Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   érdekesség
2021. június 2. - Regionális
Útmutató leendő vagy új kertes ház tulajdonosoknak
Az utóbbi időben jelentősen megnőtt a kereslet a családi- és kertes házak iránt. Ám sok tulajdonos még sosem élt ehhez hasonló természetbarát körülmények között, ezért számukra célszerű kicsit elmerülni a témában, és beszerezni a releváns információkat. Ebben az útmutatóban pontosan ehhez nyújtunk segítséget!

Mire érdemes figyelni a kertünk kialakításánál?

Egy kert lehet hatalmas áldás, de sajnos átok is. Ha azok közé tartozunk, akik elfoglaltak, és a kertjükben csupán a pihenést, a természethez való kapcsolódást vagy az esztétikai élvezetet keresik, akkor különösen fontos, hogy a külső tereket ezekhez az igényekhez szabjuk.

A családi ház ugyanis nagyban különbözik a panellakásoktól, hiszen a természet sosem pihen: növekszik, fejlődik és ha nem figyelünk eléggé, elburjánzik. Éppen ezért ha nem szeretnénk sokat foglalkozni a gondozással, célszerű olyan kertet tervezni és építeni, ami minimális gondozással is beéri. Ehhez rendszerint külső segítséget is be kell vonni, például kerttervező szakembereket, kertépítőket!

Nem is gondolnánk ugyanis, hogy mennyire máshogy fest egy alacsony fenntartású kert, hiszen gondoljunk csak a gyepre, ami folyamatosan nő. Ha például nem szeretnénk füvet nyírni, vagy ezt egy automata fűnyíróval oldanánk meg, akkor nem mindegy hogyan alakítjuk ki a térköves kertünket. A szegélyeket úgy kell kialakítani a gyepfelület körül, hogy a fűnyíró rá tudjon menni, de mégis érzékelje, hogy elérte a füves terület szélét, ideje visszafordulni.

Egy másik nagyon fontos szempont, amit minden új vagy leendő kerttulajdonosnak mérlegelnie kell: állandó vendégei lesznek-e a kertünknek a háziállatok vagy kisgyermekek? Ha igen, akkor célszerű olyan növényeket ültetni, amik nem mérgezőek, nem szúrnak, és nem váltanak ki allergiás reakciót.

A gyermek- és állatbarát kerteknél a biztonság az első, ezért célszerű kerülni azokat a kerti elemeket, amelyek bármilyen veszélyt is jelenthetnek gyermekeinkre vagy kisállatainkra, mint például a kerti tó.

A kezdő kerttulajdonosoknak célszerű azt is mérlegelniük, hogy szeretnék-e, ha kertjükben rendszeresen megfordulnának a különböző apró vadállatok vagy rovarok, mint például a madarak, a méhek, a pillangók vagy a mókusok? Ha igen, akkor célszerű olyan növényeket választani, amelyek táplálékot vagy búvóhelyet nyújtanak ezeknek az állatoknak.
Ezekkel a szempontokkal lényegében meghatároztuk, hogy milyen elemeket és élőlényeket érdemes elhelyeznünk vagy elültetnünk kertünkbe.

Ám ahhoz, hogy a természetet sokáig csodálhassuk, nagyon fontos az is, hogy miből készülnek ezek az elemek?

Az anyagminőség fontossága

Ahhoz, hogy minden fentebb említett kritériumnak megfeleljen kertünk, nagyon fontos, hogy hosszú távra, minőségi és időtálló anyagokból készítsünk el mindent, amire lehetőségünk van.

Az anyagoknak mindig két költsége van:
A beszerzési áruk
A fenntartási költségük

Ha egy építőanyag, dekoráció vagy kiegészítő olcsó, de nem bírja az időjárás viszontagságait, hamar le kell cserélnünk, ezáltal jóval drágább lesz, mint egy minőségi termék, aminek a beszerzési ára bár jóval magasabb lehet, de hosszú távon még így is jobban járunk vele.

A Kovi-Kő Térkőgyár (https://www.koviko.hu) egy remek példa erre, hiszen nemcsak a térkövek értékesítésével, hanem gyártásával is foglalkozik, ezáltal folyamatosan vizsgálni, ellenőrizni és monitorozni tudja a termékek minőségét és megbízhatóságát, az anyag megtervezésétől egészen az átadásig.
Egy gyártó esetében azonban az anyagok minősége mellett nagyon fontos a széles választék is – éppen ezért szerepel megannyi termék a kínálatukban a térköveken kívül is: járdalapok, támfal elemek, szegélykövek, útszegélyek, kerítés fedlapok, kis folyóka elemek.

Azt várnánk, hogy emiatt az áraik borsosak, ám ennek az ellenkezője igaz, hiszen mivel ők gyártják a termékeket, nincsenek közbülső résztvevők, akik extra profitot számolnának a termékekre, ezért a Kovi-Kő Térkőgyárban folyamatos akciókkal és kedvezményekkel várják a leendő vagy új kerttulajdonosokat!

A gyártó elérhetőségei:
Név: Kovi-Kő Térkőgyár
Cím: Pilisszentiván, Erzsébetpark, 2084
Telefon: +36304210640

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Silverstar Művészképző Iskola

Vác
silverstar társulat, balett, versenytánc, modern tánc, tánctanfolyamok, tánc oktatás, tánc, hip hop, tánciskola vác, jazz, talentum, versenyeztetés, óvodai táncelőkészítő, bordás péterné, silverstar, néptánc
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Honvéd emlékmű
Vác
túra
Visegrád - Bertényi Miklós füvészkert
típus: gyalog
A megszokott túráktól kissé eltérő
módon a természet által kialakított
geológiai és botanikai érdekességek
nyújtanak különös esztétikai élményt
ezen a túrán.
apróhirdetés
Négy lakásos társasházban, 125 m2 belső kétszintes, 2 fürdőszobás, +2 ...
Családi házam villanyszereléséhez keresek szakembert. Egyszerű, egyszintes, ...
Takarítást vállalok Kosd,Vác és ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác Václiget részen, színvonalas lakóparki környezetben luxusotthon saját kerti ...
- Kiadó! Vácon,a Beniczky utcai új társasház teremgarázsában kiadó egy ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Eladóvá vált Dunakeszin egy 248 négyzetméteres 8 szobás dupla összkomfortos családi ház, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- öd Nevelekben kínálom megvételre ezt az 1940 nm-es telket, mely csendes, ...
- Göd felsőn található 2 generációs, 5 szobás családi ház eladó! Göd Nevelek részén ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU