Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   
érdekesség
2018. augusztus 27. - Regionális
Így védekezhetünk a villámok és a lakástűz ellen
Az elemi és egyéb károkra kötött ingatlanbiztosítás ugyan valamilyen részben fedezi a kár helyreállítását, de sajnos nem véd meg a villámcsapástól magától, és a lakástűz kialakulásának lehetőségétől. Ezek megelőzéséről magunknak kell gondoskodnunk! Villámlással járó viharokra hazánkban májustól egészen nyár végéig lehet számítani, s a villám gyakorlatilag bárhová váratlanul becsaphat, komoly személyi sérüléseket okozva ezzel. Valamint, következtében pusztító lakástüzek is kialakulhatnak közvetlen és közvetett formában is, melyek természetesen sajnos más okok miatt is bekövetkezhetnek. Magyarországon a Saffort adatai alapján évente közel egy millió villámlást regisztrálnak és ennek ötöde a felszínt is eléri.

Villámcsapás miatti veszélyek

A személyi sérüléseken és haláleseteken túl, komoly tárgyi és vagyoni károkat képes okozni ez a kiszámíthatatlan és roppant veszélyes természeti jelenség. Előre jelezni sajnos nem lehet, mikor és hova fog becsapni, és tévhit, hogy csak a kimagasló dolgokba vág bele. Minden egyes, elektromos hálózatra csatlakoztatott eszköz veszélyforrást jelent, azok is meghibásodhatnak, tönkremehetnek, ill. tüzek kialakulását teszik lehetővé. A pusztítás pedig nem csak a villámcsapás helyén és annak közvetlen környezetében, de attól távolabb is végbe mehet, mivel a túlfeszültség pillanatok alatt végigfut a vezetékeken, vagy akár a földalatti kábeleken is. Ha a villám egy készülékbe magába, vagy abba a hálózatba csap bele, amelyre az kötve van, akkor közvetlen villámcsapásról beszélünk. Ha a villám valahol a közelben csap le, nem pedig egy készülékbe vagy annak tápforrásába, azonban a hálózaton keresztül mégis kárt okoz, úgy közvetett villámcsapásról van szó. A jelentős veszély mindkét esetben fennállhat.

Megelőzés

Ha már tudjuk, hogy vihar közeleg – mely akár igen gyorsan is a közelbe érhet, így számítani kell annak sebes vonulására is -, feltétlenül áramtalanítsuk a lakást, húzzunk ki minden elektromos berendezést a konnektorokból, mert a végigszaladó túlfeszültség kivégezheti a drága és érzékeny berendezéseket, és emiatt fennállhat a lakástűz veszélye is! A bekapcsolva hagyott világítás azonban nem okoz gondot.

"A villámvédelem szerepe, hogy csökkentse a villám által az építményeket, illetve személyeket érő sérülések és meghibásodások bekövetkezésének valószínűségét, súlyosságát. A villámvédelem eszköze a villámhárító, amely azt biztosítja, hogy közvetlen villámcsapás esetén se keletkezhessen az építményben tűz, és az építményben tartózkodókat ne érhesse villámeredetű áramütés. A villámvédelem másik eszköze az úgynevezett túlfeszültség-védelmi rendszer, amely a villamos hálózatba épített eszközök segítségével a villamos berendezéseket óvja a közvetett (akár az építménytől 1-2 km-re bekövetkező) villámcsapás hatásától. A szakszerűen kiépített villámvédelmi rendszer nagyfokú biztonságot nyújt a villámok közvetlen és közvetett hatásaival szemben." - olvasható a Katasztrófavédelem honlapján a hivatalos és hasznos álláspont.

A szakember által szakszerűen beszerelt villámhárító és túlfeszültség-védelem tehát egyaránt fontos, ez a kettő együtt adhat megfelelő biztonságot. Kisebb vagyontárgyainkat és papírbeli értékeinket pedig lemezszekrénnyel óvhatjuk meg az esetleges tüzektől. Ezek a tűzbiztos, többféle változatban kapható, acéllemezből készült fémszekrények tartós és kielégítő védelmet nyújtanak az iratoknak, dokumentumoknak, és a szellemi s egyéb, pótolhatatlan értékeknek, adatoknak, melyeket pl. CD-n tárolunk.

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Gyöngykert Kft.

Szigetmonostor - Horány
fakivágás, tüzifa árusítás, zöldterület kezelés, fakivágás alpintechnikával, térkövezés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Honvéd emlékmű
Vác
túra
Visegrád - Bertényi Miklós füvészkert
típus: gyalog
A megszokott túráktól kissé eltérő
módon a természet által kialakított
geológiai és botanikai érdekességek
nyújtanak különös esztétikai élményt
ezen a túrán.
apróhirdetés
Recepciós és felszolgáló munkatársakat keresünk! Elvárásaink: - Szállodai ...
Légtechnika szerelésben jártas,vagy gyakorlott rajzról önállóan dolgozni tudó ...
Rád külterületi részén 2012-ben téglából épült 180 nm alapterületű két szintes ház kiadó ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác város panorámás részén,minden igényt kielégítő luxus családi ház eladó.
- Eladó Vác Alsóvárosi részén egy ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Dunakeszi kertvárosi részén, belső kétszintes, garázsoknál érintkező 120m2-es 3+2 szobás ...
- Dunakeszi álom szerű Duna-partjához közel dinamikusan fejlődő lakóparkjában új ...
Ingatlanok Kismaroson
- Kismaros Buna közeli, legszebb részén ELADÓ egy téliesíthető, 2 + 2 félszobás, ...
- Kismaroson a Szuttai dűlő közelében eladó déli fekvésű örök Dunakanyar panorámás telek ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladásra kínálok Csörög központjában egy önálló családi házat ! Az ingatlan 1700 ...
- Eladó Csörög vonathoz közeli részén, egy 100nm-es jó állapotban lévő családi ház. A ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU