Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu




társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   




érdekesség
2020. március 25. - Regionális
Mennyit ér az utángyártott alkatrész?
Az autó meghibásodása minden tulajdonos rémálma, hiszen sok esetben nem tudható előre, mennyibe fog fájni a javítás. Ugyan egy megbízható szakember sokat lendíthet az ügyön, de ránézésre ő sem lát a karosszéria alá. A javítási költségek gyakran horror összegeket takarnak, ez pedig jelentősen rányomhatja bélyegét a családi költségvetésre.

Tegye a szívére a kezét mindenki, és gondolkodjon el azon, vajon megfordult-e már a fejében szervizelés alkalmával az utángyártott alkatrészekben rejlő lehetőség! Hát persze, hogy igen. A magyar ott spórol, ahol tud, és ez autójavítás kapcsán sincsen másként. De vajon mennyire éri meg az utángyártott alkatrészeket választani? Miként funkcionálnak ezek hosszú távon? Cikkünkben ilyen kérdésekre keressük a válaszokat.

Az autoalkatreszonline24.hu szerint érdemes tudni, hogy a jármű gyári szilárdsági paraméterei jelentősen romolhatnak az utángyártott alkatrészek beépítésével. Ez nem csak további költségekhez vezethet, hanem egy esetleges balesetben a gépjármű és az utasok is nagyobb sérüléseket szenvedhetnek. A szakszerű javítás tehát nem csak a szakemberválasztás kapcsán jut kiemelt szerephez, hanem a választott alkatrészekkel összefüggésben is.

Belegondolt már abba, hogy ha az utángyártott alkatrész minősége megegyezne a gyárival, akkor valószínűleg annak ára is hasonló lenne? A tapasztalatok szerint az utángyártott alkatrészek piaca nő, mégis sokan választják inkább a biztonsági szempontokat fókuszba helyezve a gyári alkatrészeket. Az utángyártott típusok sokszor nem illeszkednek pontosan , ez pedig mind az esztétikára, mind a stabil funkcionálásra rányomja bélyegét. A gyári vs. Utángyártott alkatrész kérdés sokszor felmerül, a Totalcar is hosszasan elemezte a kérdést.

A szakemberek gyakran megküzdenek az illeszkedési problémákkal , ez pedig a munkaórák számára és így a javítási költségekre is hatással van. Nem ritka, hogy hiányoznak olyan létfontosságú alkatrészek, amelyek a rozsdásodás meggátolásában játszanának fontos szerepet. A korrózió miatt az alkatrész gyakoribb cseréje lehet szükséges , sőt, az érintett elem energiaelnyelő képességét is befolyásolhatja a kialakult rozsda. Alapvetően elmondhatjuk tehát, hogy hosszú távon biztosan költségesebb lesz így a szerviz, mintha a pontosan illeszkedő, kifejezetten a márka modelljéhez legyártott alkatrészt vásárolnánk meg.

Párhuzamot vonhatunk a használt és az újonnan vásárolt gumikkal. Ugyan használt abroncsokkal is elgurul az autó egy ideig, de a minimális profilmélység elérése garantáltan hamarabb bekövetkezik, mintha új gumik mellett tettük volna le a voksot. Persze sok múlik autóhasználati szokásainkon is, de mivel életünket tesszük tulajdonképpen kockára az utakon, ezért korántsem mindegy, mennyire biztonságosan funkcionál a gépjármű.

Gyakran előfordul a lengéscsillapító meghibásodása , ám annak felismerése kezdő autósként nem egyszerű. A gumiabroncs egyenetlen kopása, a lengéscsillapítón levő olajfolyás éppen úgy a problémára utalhat, mint a vezetés közben tapasztalt jelenségek. Amennyiben oldalszélnél erős labilitás észlelhető, vagy kanyarban a gépjármű eleje vagy hátulja szinte kitör az útról, akkor valószínűleg a lengéscsillapítókkal lesz a gond. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ezek a jelenségek magukban hordozzák a balesetveszély kockázatát , sőt, a fokozott gumi - és alkatrészkopást. Megéri tehát időben észlelni a bajt, és gondoskodni a mihamarabbi alkatrészcseréről.

Természetes, hogy autósként szeretnénk takarékoskodni és a lehető legolcsóbban kihozni a javítást, alkatrészvásárlást. Fontos azonban meglátni a lényeget a dologban, hiszen saját és szeretteink biztonsága múlhat azon, milyen minőség mellett döntünk . Gondoljon csak a nagysikerű Légi katasztrófák című dokumentum sorozatra! Egy egészen apró meghibásodás is komoly balesetekhez vezethet. Az autók esetében sincsen ez másként. Válassza a minőséget, mely a biztonságos közlekedés alapjait is megteremtheti.

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Siketnéma Intézet
Vác
túra
Diósjenő-Kámor-Pénzásás-Diósjenő
típus: gyalog
Látnivalókban gazdag területen, jelzésekkel jól ellátott útvonalon halad a közepes nehézségű túra. Ennek során megismerkedhetünk Diósjenő három jelentős hegyével (Kőszirt 589m; Kámor 661m; ...
apróhirdetés
Termelési kapacitás bővítés miatt, fémiparban ...
Sziasztok! Sofőr kollégát keresünk 3,5-t ponyvás Renault master tgk-ra raklapos ...
TARGONCÁS-RAKODÓ (KOMISSIÓZÓ) (TELJES MUNKAIDŐ), MUNKANAPOKON ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vennék 500-1000 nm-es nem beépíthető, csak kertészkedésre alkalmas ...
- Eladó: Vác, Szent-Györgyi Albert utca 1 ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU