Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   
érdekesség
2019. október 21. - Regionális
A csavarkompresszor a barkácsolók szolgálatában (is)
A csavarkompresszor még ma sem tartozik a leggyakrabban használt és legismertebb műhelyfelszerelések közé, azonban egyre többen fedezik fel a benne rejlő lehetőséget, illetve egyre többen választják a pneumatikus eszközöket, amelyek meghajtását sűrített levegővel végezhetjük.

Ma már a csavarkompresszorok éppúgy a barkácsműhelyek részét képezik, mint a különböző fúrók, sarokcsiszolók, fűrészgépek vagy hegesztők… A barkácscélokat, illetve ipari felhasználást segítő csavarkompresszorok között tulajdonképpen nincs nagy különbség, inkább a méret és a kapacitás tekintetében tapasztalunk eltérést. A btkkft.hu munkatársa vázolja fel a szerkezeti felépítését: a csavarkompresszorok működése tulajdonképpen pofonegyszerű, a sűrített levegőt két darab, egymással szemközt elhelyezett, ellentétes forgásiránnyal rendelkező csavar biztosítja. Ez a munka állítja elő a sűrített levegőt, illetve juttatja a légtartályba.

Ha kizárólag otthoni barkácscélú felhasználásra keresünk csavarkompresszort, az esetben nem csupán a kapacitásból engedhetünk, hanem a minőségből is. Talán szokatlan dolog egy szerszámgéppel kapcsolatban arra hívni fel a figyelmet, hogy tulajdonképpen nincs is szükségünk magas minőségre… A magyarázat egyszerű. A barkácscélú felhasználás során olyan rövid üzemidőkkel számolhatunk, amelyek minimális amortizációt jelentenek a kompresszorunk számára. Ráadásul végletekig egyszerű gépről beszélünk a csavarkompresszor esetében, tulajdonképpen nincs benne semmi, ami jelentős mértékben amortizálódhat. A legmagasabb minőség helyett érdemes a jó ár-érték arányt keresnünk, hiszen a rövid üzemidők miatt ezzel járhatunk a legjobban. Barkácscélú felhasználás esetén a százezer forintos kompresszorok túlzott és szükségtelen kiadást jelentenek.

Persze nem szabad átesnünk a ló túlsó oldalára sem. Ne válasszuk a távol-keleti üzemekből származó no-name készülékeket, még akkor sem, ha egy-két ezer forinttal olcsóbbak. Sajnos az európai piacokon is egyre több vállalhatatlan minőségű kompresszor jelenik meg, amelyeket érdemes jól messziről elkerülni. Hiába a rendkívül egyszerű felépítés, a no-name készülékek elektronikai alkatrészei nem képesek megbízható működést garantálni. Ráadásul no-name termékről lévén szó nem bízhatunk gyártói garanciában és márkaszervizben sem.

Minél nagyobb jelentőségű folyamatot vagy feladatot bíznánk a csavarkompresszorra, annál inkább előtérbe kerül a minőség kérdése. Az ipari folyamatokban egy-egy leállás akár komoly fennakadást, illetve jelentős károkat okozhat, ezért ott aligha megengedett a minőségtelen készülékek alkalmazása. A barkácscélú felhasználás esetén sem érdemes kockáztatnunk - mondja a btkkft.hu munkatársa. Szerencsére ma már rendkívül széles választék áll rendelkezésre megbízható termékekből. A mindenki által ismert gyártók mellett szakgyártók is jelen vannak a kompresszorok piacán; az ő termékeik is figyelmet érdemelnek. Semmi okunk tehát a kicsivel olcsóbb, de sokkal gagyibb kompresszorokat választani. Némi odafigyeléssel megtalálhatjuk a számunkra tökéletes eszközt, amiben sok örömünk telik majd a munka és a barkácsolás során.

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Tóth Evelin Fodrász

Vác
fodrász, fodrászat, fodrász vác, férfi fodrász, női fodrász
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Plébániai épület
Szigetmonostor
túra
Nagybörzsöny - Királyrét
típus: gyalog
A Börzsöny Akciócsoport 2002-es Vándortúrájának útvonala.
apróhirdetés
Csendes kornyéken, mégis jo közlekedésnel, (patika, közért 150 méteren belül) ...
Kedves leendő Ápoló Kollégánk, új munkatársakat keresünk, lehet pont Téged! ...
Szeretnéd honlapod látogatottságát olyan egyszerűen és gyorsan növelni, ahogy eddig ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác Belvárosában, a főtér közvetlen közelében 2+fél szobás teljesen ...
- Elérhető áron duplakomfortos, téglaépítésű családi ház, ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Most 2 millióval kedvezőbb áron! Dunakeszin kertvárosi részen, kiváló infrastruktúra ...
- Dunakeszin ELADÓ 62m2-es, amerikai konyhás, mediterrán hangulatú lakás. A 2014-ben ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladó családi ház Bernecebarátiban. Telek mérete 1093 nm.
- Eladó Bernecebarátiban egy vegyes falazatú, palóc stílusú parasztház. Az ingatlan 72 nm, ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU