Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu




társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   







érdekesség
2020. június 18. - Regionális
Fogápolási tanácsok: ezekre érdemes figyelni
A szájhigiénia éppen annyira fontos kellene, hogy legyen mindenki számára, mint az alapos kézmosás vagy a fürdés. A fogak, az íny és a száj rendszeres és megfelelő ápolása megannyi súlyos betegséget és kínos helyzetet előz meg.

A megfelelő szájhigiénia rövid és hosszú távon is az Ön hasznára válik

Ön is bizonyára egyetért azzal, hogy sokkal jobb megelőzni a bajt, mint orvosolni: gondoljon csak az első benyomás fontosságára. Milyen benyomást kelt Önben egy olyan ember, aki lepedékes fogakkal, bűzlő lehelettel mutatkozik be?

Ráadásul a szájhigiénia elhanyagolása súlyos következményekkel jár hosszú távon. Az országos felmérések szomorú eredményt hoztak: 65 éves kor felett minden harmadik magyar ember már műfogsort kell használjon, és akár tíz foga is hiányozhat egy átlagos középkorúaknak.

Ha viszont naponta kétszer-háromszor is a megfelelő módon, helyes eszközökkel mos valaki fogat, a legtöbb problémát könnyedén elkerülheti!

A szájhigiénia alapja: hogyan mossunk helyesen fogat?

Tudjuk, hogy a fogápolás alapjait már gyerekkorban érdemes elsajátítani, mert ami ekkor rendszerré válik, az jó eséllyel végigkíséri az ember életét.

A fogápolás öt alapvető szabálya

Több dologra is oda kell figyelnie, ha hosszú távon is egészséges fogakat szeretne (forrás: Profimed webáruház). Ideje tehát, hogy szakmai tanácsokat adjunk a helyes fogápolás módjáról.

1. Kezdjük a legfontosabbal: naponta legalább kétszer mossuk meg alaposan a fogunkat, de az étkezés utáni fogmosással óvatosan bánjunk!

Az ételekben, italokban található savak, bármennyire is enyhék, felpuhítják a fogzománcot. Ha közvetlen étkezés után mosna fogat, akkor éppen ellenkező hatást ér el, mint szeretne. Ilyenkor érdemesebb inkább szájöblítőt, szájzuhanyt alkalmaznia.

2. Bátran használja a fogselymet, fogköztisztító kefét naponta legalább egyszer.

Előfordul ugyanis, hogy kisebb-nagyobb ételdarabkák szorulnak a fogak közé, ahonnan se fogkefével se öblögetéssel nem lehet eltávolítani. Ha viszont ott maradnak, az több gondot is okozhat. A fogselyem, fogköztisztító kefe segítségével viszont pár mozdulattal eltávolítható minden maradék!

3. Használjon minőségi fogkefét.

A fogkefén nem érdemes spórolni. Akár hagyományos fogkeféről, akár rezgőmotoros változatról vagy épp gyerekeknek kifejlesztett, interaktív, játékos eszközről van szó, szánja rá a pénzt! Sokkal többe kerül egy fogpótlás, mint amennyivel többet az évek során rákölt a profi megoldásra.

4. Cseréljen gyakran a fogkefét.

A fogkefe, csere szempontjából éppen olyan, mint a gumiabroncs: hiába tűnik úgy, hogy „kicsit kopott, de jó az még”, ha valójában már elhasználódott. Ha a sörték már szétállnak, vagy felgyűlik a tövükben a lepedék, ideje új fogkefét vásárolni! Kéthavonta mindenképpen, de betegség után is.

5. Óvatosan a fogfehérítéssel.

Tény, hogy a fehér fogak szépek, ám fontos tudni, hogy a fogak színárnyalata embertől függő, és a halvány vajszín is teljesen egészséges lehet! Ha viszont túlzásba viszi a fehérítést, akkor az roncsolhatja a fogzománcot, gyengítheti a fogakat.

A helyes fogápolás emellett magában foglalja a 4*30 szabályát is: a száj négy régióra osztható (jobb-bal, fent-lent) és mindegyikre legalább 30 másodpercet érdemes szánni fogmosás során.

Ápolja fogait rendszeresen, mert a gondoskodás egész életében meghálálja magát!
Fotó: pixabay.com

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Hétkápolna
Vác
túra
Verőce - Nógrádi-vár
típus: gyalog
A Verőcéről induló útvonal érinti a
Nagy-Kő-hegy kilátóját és a
Nógrádi várnál ér véget.
apróhirdetés
ABC Árufeltöltői állást keresek. Vác és környékén.
Szakácsot és konyhai kisegítőt keresünk. Barátságos légkör és versenyképes ...
Az Eco Smart Group Kft. gödi telephelyére keres műszaki feladatokra, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vennék 500-1000 nm-es nem beépíthető, csak kertészkedésre alkalmas ...
- ELADÓ ÉPÍTÉSI TELEK 420 m2 tehermentes építési telek tulajdonostól Vácon, Deákvár ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU