére – közérdekű lakáshoz juttatás jogcímén, 5 évre, ráadásul 2 lakásra.

A város (a választás után, de még az új városvezetés eskütétele előtt) 2019. október 16-án bérleti szerződést kötött egy futballistával a Széchenyi utcai ingatlanra (lásd képünkön), egy nappal később pedig egy másik focistával állapodtak meg az Istenmalmi utcában található lakásra. Az egyesülettel is megköttetett a szerződés.

A két bérlő azonban a bérleti díjakat egyszer sem fizette ki, a Vác FC egyik vezetője egyszer, 2020. januárjában rendezte az addigi tartozásokat, azóta azonban sem a bérleti díjat, sem pedig a közüzemi költségeket nem rendezték és az ingatlanok vállalt felújítását még meg sem kezdték.

A két focistát rendszeresen felszólították a tartozások rendezésére, a számlákat a Pető Tibor vezette egyesület kérésére 2020. nyarától hozzájuk továbbították, de a kötelezettségeket továbbra sem rendezték. A tartozások kapcsán a bérlők felé több felszólító levél került kiküldésre. Ezután jelezte az egyik játékos édesanyja a város cégének, hogy fia sosem lakott az ingatlanban, illetve több mint 1 éve nem is a Vác FC labdarúgója.

Az egyik futball vezető még az év elején jelezte, hogy hajlandó rendezni a tartozásokat és leadni a kulcsokat, azonban 2021 márciusa óta sokáig nem reagált a bérbeadó megkeresésekre, a lakások kulcsait csak nemrég adták le.

A kialakult helyzetben a testületi hatáskörben eljáró polgármester múlt szerdán hozott döntést, mindkét focista lakásra vonatkozóan a Vác Város Labdarúgó Sport Egyesülettel kötött bérlőkijelölési megállapodást felmondta.

A több mint 600.000 forintra rúgó tartozás ügyében a város el fog járni.

Ismeretes: az említett két városi futballszervezet összesen több mint 200 millió forintnyi önrészt kapott TAO-s pályázatokhoz a várostól. A stadion felújítása és a Deákvárra tervezett futballakadémia sem fejeződött be a határidőre, azonban a támogatottak egyelőre nem tudnak elszámolni a váci emberek pénzével. A gyanús beruházásokat egy, a polgármester által felállított testület vizsgálja, a vizsgálat befejeztével dönthetnek az esetleges jogi lépésekről.
Forrás:vac.hu

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Halló Mintabolt

Vác
háztartás eszközök értékesítése, számítógép értékesítés, javítás, telefonközpont telepítése, telefon,fax, nyomtató, telefonközpont, kaputelefon javítása - szerelése, faxok feladása - fogadása, iratok bekötése – fűzése, iratmásolás, mobil telefonkártyák elektronikus feltöltése, iroda bútorok értékesítése, távbeszélő és irodatechnikai eszközök értékesítése, számítástechnikai eszközök értékesítése, nyomtató kellékanyag értékesítés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Fáy András egykori présháza
Fót
túra
Nagybörzsönyi körtúra
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Kellemes túra, ami a Börzsöny szélén elterülő faluból, Nagybörzsönyből (Szobról busszal közelíthető meg) indul és oda is érkezik ...
apróhirdetés
Wellness + ebéd/vacsora a bánki Tó Wellness Hotelben! Bejelentkezés: +36 30 515 4440 ...
Gödi 8-22 ig nyitvatartó kisboltba eladó munkatársat keresünk hosszútávra! Jelentkezni ...
Szeretem a rendet,tisztaságot! Gyakorlattal takarítást vállalok ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Eladó Deákváron, gyönyörű környezetben és kilátással egy 4. emeleti, 43 nm-es felújított ...
- Eladó Vác Földváry téren egy 57 nm-es, felújított, 3. emeleti panel lakás. Az ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Eladó Révdűlőn, Dunakeszi frekventált részén, a Duna-part közelében egy kétgenerációs, ...
- Uszoda az otthonában. Eladó Dunakeszi központjában, a Fő utca közelében, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Göd felsőn található 2 generációs, 5 szobás családi ház eladó! Göd Nevelek részén ...
- Göd Nevelekben kínálom megvételre ezt az 1940 nm-es telket, mely csendes, ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU