Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   


közélet
2019. december 4. - Vác
Több mint 1000 futó a verőfényes fagypont alatti időben
Az év első igazi téli zimankós reggelén kezdődött a 23. Mikulásfutás a város főterén.

Több mint 130 óvodás állt a rajthoz szüleikkel, akik kénytelenek voltak gyerekeikkel együtt egy jót futni a felkelő nap fényében. A rajtnál a gyerekek szemében nem annyira, de a szülőkében látszott, hogy bátorságot gyűjtenek, de amikor elindult a futás és az ovisok nevetve a mikulás után iramodtak, a szülőkben is visszatért a mozgás öröme, és a célkapuig futottak gyerekeikkel.

Annak érdekében, hogy a versenyzők az eredményhirdetésre érjenek be a célba, lépcsőzetesen indultak a távok, amiknek a rajtjai a leghosszabbal kezdődtek, és a legrövidebb „bulifutás” indult el a legkésőbb.
A hosszabb (5 km, 10 km és 22 km) távok futói mikro chipes rajtszámot kaptak, így a célba érés után már megnézhették eredményeiket, amiket az elektronikus rendszer megadott. Több mint 550-en a 2,5 km-es buli futás távját választották.

A verseny rajtjai a szokásos bemelegítés mellett a rajt előtti "Hullpelyhes" éneklésével zajlott, melyre ezúttal minden versenyző kapható volt ugyanúgy, mint a mikulás által a közönségbe dobált sapkákra, amik a mezőnyt pirosra festették.

A verseny legeredményesebb versenyzői a 2,5 km-es távon Fekete Rebeka és Vásárhelyi Máté, az 5,5 km-es távon Néda Júlia és Szinte Bálint, a 11 km-es távon Szunyog Erika és Schwartz-Nagy Attila, a 22 km-es távon Hornyák Zita és Pistyúr Bence voltak. A 4x5 , 5 km-es váltó futást a Sági Team nyerte, aki a Váci futásokról jól ismert Sági József és gyerekei voltak (Sági Barbara, Zsófia, Botond). A versenyt több fogyatékkal élő sportoló, köztük egy "handbike"-os is teljesítette, és többen futottak babakocsit tolva, vagy házi kedvenceikkel együtt. Az iskolák közötti versenyt az idén is az Árpád iskola nyerte, ahol nem csak a diákok, hanem a tanárok is csapatostul teljesítették a távot, ezzel megelőzve a Dunakeszis, és a fóti diákokat.

A versenyen ezúton is példamutatóak voltak a hitéletet képviselők is. Dr. Sztankó Attila Atya köszöntötte a 22 km-es futást, majd ő is csatlakozott a mezőnyhöz és a mezőny első harmadában célba ért. A Baptisták, a Hit Gyülekezete és az Ádventisták a befutók frissítésében segítettek.

Sokan jöttek úgy futni, hogy cipős dobozban ajándékot csomagoltak és odaadták a Baptista Szeretetszolgálat aktivistáinak, akik december 19-ig gyűjtenek a rászoruló gyerekeknek karácsonyi ajándékokat. Berczelly Réka a szeretetszolgálat szóvivője miután ő is lefutotta a távot, megköszönte a segítséget a futóknak és elmondta, hogy a város főterén továbbra is van lehetőség az ajándékozásra. Ebből az alkalomból a város nevében Inotai Gergely alpolgármester nem csak köszönetet mondott, hanem egy verset is elmondott, mellyel sikerült a kifáradt futók lelkébe egy kis melegséget lopnia ezen a fagyos decemberi napon.

A város polgármestere, alpolgármesterei és számos képviselő, sőt még a rendőrkapitány is ellátogatott a versenyre. Futottak, vagy segítettek a szervezésben. Így ők is részesei lettek ennek a sportünnepnek, amikor több mint 200 diák és szervező (Bíró György és BARÁTAI) dolgozott azon, hogy egy jó hangulatú, biztonságos versennyel zárják ez évet a sportolni szerető városlakók.

Az eredmények megtekinthetőek a www.futavac.hu honlapon, és az ünnepek után el lehet kezdeni a felkészülést a Fut a Vácra, melynek tervezett időpontja 2020 Június 7. Vasárnap.
Bíró György

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Car Sector Autóvillamossági és Klímaszerviz

Göd
elektromos és mechanikus lopásgátlók, tab energiser, központi zárak, elektromos ablakemelők beépítése, önindítók, mabisz minősített riasztók beszerelése, egyedi indításgátlók beszerelése, klíma beépítés, javítás, töltés, állófűtés beépítés, javítás, bosch, perion, , generátor javítás, autó hifi értékesítés, autóvillamossági és klímaszerviz, autóriasztó, akkumulátorok, hibakód olvasás és törlés, varta, immobiliserek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
A Március 15. tér és környéke
Vác
túra
Teleki 50 teljesítménytúra
típus: gyalog
apróhirdetés
Váci fémalkatrészeket gyártó cég operátort keres! A munka ...
Vác, Naszály úti Idősek otthonába letétkezelő-ügyinté ző ...
Az Eco Smart Group Kft. gödi telephelyére keres éjszakai gyártó férfi munkatársat. ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- A Dunakanyar szívében, Vácon eladó egy panorámás, 6 hálószobás, kétszintes, nagy terekkel ...
- Felső - Törökhegy rohamosan fejlődő részén, családi házak szomszédságában, eladásra ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Dunakeszi kedvelt részén ELADÓ egy 63 m2-es, kiváló adottságokkal rendelkező, ...
- Dunakeszi kertvárosi részén, belső kétszintes, garázsoknál érintkező 120m2-es 3+2 szobás ...
Ingatlanok Kismaroson
- A megvalósított gyermekkori álom! Börzsönyliget Kismaros belterületi településrésze, ...
- KIVÁLÓ ÉPÍTÉSI TELEK. Kismaroson a központtól 500 méterre eladó 1013 nm-es téglalap ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladó Veresegyház tópart közeli csendes utcájában egy 360 nm-es telken álló 67 ...
- Veresegyház belterület szélén, aszfaltos útról nyíló, jelenleg külterületi, - de mivel az ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU