Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   
érdekesség
2018. augusztus 27. - Regionális
Így védekezhetünk a villámok és a lakástűz ellen
Az elemi és egyéb károkra kötött ingatlanbiztosítás ugyan valamilyen részben fedezi a kár helyreállítását, de sajnos nem véd meg a villámcsapástól magától, és a lakástűz kialakulásának lehetőségétől. Ezek megelőzéséről magunknak kell gondoskodnunk! Villámlással járó viharokra hazánkban májustól egészen nyár végéig lehet számítani, s a villám gyakorlatilag bárhová váratlanul becsaphat, komoly személyi sérüléseket okozva ezzel. Valamint, következtében pusztító lakástüzek is kialakulhatnak közvetlen és közvetett formában is, melyek természetesen sajnos más okok miatt is bekövetkezhetnek. Magyarországon a Saffort adatai alapján évente közel egy millió villámlást regisztrálnak és ennek ötöde a felszínt is eléri.

Villámcsapás miatti veszélyek

A személyi sérüléseken és haláleseteken túl, komoly tárgyi és vagyoni károkat képes okozni ez a kiszámíthatatlan és roppant veszélyes természeti jelenség. Előre jelezni sajnos nem lehet, mikor és hova fog becsapni, és tévhit, hogy csak a kimagasló dolgokba vág bele. Minden egyes, elektromos hálózatra csatlakoztatott eszköz veszélyforrást jelent, azok is meghibásodhatnak, tönkremehetnek, ill. tüzek kialakulását teszik lehetővé. A pusztítás pedig nem csak a villámcsapás helyén és annak közvetlen környezetében, de attól távolabb is végbe mehet, mivel a túlfeszültség pillanatok alatt végigfut a vezetékeken, vagy akár a földalatti kábeleken is. Ha a villám egy készülékbe magába, vagy abba a hálózatba csap bele, amelyre az kötve van, akkor közvetlen villámcsapásról beszélünk. Ha a villám valahol a közelben csap le, nem pedig egy készülékbe vagy annak tápforrásába, azonban a hálózaton keresztül mégis kárt okoz, úgy közvetett villámcsapásról van szó. A jelentős veszély mindkét esetben fennállhat.

Megelőzés

Ha már tudjuk, hogy vihar közeleg – mely akár igen gyorsan is a közelbe érhet, így számítani kell annak sebes vonulására is -, feltétlenül áramtalanítsuk a lakást, húzzunk ki minden elektromos berendezést a konnektorokból, mert a végigszaladó túlfeszültség kivégezheti a drága és érzékeny berendezéseket, és emiatt fennállhat a lakástűz veszélye is! A bekapcsolva hagyott világítás azonban nem okoz gondot.

"A villámvédelem szerepe, hogy csökkentse a villám által az építményeket, illetve személyeket érő sérülések és meghibásodások bekövetkezésének valószínűségét, súlyosságát. A villámvédelem eszköze a villámhárító, amely azt biztosítja, hogy közvetlen villámcsapás esetén se keletkezhessen az építményben tűz, és az építményben tartózkodókat ne érhesse villámeredetű áramütés. A villámvédelem másik eszköze az úgynevezett túlfeszültség-védelmi rendszer, amely a villamos hálózatba épített eszközök segítségével a villamos berendezéseket óvja a közvetett (akár az építménytől 1-2 km-re bekövetkező) villámcsapás hatásától. A szakszerűen kiépített villámvédelmi rendszer nagyfokú biztonságot nyújt a villámok közvetlen és közvetett hatásaival szemben." - olvasható a Katasztrófavédelem honlapján a hivatalos és hasznos álláspont.

A szakember által szakszerűen beszerelt villámhárító és túlfeszültség-védelem tehát egyaránt fontos, ez a kettő együtt adhat megfelelő biztonságot. Kisebb vagyontárgyainkat és papírbeli értékeinket pedig lemezszekrénnyel óvhatjuk meg az esetleges tüzektől. Ezek a tűzbiztos, többféle változatban kapható, acéllemezből készült fémszekrények tartós és kielégítő védelmet nyújtanak az iratoknak, dokumentumoknak, és a szellemi s egyéb, pótolhatatlan értékeknek, adatoknak, melyeket pl. CD-n tárolunk.

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Silverstar Művészképző Iskola

Vác
néptánc, silverstar, bordás péterné, óvodai táncelőkészítő, versenyeztetés, talentum, jazz, tánciskola vác, hip hop, tánc, tánc oktatás, tánctanfolyamok, modern tánc, versenytánc, balett, silverstar társulat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
A Teleki-kastély
Pomáz
túra
Dél-Börzsöny, zöld turistajelzés
típus: gyalog
Kismarosról induló és Zebegénybe érkező mindenki számára ajánlott kellemes gyalogos útvonal a Gál-hegy, Török-mező és a Malom- völgy érintésével.
apróhirdetés
Kerti munkák & Mobil Számítógép Szervíz Vállalok kerti ill. ház körüli munkákat, ...
Takarítást vállalunk! Cégünk takarítást vállal társasház, lakás, kertes ház, iroda és ...
Naszálytej Zrt. pénzügyi ügyintéző munkatársat keres ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vácon belváros közeli, újszerű állapotban lévő I. emeleti, 56 m2-es, igen jó elosztású ...
- Vác Törökhegyen 4200 nm-s építési telek Eladó ! A körbekerített városra panorámás ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Dunakeszi Pesthez közel eső részén, épülő ikerház fele eladó. A nappali + 3 ...
- Dunakeszi Káposztásmegyerhez közel eső részén, épülő ikerház egyik fele eladó. Az ...
Ingatlanok Kismaroson
- Lakjon ott, ahová más nyaralni jár! Kismaros központjában, panorámás környezetben, ...
- Kismaros Buna közeli, legszebb részén ELADÓ egy téliesíthető, 2 + 2 félszobás, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Üdültetők! FIGYELEM! Nagymaros üdülő részén gyönyörű környezetben, akár ...
- CSEND,NYUGALOM MADÁRCSICSERGÉS várja !!! Eladó Nagymaroson, örök panorámával a ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU