Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   
közélet
2021. május 28. - Vác
Focista önkormányzati lakások: többszázezres tartozás
Nemcsak a több mint kétszázmilliós önkormányzati önrész körül vannak bonyodalmak a váci futballéletben. Több mint 600 ezer forint közüzemi és lakásbérleti díjjal tartozik a volt fideszes alpolgármester által vezetett Vác Város Labdarúgó Sport Egyesület (Vác VLSE) az önkormányzat felé. A szervezet ígérgetett, a vállalt felújítást nem végezte el, a lakások kulcsait csak nemrég adta le, és közben az is kiderült, hogy az egyik játékos soha nem lakott a neki kiadott ingatlanban.

Az előző, kormánypárti többségű városvezetés az önkormányzati választás (azaz a leváltásuk) előtt 3 héttel bérlőkijelölési jogot biztosított a felnőtt csapatot – a Vác FC-t – tulajdonló egyesület részére – közérdekű lakáshoz juttatás jogcímén, 5 évre, ráadásul 2 lakásra.

A város (a választás után, de még az új városvezetés eskütétele előtt) 2019. október 16-án bérleti szerződést kötött egy futballistával a Széchenyi utcai ingatlanra (lásd képünkön), egy nappal később pedig egy másik focistával állapodtak meg az Istenmalmi utcában található lakásra. Az egyesülettel is megköttetett a szerződés.

A két bérlő azonban a bérleti díjakat egyszer sem fizette ki, a Vác FC egyik vezetője egyszer, 2020. januárjában rendezte az addigi tartozásokat, azóta azonban sem a bérleti díjat, sem pedig a közüzemi költségeket nem rendezték és az ingatlanok vállalt felújítását még meg sem kezdték.

A két focistát rendszeresen felszólították a tartozások rendezésére, a számlákat a Pető Tibor vezette egyesület kérésére 2020. nyarától hozzájuk továbbították, de a kötelezettségeket továbbra sem rendezték. A tartozások kapcsán a bérlők felé több felszólító levél került kiküldésre. Ezután jelezte az egyik játékos édesanyja a város cégének, hogy fia sosem lakott az ingatlanban, illetve több mint 1 éve nem is a Vác FC labdarúgója.

Az egyik futball vezető még az év elején jelezte, hogy hajlandó rendezni a tartozásokat és leadni a kulcsokat, azonban 2021 márciusa óta sokáig nem reagált a bérbeadó megkeresésekre, a lakások kulcsait csak nemrég adták le.

A kialakult helyzetben a testületi hatáskörben eljáró polgármester múlt szerdán hozott döntést, mindkét focista lakásra vonatkozóan a Vác Város Labdarúgó Sport Egyesülettel kötött bérlőkijelölési megállapodást felmondta.

A több mint 600.000 forintra rúgó tartozás ügyében a város el fog járni.

Ismeretes: az említett két városi futballszervezet összesen több mint 200 millió forintnyi önrészt kapott TAO-s pályázatokhoz a várostól. A stadion felújítása és a Deákvárra tervezett futballakadémia sem fejeződött be a határidőre, azonban a támogatottak egyelőre nem tudnak elszámolni a váci emberek pénzével. A gyanús beruházásokat egy, a polgármester által felállított testület vizsgálja, a vizsgálat befejeztével dönthetnek az esetleges jogi lépésekről.
Forrás:vac.hu

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Visegtórádi Bob Pálya Bt.

Visegrád
gyermekjátszótér, kirándulás, bob, nyári bob, alpesi bob, bobpálya
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Luppa-mauzóleum
Pomáz
túra
Visegrád - Bertényi Miklós füvészkert
típus: gyalog
A megszokott túráktól kissé eltérő
módon a természet által kialakított
geológiai és botanikai érdekességek
nyújtanak különös esztétikai élményt
ezen a túrán.
apróhirdetés
Váci autókereskedés gépjármű értékesítőt keres. elvárások ...
FODRÁSZ munkakörbe keresünk munkájára igényes ...
Gondozónőt keresek magam helyett Budapestre 24 órás szolgálatra és teljes ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Készpénzes, leinformálható ügyfeleimnek kiadó lakást vagy családi házat keresek Vácon ...
- Vác, közkedvelt részén egy újszerű 56 M2 Világos lakás eladó. Ablakok ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Dunakeszi,Barátság úti lakótelepen eladó egy 35 m2-es, másfél szobás, felújítandó panel ...
- Eladóvá vált Dunakeszin egy 248 négyzetméteres 8 szobás dupla összkomfortos családi ház, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladó Romhányban egy 85 m2-ű, önálló családi ház! Az 1137 m2 alapterületű ingatlanhoz ...
- Megvételre kínálok Romhányban egy felújítandó, közös udvaros családi házat! A 77m2-es ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU