Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   
közélet
2019. június 6. - Vác
Fut a Vác, a mi versenyünk
Az elmúlt 29 évben, már többször is előfordult, hogy az árvíz miatt el kellett halasztani a versenyt. Most a futás előtti napon derült ki, hogy bizony a víz nem húzódik vissza a kerékpárútról a verseny reggelére. Így aztán a szervezők, a rendőrkapitány, a város és a DMRV főmérnökei kidolgozták a „B” tervet. Mire felkelt a nap és a térképek is elkészültek, akkorra az előrejelzéseknek teljesen fittyet hányva a Duna visszament a medrébe. Futhattak az atléták a tervezett eredeti útvonalon.

A versenyre az idén is több mint 500 futó látogatott el, akik eredményesen teljesítették a távokat. A verseny minden órájában indítottak egy távot annak érdekében, hogy mindenki az eredményhirdetés körül érjen be a célba. Ezen a versenyen mindig lehet számítani valami meglepetésre, amit az idén is biztosított a versenyzők egy több mint 40 fős csoportja. Fekete feliratos egyen trikóban Okos Levente nemzetközi szintű vak sportolóval közösen teljesítették a távot, felhívva a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére. Befutás után a színpadon tudtuk meg tőlük, hogy komoly szervi megbetegedések mellett vakságot is okozhat, és jelenleg sokkal jobban fenyegeti a lakosságot, mint évekkel ezelőtt. A lelkes csapat azt is elmesélte, hogy a tudatos és egészséges életvitellel, táplálkozással sportolással az esetek nagy részében megelőzhetjük a betegség kialakulását. A csapatot a Szalai család, a Royal Fitness, Szimon Zita és Rottterhoffer Attila személyi edzők szervezték, és az idén is sikerült ezzel a Fut a Vácba egy újabb színt, egy újabb üzenetet belevinni.

Mint ahogyan a verseny háziasszonya Fábián Nikolette az eredmény hirdetéskor említette, a Fut a Vác versenynek mindig van üzenete, amit a pólón és az emlékérmen is megjelenítenek a szervezők. Az idén a világ egyik legnagyobb fizikus és csillagászra emlékeztek, aki az elmúlt évben költözött végleg a csillagok közé. Arra a tudósra, akinek korán abba kellett hagynia a sportot, és élete fő művét már kerekes székben speciális segédeszközökkel írta meg. Amikor a londoni paralimpiai játékokat megnyitotta hangját gépek szimulálták és pupillájának mozgását érzékelve formálták szavakká gondolatait. A verseny első pólóját, ami Stephen Hawkingnak állít emléket ezért a szervezők egy olyan diáknak adták át, aki szeptembertől tanulmányait Cambridgeben, azon az egyetemen folytathatja, ahol Hawking élt kutatott és tanított. "Ő most a legfiatalabb királyfi, akinek oly sokak közül sikerül eljutnia oda, ahol ennek a pólónak az üzenete egy fiatal srác álmainkból a valóságot teremthet." Mondta Bíró György a verseny szervezője (és a póló megalkotója) amikor átadta útravalóul Fehér Máté Boroinkays diáknak a pólót.

A versenyzőket az idén is elkísérték Mokánszky Zoltán Alpolgármester, Kovács Ágnes, Mattkovics Ilona, Balkovics Péter, és Kiss Zsolt képviselők, akik segítettek a díjak kiosztásában.

A verseny a sok eső után talán az év első kánikulai napján lett megtartva, ahol a nagy hőség ellenére mindenki egészségesen és eredményesen ért a célba. A félmaratoni távon Bartucz Bori és Hámori András, 10km-en Bugyi Anita és Scheibert Gábor, 5km-en Ősi Eszter és Kalász Botond, a 2,8km-es buli futáson Dankó Mira és Weisz Gellért és a félmaratoni váltóban a VISE csapata Győzött.

Több mint 80 ovis állt a rajthoz, és ezzel szüleik is eredményesen sportolhattak gyerekeikkel a lufis futáson.
A legeredményesebb egyesület a Royal Fitness, a legeredményesebb Cég a MAVIR ZRt. voltak.

És persze a legnagyobb eredményt, a biztonságos versenyzés, és jó hangulatú verseny megteremtését a VISE és Bíró György és BARÁTAI mondhatják magukénak.

A szervezők köszönik a VSzC Boronkay György Műszaki Gimnázium és Szakgimnáziumnak, hogy a helyszín, az informatikai eszközök és a szükséges infrastruktúra biztosításával évek óta támogatja rendezvényünket.


Bíró György

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Visegtórádi Bob Pálya Bt.

Visegrád
bob, kirándulás, gyermekjátszótér, nyári bob, alpesi bob, bobpálya
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Pozsarevacska templom
Szentendre
túra
Nagybörzsöny-Márianosztra túra
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Nagybörzsönyből elindulva - sárga jel - egy nehéz, meredek szakaszon tuljutva érünk fel a Hegyes-hegy-oromhoz (571m). Innen mintegy 200 métert ...
apróhirdetés
Ha diplomás vagy, akkor legyen ez életed projektje! Akarod? Mit szólnál egy ...
Váci üzletünkbe keresünk férfi bolti eladót, jogosítvánnyal ...
Gödön fő úton könnyű irodai jellegű munka, napi 8 órában, (nem távmunka). ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Különleges lehetőség! Eladó ház Vác Deákvár központjában jól ellátott, de mégis nyugodt ...
- CSAK NÁLUNK! Vác deákvári részén eladó ÚJ ÉPÍTÉSŰ ikerfél. Az alsó szinten ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Dunakeszin (Duna túloldalán elhelyezkedő Budakalász várossal megosztva ...
- CSOK IGÉNYBE VEHETŐ! Dunakeszi dunai oldalán eladó egy ÚJ ÉPÍTÉSŰ ikerház. A lakás: 215 ...
Ingatlanok Kismaroson
- ELADÓ Kismaroson új építésű 95 nm-es családi ház 827 nm-es telekkel! Szép csendes, ...
- Kismaros Buna közeli, legszebb részén ELADÓ egy téliesíthető, 2 + 2 félszobás, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladó Alsópetényben egy 30 nm alapterületű 3 szintes gerenda nyaraló ház, alul található ...
- Nógrád megye csendes kis falujában, Alsópetényben eladóvá vált egy kisebb méretű családi ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU