Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu




társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   







közélet
2018. február 16. - Regionális
Téli sportok a Pilisi Parkerdőben
Az elmúlt napok havazásának köszönhetően a téli sportok szerelmesei a fővárostól karnyújtásnyira lévő helyeken is hódolhatnak havas szenvedélyüknek. De merre induljanak, ha esetleg megtelt már Dobogókő és a Normafa? Ötletek egy havas hétvégére a Pilisi Parkerdőből.

Helyenként a 20 centimétert is meghaladó hóréteg borítja a főváros környéki hegyvidéket. Ki ne szeretné ilyenkor kihasználni a lehetőséget, és csúszni egyet szánkóval, sílécen, ráadásul anélkül, hogy előre tervezetten órákat kellene utaznia? Az ismertebb helyek azonban hamar megtelnek, Dobogókőn és a Normafánál hagyományosan sokan gyűlnek össze egy-egy téli hétvégén. A Pilisi Parkerdő szakemberei ezért összegyűjtöttek néhány kevésbé ismert helyet a havas kikapcsolódásra.

A legtöbb családban ilyenkor előkerülnek a szánkók, és szerencsére bőven akad olyan domboldal, ahol a lakott területhez közel lehet csúszni egy jót. A Budai-hegységben számtalan szánkózási lehetőséget kínál a hármashatár-hegyi reptér környéke, vagy magán a Hármashatár-hegy csúcsán lévő Guckler Károly-kilátópont melletti lejtők. Ez utóbbi helyen segítségünkre lehet a kilátóponton elhelyezett webkamera, amin indulás előtt ellenőrizni tudjuk a helyen uralkodó időjárási viszonyokat. Míg Visegrád térségében a Zsitvay-kilátó és a nyári bobpálya melletti lankák kínálnak kevéssé zsúfolt szánkózó helyet.

A síelés szerelmesei is végre hódolhatnak szenvedélyüknek a térségben, hiszen Visegrádon működik a Nagyvillám Sípálya, amely ratrakolt és kivilágított pályákkal minden este 9-ig várja a síelőket. Itt azoknak sem kell unatkozniuk, akik történetesen nem akarnak síelni a családból, hiszen a sípályák mellett már szánkózni is lehet. Indulás előtt itt is érdemes megnézni a pálya webkameráit, és tájékozódni az aktuális helyzetről.

Igazi erdei sport a sífutás, amire a mostani körülmények között a Pilisi Parkerdőben is több helyen nyílik lehetőség. Szinte mindenhol elővehető a sífutóléc, ahol megmarad a tíz-húsz centi hóréteg, de érdemes felhívni a figyelmet a hűvösvölgyi Nagyrét és a hármashatár-hegyi reptéren kialakított nyomokra. Mindkét terület viszonylag lapos, vagyis ideális sífutó terepnek számít, ahol a lelkes sportbarátok minden évben kialakítják azt a nyomhálózatot, amit a havas napokon bárki szabadon használhat.

Sajnos az utóbbi napokban nagyon vizes hó hullott a Pilisben és a Budai-hegységben, amitől igen komoly súly rakódott az erdő fáira. A turistautakon ezért néhány helyen találkozhatunk kidőlt fákkal, a fiatal fák pedig behajoltak, ami miatt a magasabb régiókban nehezebb lehet a közlekedés. A nagy hóban különösen nehéz gyalogosan végigjárni a szurdokvölgyeket, mint például a Rám-szakadékot. Aki tehát gyalogos túrára indulna, mindenképpen megnövekedett menetidővel számoljon, és fokozott figyelemmel járjon az erdőben. A szokásosnál is fontosabb a túrára történő felkészülés: legyen nálunk tartalék élelmiszer és meleg ital, és mindenképpen magas szárú, vízhatlan lábbeliben, bakancsban vagy csizmában induljunk a téli erdőbe. Az aktuális időjárási helyzetről könnyen tájékozódhatnak a megújult parkerdo.hu oldalon, ahol összegyűjtve megtalálhatók a térség összes webkamerájának és időjárási megfigyelő pontjának adatai.

Pilisi Parkerdő Zrt.

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Honti szakadék
Hont
túra
Nógrád-Nagymaros (Országos Kéktúra)
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Az Országos Kétúra Börzsönyi szakaszát érdemes Nógrádról indulva elkezdeni, így nem a túra végére maradnak a nagy hegyek ...
apróhirdetés
ABC Árufeltöltői állást keresek. Vác és környékén.
Szakácsot és konyhai kisegítőt keresünk. Barátságos légkör és versenyképes ...
Az Eco Smart Group Kft. gödi telephelyére keres műszaki feladatokra, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Eladásra kínálom Vác, Deákvár, Kárász utcai téglaépítésű társasházban ...
- Eladó: Vác, Szent-Györgyi Albert utca 1 ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU