Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu




társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   




érdekesség
2019. szeptember 19. - Regionális
Milyen autót érdemes venni? Mennyit veszítenek értékükből az egyes márkák?
Az első kérdés, ami az autóvásárlással kapcsolatban általában felmerül, hogy inkább új, vagy használt autót érdemes választani. Egyesek ragaszkodnak egy bizonyos márkához, ám a legtöbb ember az ár és a felszereltség alapján dönt. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogyaz Eurotax adatai alapján mekkora értékcsökkentést szenvednek az autók egy, öt és tíz éves időtávon.

Az első év

Általános meggyőződés, hogy amint kigördülünk új autónkkal a szalonból máris 20-30 százalékot veszít értékéből. Abban az értelemben igaz ez, hogy másnap már nem tudnánk listaáron eladni az autót, de ezek a számok nagyjából az egy éves értékvesztést jelentik. A legkisebb értékcsökkenést a Dacia könyvelheti el az első év végén, mindössze 15 százalékkal. Ennek persze lehet az is az oka, hogy eleve alacsonyabbak a listaárakról indulnak. A prémium márkák aránylag jól tartják az értéküket, egy év után 20 százalék körül, míg a középkategóriás autók értéke 15-30 százalékkal csökken a listaárhoz képest. Meglepő módon 30 százalékos értékvesztéssel az Opel rövid távon a legkevésbé értékálló márka.

Az 5 éves autók a legkeresettebbek

Sokan keresnek 5 éves autót, aminek az a logikus magyarázata, hogy a listaárhoz képest már jelentősen olcsóbban megvásárolhatók, de a használati értékük még kitűnő. Átlagosan fele annyiért (49 százalékos értéken) vásárolhatunk meg egy öt éves autót, mint a listaára volt.

Ebben az idősávban is a Dacia bizonyul a leginkább értékállónak, az 5. év végére átlagosan 38 százalékot, míg a legtöbbet 54 százalékkal a Renault veszít az értékéből. A luxus márkák a középmezőnyben vannak 51-55 százalék közötti értékvesztéssel.

10 éves autót már töredék áron vehetünk

A 10 éves autók is nagyon népszerűek a hazai piacon, hiszen ezeket már a listaár töredékéért megkaphatjuk. Értékük az eredeti ár 20-35 százaléka között mozog. A legértékállóbb itt már nem a Dacia, hanem a Suzuki, míg a legtöbbet az 5 éves időtávnál is említett Renault veszít az értékéből.

Használt autók értéke - érdemes az olcsóbbat választani?

A fenti értékek alapján jó ötletnek tűnhet olyan autót választani, aminek értéke sokat csökkent, ennél azonban árnyaltabb a kép. Sok tényező befolyásolja egy használt autó árát, nézzük, miket kell figyelembe venni.
- Fenntartási költség, ami az üzemanyag költségből, az alkatrész árakból, és szervízdíjból áll. Hosszú távon így lehet, hogy jobban megéri egy megbízhatóbb, kisebb fogyasztású autót venni.
- A dízelüzemű autók többet veszítenek értékükből, mint a benzinesek.
- A különféle modellek közül a kombi szenvedi a legnagyobb értékcsökkenést.
- A jobban karbantartott autók keresettebbek. Vagyis lényeges, hogy a szervizelés mindig és időben megtörtént-e, a törések időben javításra kerültek-e, illetve hogy az autót garázsban tartották-e. Itt a hagyományos, fűtött garázs egy kis pluszt jelent, de a naptól, hótól, esőtől, jégtől és a maróhatású madárpiszoktól egy mobilgarázs, illetve sok esetben egy nyitott garázs is megvédi.

Érdemes tehát utánajárni, hogy milyen körülmények között töltötte első éveit az autó, és hogy a választott modell, illetve évjárat mennyire megbízható. Tartsuk szem előtt, hogy sok esetben a kisebb értékcsökkenés megbízhatóbb autót jelent. Ha a fentieket mérlegeljük, akkor biztos sikerül olyan autót választani, ami hosszú távon kiszolgálja az igényeinket.



Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Római Katolikus Templom
Nagyoroszi
túra
Verőce - Nógrádi-vár
típus: gyalog
A Verőcéről induló útvonal érinti a
Nagy-Kő-hegy kilátóját és a
Nógrádi várnál ér véget.
apróhirdetés
Termelési kapacitás bővítés miatt, fémiparban ...
Sziasztok! Sofőr kollégát keresünk 3,5-t ponyvás Renault master tgk-ra raklapos ...
TARGONCÁS-RAKODÓ (KOMISSIÓZÓ) (TELJES MUNKAIDŐ), MUNKANAPOKON ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vennék 500-1000 nm-es nem beépíthető, csak kertészkedésre alkalmas ...
- Eladásra kínálom Vác, Deákvár, Kárász utcai téglaépítésű társasházban ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU