Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu




társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   










közélet
2019. december 4. - Vác
Több mint 1000 futó a verőfényes fagypont alatti időben
Az év első igazi téli zimankós reggelén kezdődött a 23. Mikulásfutás a város főterén.

Több mint 130 óvodás állt a rajthoz szüleikkel, akik kénytelenek voltak gyerekeikkel együtt egy jót futni a felkelő nap fényében. A rajtnál a gyerekek szemében nem annyira, de a szülőkében látszott, hogy bátorságot gyűjtenek, de amikor elindult a futás és az ovisok nevetve a mikulás után iramodtak, a szülőkben is visszatért a mozgás öröme, és a célkapuig futottak gyerekeikkel.

Annak érdekében, hogy a versenyzők az eredményhirdetésre érjenek be a célba, lépcsőzetesen indultak a távok, amiknek a rajtjai a leghosszabbal kezdődtek, és a legrövidebb „bulifutás” indult el a legkésőbb.
A hosszabb (5 km, 10 km és 22 km) távok futói mikro chipes rajtszámot kaptak, így a célba érés után már megnézhették eredményeiket, amiket az elektronikus rendszer megadott. Több mint 550-en a 2,5 km-es buli futás távját választották.

A verseny rajtjai a szokásos bemelegítés mellett a rajt előtti "Hullpelyhes" éneklésével zajlott, melyre ezúttal minden versenyző kapható volt ugyanúgy, mint a mikulás által a közönségbe dobált sapkákra, amik a mezőnyt pirosra festették.

A verseny legeredményesebb versenyzői a 2,5 km-es távon Fekete Rebeka és Vásárhelyi Máté, az 5,5 km-es távon Néda Júlia és Szinte Bálint, a 11 km-es távon Szunyog Erika és Schwartz-Nagy Attila, a 22 km-es távon Hornyák Zita és Pistyúr Bence voltak. A 4x5 , 5 km-es váltó futást a Sági Team nyerte, aki a Váci futásokról jól ismert Sági József és gyerekei voltak (Sági Barbara, Zsófia, Botond). A versenyt több fogyatékkal élő sportoló, köztük egy "handbike"-os is teljesítette, és többen futottak babakocsit tolva, vagy házi kedvenceikkel együtt. Az iskolák közötti versenyt az idén is az Árpád iskola nyerte, ahol nem csak a diákok, hanem a tanárok is csapatostul teljesítették a távot, ezzel megelőzve a Dunakeszis, és a fóti diákokat.

A versenyen ezúton is példamutatóak voltak a hitéletet képviselők is. Dr. Sztankó Attila Atya köszöntötte a 22 km-es futást, majd ő is csatlakozott a mezőnyhöz és a mezőny első harmadában célba ért. A Baptisták, a Hit Gyülekezete és az Ádventisták a befutók frissítésében segítettek.

Sokan jöttek úgy futni, hogy cipős dobozban ajándékot csomagoltak és odaadták a Baptista Szeretetszolgálat aktivistáinak, akik december 19-ig gyűjtenek a rászoruló gyerekeknek karácsonyi ajándékokat. Berczelly Réka a szeretetszolgálat szóvivője miután ő is lefutotta a távot, megköszönte a segítséget a futóknak és elmondta, hogy a város főterén továbbra is van lehetőség az ajándékozásra. Ebből az alkalomból a város nevében Inotai Gergely alpolgármester nem csak köszönetet mondott, hanem egy verset is elmondott, mellyel sikerült a kifáradt futók lelkébe egy kis melegséget lopnia ezen a fagyos decemberi napon.

A város polgármestere, alpolgármesterei és számos képviselő, sőt még a rendőrkapitány is ellátogatott a versenyre. Futottak, vagy segítettek a szervezésben. Így ők is részesei lettek ennek a sportünnepnek, amikor több mint 200 diák és szervező (Bíró György és BARÁTAI) dolgozott azon, hogy egy jó hangulatú, biztonságos versennyel zárják ez évet a sportolni szerető városlakók.

Az eredmények megtekinthetőek a www.futavac.hu honlapon, és az ünnepek után el lehet kezdeni a felkészülést a Fut a Vácra, melynek tervezett időpontja 2020 Június 7. Vasárnap.
Bíró György

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Régi pincék
Nagymaros
túra
Diósjenő-Királyrét túra
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
A diósjenői vonatállomásról indulva, folyamatosan emelkedve érjük el a Foltán-keresztet. Az út során érintjük a Csehvárat, melyről az út ...
apróhirdetés
Őrbottyáni lakatos cég keres lakatos-hegesztő kollégát azonnali munkakezdéssel. Főbb ...
Termelési kapacitás bővítés miatt, fémiparban ...
Sziasztok! Sofőr kollégát keresünk 3,5-t ponyvás Renault master tgk-ra raklapos ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Eladó: Vác, Szent-Györgyi Albert utca 1 ...
- Eladásra kínálom Vác, Deákvár, Kárász utcai téglaépítésű társasházban ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU