Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   
közélet
2019. június 6. - Vác
Fut a Vác, a mi versenyünk
Az elmúlt 29 évben, már többször is előfordult, hogy az árvíz miatt el kellett halasztani a versenyt. Most a futás előtti napon derült ki, hogy bizony a víz nem húzódik vissza a kerékpárútról a verseny reggelére. Így aztán a szervezők, a rendőrkapitány, a város és a DMRV főmérnökei kidolgozták a „B” tervet. Mire felkelt a nap és a térképek is elkészültek, akkorra az előrejelzéseknek teljesen fittyet hányva a Duna visszament a medrébe. Futhattak az atléták a tervezett eredeti útvonalon.

A versenyre az idén is több mint 500 futó látogatott el, akik eredményesen teljesítették a távokat. A verseny minden órájában indítottak egy távot annak érdekében, hogy mindenki az eredményhirdetés körül érjen be a célba. Ezen a versenyen mindig lehet számítani valami meglepetésre, amit az idén is biztosított a versenyzők egy több mint 40 fős csoportja. Fekete feliratos egyen trikóban Okos Levente nemzetközi szintű vak sportolóval közösen teljesítették a távot, felhívva a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére. Befutás után a színpadon tudtuk meg tőlük, hogy komoly szervi megbetegedések mellett vakságot is okozhat, és jelenleg sokkal jobban fenyegeti a lakosságot, mint évekkel ezelőtt. A lelkes csapat azt is elmesélte, hogy a tudatos és egészséges életvitellel, táplálkozással sportolással az esetek nagy részében megelőzhetjük a betegség kialakulását. A csapatot a Szalai család, a Royal Fitness, Szimon Zita és Rottterhoffer Attila személyi edzők szervezték, és az idén is sikerült ezzel a Fut a Vácba egy újabb színt, egy újabb üzenetet belevinni.

Mint ahogyan a verseny háziasszonya Fábián Nikolette az eredmény hirdetéskor említette, a Fut a Vác versenynek mindig van üzenete, amit a pólón és az emlékérmen is megjelenítenek a szervezők. Az idén a világ egyik legnagyobb fizikus és csillagászra emlékeztek, aki az elmúlt évben költözött végleg a csillagok közé. Arra a tudósra, akinek korán abba kellett hagynia a sportot, és élete fő művét már kerekes székben speciális segédeszközökkel írta meg. Amikor a londoni paralimpiai játékokat megnyitotta hangját gépek szimulálták és pupillájának mozgását érzékelve formálták szavakká gondolatait. A verseny első pólóját, ami Stephen Hawkingnak állít emléket ezért a szervezők egy olyan diáknak adták át, aki szeptembertől tanulmányait Cambridgeben, azon az egyetemen folytathatja, ahol Hawking élt kutatott és tanított. "Ő most a legfiatalabb királyfi, akinek oly sokak közül sikerül eljutnia oda, ahol ennek a pólónak az üzenete egy fiatal srác álmainkból a valóságot teremthet." Mondta Bíró György a verseny szervezője (és a póló megalkotója) amikor átadta útravalóul Fehér Máté Boroinkays diáknak a pólót.

A versenyzőket az idén is elkísérték Mokánszky Zoltán Alpolgármester, Kovács Ágnes, Mattkovics Ilona, Balkovics Péter, és Kiss Zsolt képviselők, akik segítettek a díjak kiosztásában.

A verseny a sok eső után talán az év első kánikulai napján lett megtartva, ahol a nagy hőség ellenére mindenki egészségesen és eredményesen ért a célba. A félmaratoni távon Bartucz Bori és Hámori András, 10km-en Bugyi Anita és Scheibert Gábor, 5km-en Ősi Eszter és Kalász Botond, a 2,8km-es buli futáson Dankó Mira és Weisz Gellért és a félmaratoni váltóban a VISE csapata Győzött.

Több mint 80 ovis állt a rajthoz, és ezzel szüleik is eredményesen sportolhattak gyerekeikkel a lufis futáson.
A legeredményesebb egyesület a Royal Fitness, a legeredményesebb Cég a MAVIR ZRt. voltak.

És persze a legnagyobb eredményt, a biztonságos versenyzés, és jó hangulatú verseny megteremtését a VISE és Bíró György és BARÁTAI mondhatják magukénak.

A szervezők köszönik a VSzC Boronkay György Műszaki Gimnázium és Szakgimnáziumnak, hogy a helyszín, az informatikai eszközök és a szükséges infrastruktúra biztosításával évek óta támogatja rendezvényünket.


Bíró György

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Patakparti szabadidő park és sétány
Kismaros
túra
Vác-Nógrád túra
típus: vonat
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Vác rengeteg látnivalót tartogat számunkra, több napot is el lehetne itt tölteni, mire mindent végig tudnánk nézni.
A vasútállomásról, a "kis ...
apróhirdetés
Helyhiány miatt sürgősen eladó megkímélt állapotú, alig használt, nemdohányzó ...
A Csubi-Ker Kft. (élelmiszer nagykereskedés) keres 1 fő "B",illetve 1 fő "C" ...
Pest Megyei Viktor Egyesített Szociális Intézmény a Közalkalmazottak jogállásáról szóló ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Eladó Vác külterületi részén egy 2500-nm, zárt kerti telek, jelenleg szántó minősítésű, ...
- Vác Deákváron a Gombási úton két gpk részére garázs eladó.A helységekben víz-villany és ...
Ingatlanok Dunakeszin
- CSOK IGÉNYBE VEHETŐ! Dunakeszi dunai oldalán a Rév-dűlőben, a Malomárok lakópark mellet ...
- CSOK IGÉNYBE VEHETŐ! Dunakeszi dunai oldalán eladó egy ÚJ ÉPÍTÉSŰ ikerház. A lakás 242 ...
Ingatlanok Kismaroson
- Eladó belterületi, összközműves építési telek Kismaroson a Kanyar tanya közelében a Duna ...
- Kismaros Börzsöny-ligeten, erdős részen 1052nm-es építési telek eladó. A telek üdülő ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Váchoz közel, Csörögön eladó egy tégla építésű felújítandó ház. Jellemzői: -két ...
- Csörög rendezett környezetében, a vasútállomáshoz közel eladó egy kedves 67 m2-es, ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU