Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu




társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   




érdekesség
2021. július 6. - Dunakanyar
Ismeri a kávéfogyasztás előnyeit és hátrányait?
Te is azok közé tartozol, akinél a kávé az első a reggeli rutinban?
Nehezen képzeled el a munkanapot egy isteni kávé nélkül? A kávé sokak számára örök kedvenc,
sokszor életmentő egy hosszú nap során. Ez nem is csoda, hiszen azon kívül, hogy fantasztikus ízeket tudunk előcsalogatni belőle, élénkítő hatása is jelentős a koffeinnek köszönhetően.

Fókuszáljunk a kofeintartalomra

Mint tudjuk, a koffeintartalomnak köszönhető az élénkítő hatás. Segíti a koncentrációt és persze fokozza a teljesítőképességet is. Azonban lehetnek kellemetlen mellékhatásai is a túlzott fogyasztásnak. Ilyen lehet a fejfájás, szorongás vagy a megnövekedett stressz. De vajon mennyi az egészséges napi bevitel?

Több kutatás is azt bizonyítja, hogy a napi 200 mg alatti koffeinbevitel teljesen normális, és inkább a pozitív hatások kerülnek előtérbe és tudnak érvényesülni. A probléma akkor kezdődik, ha a meghaladja a 300 mg-ot a bevitt napi mennyiség.

Mit is jelent ez számunkra a gyakorlatban?

Kevesen tudják, hogy a jól ismert koffeinforrásokon (kávé, tea és kóla) kívül a gyógygszerek egy része, vagy akár a szájvíz is tartalmazhat koffeint.
Érdemes figyelni az össz bevitt koffein mennyiségre és nem csak azzal kalkulálni, hogy naponta 1-2 vagy 3 kávét fogyasztunk el.

Mi a helyzet várandósság vagy szoptatás idején?

Ez egy különleges időszak minden nő életében, így a hölgyek igyekeznek minden veszélyforrást elkerülni vagy minimálisra csökkenteni. A kávéfogyasztásban a koffein jelenti a potenciális veszélyforrást. Habár kiterjedt kutatások nem állnak még rendelkezésre, abban azért hasonló állásponton vannak a tudósok, hogy a mérsékelt azaz napi 200 mg alatti koffeinfogyasztás nem árt a picinek. Ez sokak számára jó hír és egy problémával kevesebb, amikor is olyan örömteli dolgokra lehet koncentrálni, mint a babaszoba tervezése, vagy a terhesség hétről hétre való követése.

Nyári hőségben mennyi kávét ihatunk?

Ránk rontott a hőség és hetek óta 30 fok felett van a napi csúcsérték. Ez önmagában megviseli az ember szervezetét. Nem mindegy, hogy otthonról vagy klimatizált irodából tud dolgozni az ember és nincsen kitéve a közvetlen hőségnek.Az "irodai munkások", legyen szó online marketingesről, tanácsadóról vagy valamilyen szakértőről, mindenképpen szerencsésebb helyzetben vannak és nem feltétlenül kell csökkenteniük a napi kávéfogyasztást.
Viszont azoknak, akik tartósan a szabadban vagy nem klimatizált helyiségben tudnak dolgozni, érdemes csökkenteniük a hőségben a kávéfogyasztást. Így, ha például valakinek magas a vérnyomása a meleg miatt, azt nem fokozza a kávé által okozott koffeinbevitel. De ahogy az lenni szokott, mindenképp kérje ki orvosa vagy gyógyszerésze tanácsát ezzel kapcsolatban.


Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Duna-Dráva Cement Kft.

Vác
kavicsüzletág, cementgyártás, transzportbeton gyártás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Római katolikus templom
Zebegény
túra
Vác-Nógrád túra
típus: vonat
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
Vác rengeteg látnivalót tartogat számunkra, több napot is el lehetne itt tölteni, mire mindent végig tudnánk nézni.
A vasútállomásról, a "kis ...
apróhirdetés
ABC Árufeltöltői állást keresek. Vác és környékén.
Szakácsot és konyhai kisegítőt keresünk. Barátságos légkör és versenyképes ...
Az Eco Smart Group Kft. gödi telephelyére keres műszaki feladatokra, ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Eladó: Vác, Szent-Györgyi Albert utca 1 ...
- Eladásra kínálom Vác, Deákvár, Kárász utcai téglaépítésű társasházban ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU