Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   
közélet
2019. június 6. - Vác
Fut a Vác, a mi versenyünk
Az elmúlt 29 évben, már többször is előfordult, hogy az árvíz miatt el kellett halasztani a versenyt. Most a futás előtti napon derült ki, hogy bizony a víz nem húzódik vissza a kerékpárútról a verseny reggelére. Így aztán a szervezők, a rendőrkapitány, a város és a DMRV főmérnökei kidolgozták a „B” tervet. Mire felkelt a nap és a térképek is elkészültek, akkorra az előrejelzéseknek teljesen fittyet hányva a Duna visszament a medrébe. Futhattak az atléták a tervezett eredeti útvonalon.

A versenyre az idén is több mint 500 futó látogatott el, akik eredményesen teljesítették a távokat. A verseny minden órájában indítottak egy távot annak érdekében, hogy mindenki az eredményhirdetés körül érjen be a célba. Ezen a versenyen mindig lehet számítani valami meglepetésre, amit az idén is biztosított a versenyzők egy több mint 40 fős csoportja. Fekete feliratos egyen trikóban Okos Levente nemzetközi szintű vak sportolóval közösen teljesítették a távot, felhívva a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére. Befutás után a színpadon tudtuk meg tőlük, hogy komoly szervi megbetegedések mellett vakságot is okozhat, és jelenleg sokkal jobban fenyegeti a lakosságot, mint évekkel ezelőtt. A lelkes csapat azt is elmesélte, hogy a tudatos és egészséges életvitellel, táplálkozással sportolással az esetek nagy részében megelőzhetjük a betegség kialakulását. A csapatot a Szalai család, a Royal Fitness, Szimon Zita és Rottterhoffer Attila személyi edzők szervezték, és az idén is sikerült ezzel a Fut a Vácba egy újabb színt, egy újabb üzenetet belevinni.

Mint ahogyan a verseny háziasszonya Fábián Nikolette az eredmény hirdetéskor említette, a Fut a Vác versenynek mindig van üzenete, amit a pólón és az emlékérmen is megjelenítenek a szervezők. Az idén a világ egyik legnagyobb fizikus és csillagászra emlékeztek, aki az elmúlt évben költözött végleg a csillagok közé. Arra a tudósra, akinek korán abba kellett hagynia a sportot, és élete fő művét már kerekes székben speciális segédeszközökkel írta meg. Amikor a londoni paralimpiai játékokat megnyitotta hangját gépek szimulálták és pupillájának mozgását érzékelve formálták szavakká gondolatait. A verseny első pólóját, ami Stephen Hawkingnak állít emléket ezért a szervezők egy olyan diáknak adták át, aki szeptembertől tanulmányait Cambridgeben, azon az egyetemen folytathatja, ahol Hawking élt kutatott és tanított. "Ő most a legfiatalabb királyfi, akinek oly sokak közül sikerül eljutnia oda, ahol ennek a pólónak az üzenete egy fiatal srác álmainkból a valóságot teremthet." Mondta Bíró György a verseny szervezője (és a póló megalkotója) amikor átadta útravalóul Fehér Máté Boroinkays diáknak a pólót.

A versenyzőket az idén is elkísérték Mokánszky Zoltán Alpolgármester, Kovács Ágnes, Mattkovics Ilona, Balkovics Péter, és Kiss Zsolt képviselők, akik segítettek a díjak kiosztásában.

A verseny a sok eső után talán az év első kánikulai napján lett megtartva, ahol a nagy hőség ellenére mindenki egészségesen és eredményesen ért a célba. A félmaratoni távon Bartucz Bori és Hámori András, 10km-en Bugyi Anita és Scheibert Gábor, 5km-en Ősi Eszter és Kalász Botond, a 2,8km-es buli futáson Dankó Mira és Weisz Gellért és a félmaratoni váltóban a VISE csapata Győzött.

Több mint 80 ovis állt a rajthoz, és ezzel szüleik is eredményesen sportolhattak gyerekeikkel a lufis futáson.
A legeredményesebb egyesület a Royal Fitness, a legeredményesebb Cég a MAVIR ZRt. voltak.

És persze a legnagyobb eredményt, a biztonságos versenyzés, és jó hangulatú verseny megteremtését a VISE és Bíró György és BARÁTAI mondhatják magukénak.

A szervezők köszönik a VSzC Boronkay György Műszaki Gimnázium és Szakgimnáziumnak, hogy a helyszín, az informatikai eszközök és a szükséges infrastruktúra biztosításával évek óta támogatja rendezvényünket.


Bíró György

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Car Sector Autóvillamossági és Klímaszerviz

Göd
elektromos és mechanikus lopásgátlók, tab energiser, központi zárak, elektromos ablakemelők beépítése, önindítók, mabisz minősített riasztók beszerelése, egyedi indításgátlók beszerelése, klíma beépítés, javítás, töltés, állófűtés beépítés, javítás, bosch, perion, , generátor javítás, autó hifi értékesítés és beszerelés, autóvillamossági és klímaszerviz, autóriasztó, akkumulátorok, hibakód olvasás és törlés, varta, immobiliserek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Kálvária
Márianosztra
túra
Kismaros-Szokolya túra
típus: gyalog
apróhirdetés
Vác Deákváron 73 nm-es 3 szobás földszinti tégla lakás kiadó. (gázcirkó, klíma, 40 nm-es ...
Kiadó Váci lakás 44 nm-es Nagymezö utcában 1 emeleti 1+ fél szobás kulturált állapotú ...
Azonnali kezdéssel,légtechnika szerelésben ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- A Dunakanyar szívében, Vácon eladó egy panorámás, 6 hálószobás, kétszintes, nagy terekkel ...
- Vác Deákvár központjához közel eladó 680 m2-es belterületi építési telek, rajta ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Dunakeszi kertvárosi részén, belső kétszintes, garázsoknál érintkező 120m2-es 3+2 szobás ...
- DUNAKESZI BARÁTSÁG ÚTI LAKÓTELEP! Eladó lakóparki 71 nm - es, három ...
Ingatlanok Kismaroson
- Kismaroson a Szuttai dűlő közelében eladó déli fekvésű örök Dunakanyar panorámás telek ...
- Eladó Kismaroson egy 713 nm- es telken álló 2 szintes, emelet nettó 32 nm- es, 3 fél ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- A Cserhát szívében Alsópetényben kifogástalan állapotú családi ház, szuper áron eladó. A ...
- Cserhát dombaja között rejtőző kisfaluban Alsópetényben eladó 2012-ben épült ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU