Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   


közélet
2019. december 4. - Vác
Több mint 1000 futó a verőfényes fagypont alatti időben
Az év első igazi téli zimankós reggelén kezdődött a 23. Mikulásfutás a város főterén.

Több mint 130 óvodás állt a rajthoz szüleikkel, akik kénytelenek voltak gyerekeikkel együtt egy jót futni a felkelő nap fényében. A rajtnál a gyerekek szemében nem annyira, de a szülőkében látszott, hogy bátorságot gyűjtenek, de amikor elindult a futás és az ovisok nevetve a mikulás után iramodtak, a szülőkben is visszatért a mozgás öröme, és a célkapuig futottak gyerekeikkel.

Annak érdekében, hogy a versenyzők az eredményhirdetésre érjenek be a célba, lépcsőzetesen indultak a távok, amiknek a rajtjai a leghosszabbal kezdődtek, és a legrövidebb „bulifutás” indult el a legkésőbb.
A hosszabb (5 km, 10 km és 22 km) távok futói mikro chipes rajtszámot kaptak, így a célba érés után már megnézhették eredményeiket, amiket az elektronikus rendszer megadott. Több mint 550-en a 2,5 km-es buli futás távját választották.

A verseny rajtjai a szokásos bemelegítés mellett a rajt előtti "Hullpelyhes" éneklésével zajlott, melyre ezúttal minden versenyző kapható volt ugyanúgy, mint a mikulás által a közönségbe dobált sapkákra, amik a mezőnyt pirosra festették.

A verseny legeredményesebb versenyzői a 2,5 km-es távon Fekete Rebeka és Vásárhelyi Máté, az 5,5 km-es távon Néda Júlia és Szinte Bálint, a 11 km-es távon Szunyog Erika és Schwartz-Nagy Attila, a 22 km-es távon Hornyák Zita és Pistyúr Bence voltak. A 4x5 , 5 km-es váltó futást a Sági Team nyerte, aki a Váci futásokról jól ismert Sági József és gyerekei voltak (Sági Barbara, Zsófia, Botond). A versenyt több fogyatékkal élő sportoló, köztük egy "handbike"-os is teljesítette, és többen futottak babakocsit tolva, vagy házi kedvenceikkel együtt. Az iskolák közötti versenyt az idén is az Árpád iskola nyerte, ahol nem csak a diákok, hanem a tanárok is csapatostul teljesítették a távot, ezzel megelőzve a Dunakeszis, és a fóti diákokat.

A versenyen ezúton is példamutatóak voltak a hitéletet képviselők is. Dr. Sztankó Attila Atya köszöntötte a 22 km-es futást, majd ő is csatlakozott a mezőnyhöz és a mezőny első harmadában célba ért. A Baptisták, a Hit Gyülekezete és az Ádventisták a befutók frissítésében segítettek.

Sokan jöttek úgy futni, hogy cipős dobozban ajándékot csomagoltak és odaadták a Baptista Szeretetszolgálat aktivistáinak, akik december 19-ig gyűjtenek a rászoruló gyerekeknek karácsonyi ajándékokat. Berczelly Réka a szeretetszolgálat szóvivője miután ő is lefutotta a távot, megköszönte a segítséget a futóknak és elmondta, hogy a város főterén továbbra is van lehetőség az ajándékozásra. Ebből az alkalomból a város nevében Inotai Gergely alpolgármester nem csak köszönetet mondott, hanem egy verset is elmondott, mellyel sikerült a kifáradt futók lelkébe egy kis melegséget lopnia ezen a fagyos decemberi napon.

A város polgármestere, alpolgármesterei és számos képviselő, sőt még a rendőrkapitány is ellátogatott a versenyre. Futottak, vagy segítettek a szervezésben. Így ők is részesei lettek ennek a sportünnepnek, amikor több mint 200 diák és szervező (Bíró György és BARÁTAI) dolgozott azon, hogy egy jó hangulatú, biztonságos versennyel zárják ez évet a sportolni szerető városlakók.

Az eredmények megtekinthetőek a www.futavac.hu honlapon, és az ünnepek után el lehet kezdeni a felkészülést a Fut a Vácra, melynek tervezett időpontja 2020 Június 7. Vasárnap.
Bíró György

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Hirdetés
Cégajánló
Car Sector Autóvillamossági és Klímaszerviz

Göd
elektromos és mechanikus lopásgátlók, tab energiser, központi zárak, elektromos ablakemelők beépítése, önindítók, mabisz minősített riasztók beszerelése, egyedi indításgátlók beszerelése, klíma beépítés, javítás, töltés, állófűtés beépítés, javítás, bosch, perion, , generátor javítás, autó hifi értékesítés, autóvillamossági és klímaszerviz, autóriasztó, akkumulátorok, hibakód olvasás és törlés, varta, immobiliserek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Móricz Zsigmond nyaralója
Leányfalu
túra
Nagybörzsöny - Királyrét
típus: gyalog
A Börzsöny Akciócsoport 2002-es Vándortúrájának útvonala.
apróhirdetés
A Zollner Kft. keres: - raktárost, érvényes emelőgép-kezelői jogosítvánnyal ...
OLASZ/ANGOL nyelvtanítást, korrepetálást, érettségire, nyelvvizsgára felkészítést vállal ...
A vírusjárvány idejére keresek mindenképpen földmunkákhoz jó érzékű, jó ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác, Deákváron, eladó, egy 2008-ban épült 1200 nm-es telken lévő 280 nm-es luxus, ...
- Deákvár igen kedvelt részén eladó egy 32,87 m2-es tetőtéri lakás! Kislakás, de nagyon ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Vácon a Burgundia városrészen eladó új építésű lakások. A Dunakanyar központjaként ...
- Dunakeszin eladó ÚJ építésű ikerfél CSOK igényelhető. A város Pest megyében, a Dunakeszi ...
Ingatlanok Kismaroson
- Kismaros- Börzsönyligeten panorámás, télen-nyáron aszfaltúton ...
- A megvalósított gyermekkori álom! Börzsönyliget Kismaros belterületi településrésze, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Remek lehetőség Nagymaros központi részén, igényes kivitelezésű, önálló családi ház ...
- Nagymaroson eladó 694 m2-es telken egy 18 m2-es faház és egy 12 m2-es tégla ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU