Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
HÍREK

  dátum típus település kulcsszó  
   
érdekesség
2019. március 23. - Dunakanyar
Érdemes-e vállalni a fogfehérítést?
Mi az a fogfehérítés?
A fogfehérítés technikája az esztétikai fogászatban van jelen, és manapság egyre gyakrabban kérelmezik a páciensek. Általánosságban sok olyan tevékenységet folytatunk, ami nagyobb mértékben színezi el a fogakat (például kávé- és alkoholfogyasztás, dohányzás). Ezeken kívül bizonyos gyógyszerek (penicilin) és nyomelemek (túl sok fluorid) is hatással lehetnek a fogszínre.. Az említettek közül egyik esetben sem egészségügyi problémáról van szó, csupán a mindennapi élet negatív velejárói. Azonban a fogidegek elhalásával jelentkezheta sárgulás, de ekkor szinte már nem lehet semmit tenni.

A fogfehérítéssel kapcsolatos egyik leggyakoribb tévhit az, hogy a fehérítő gél roncsolja a fogzománcot, pedig ennek semmi alapja nincsen. Valójában arról van szó, hogy a fogakra helyezett zselé a fény hatására lebomlik, majd az ekkor felszabaduló oxigén a fogzománc mikrobarázdáiban fejti ki a hatását. Ez az eljárás csupán az elszíneződéseket világosítja ki, és nem okoz változást a fogzománc szerkezetében. Ez minden orvosi fogfehérítés alapja, ezért a kezeléstől nem fog roncsolódás jelentkezni.

Különböző fogfehérítő technikák

A fogfehérítésnek két alaptípusa különböztethető meg. Az egyiket professzionális körülmények között végzik rendelőkben, míg a másik az otthoni fogfehérítés, amihez pontos orvosi utasítások járnak. A rendelőben történő kezeléseknek két fajtája terjedt el: a mélyfehérítés és a LED-lámpás.

A LED-lámpás eljárás során a lámpa segítségével világítják meg a fogakat. Mindkét fogíven egyszerre dolgoznak, és négyszer nyolc percig tart a folyamat. A technika segítségével akár több árnyalatot is fehéredhet a fogsor, de azt fontos leszögezni, hogy az eredmény egyénenként eltér. A LED-lámpás megoldást azoknak ajánlják, akiknek nem különösebben érzékeny a foguk. A mélyfehérítés ezzel szemben azoknak jó, akik kimondottan érzékeny a fogakkal rendelkeznek. Ebben az esetben a fehérítés mértéke kisebb, mivel a fogfehérítő anyag rövidebb ideig marad fenn, illetve a világítás is kevesebb ideig tart.

Az otthoni fogfehérítés orvosi utasítások alapján történik meg. Ilyenkor a szakember lenyomatot vesz a páciens szájáról. Ez segítségével készül el számára a fogfehérítő sín, melybe a használatkor bele kell helyezni a fehérítő anyagot. Az eljárás az utasítások betartásával teljesen biztonságos.

Egyéb tévhitek a fogfehérítéssel kapcsolatban

A fogzománc roncsolódásával kapcsolatos tévhit a legelterjedtebb, pedig további állítások is léteznek, amik hamis információkon alapulnak. Az egyik ilyen gyakori megállapítás az, hogy a fog színe nem világosítható, mert genetikán alapul. Ez részben igaz csak, ugyanis a fogak színe és alakzata tényleg öröklődés alapján fejlődik ki, de ez még nem előfeltételezi, hogy a fogfehérítés haszontalan lenne. A szín valójában egyrészt attól függ, hogy a fogakon milyen vastagon található meg a fogzománc, illetve figyelembe kell venni még azt is, hogy a magzat az anyaméhben milyen tápanyagokhoz jutott.

Ezeken kívül gyakori vitát képez az, hogy az első fogfehérítés után folyamatosan kezeléseken kell részt venni, mert nélkülük romlani fog az állapot. Ez csak abban az esetben lehetne igaz, ha az eljárás marás alapján történne meg, pedig erről szó sincsen. Mivel a kezelés során nem történik szerkezeti változás a fogban és a fogzománcban, roncsolódás sem következhet be. Ezekből adódóan éppen az állítás ellenkezője igaz. A fogfehérítés folyamata miatt a fogfelszín simább, keményebb lesz, ezzel javul az általános állapota.

Vannak-e kockázatok?

Az orvosi fogfehérítéssel kapcsolatban csak akkor léphetnek fel kockázatok, ha a páciens nem megfelelően vagy egyáltalán nem követi az orvosi utasításokat. Néhány extra esetet leszámítva (mint például a fogidegek elhalása vagy a fogszuvasodás) az ilyen típusú eljárás nem okoz semmilyen károsodást.

Ezzel szemben a különböző házi és drogériákban kapható készítmények akár komolyabb egészségügyi problémákat okozhatnak. Régebben gyakran használtak szódabikarbónát a fehérítéshez, amit dörzsöléssel hoztak működésbe. Néhány cég még a fogkrémekbe is belerakta. Mára már kiderült, hogy a szódabikarbóna képes felérdesíteni a fogak felszínét, így a szennyeződések egyszerűbben megtapadhattak. Ennek köszönhetően sokkal nagyobb mértékben jelent meg a sárgulás. Ebbe a kategóriába esett még a sóval történő dörzsölés, ami a szódabikarbónánál sokkal nagyobb károkat okozott. A só érdes felületének köszönhetően karcolásokat ejtett a zománcon, ezért előbb vagy utóbb megjelent a fogszuvasodás.

Az orvosi fogfehérítés egy hatékony módszer a szájhigiénia és esztétikai megjelenés fenntartásához. Alkalmazása professzionális környezetben és eszközök segítségével zajlik, ezért a kezelés szinte bárkinek ajánlott, aki egészséges fogínnyel rendelkezik. A modern technológiának köszönhetően nem kell károsodástól tartani, hiszen a klórt vagy hidrogén-peroxidot tartalmazó vegyszerek nincsenek hatással a fogzománcra, hatásukat máshol fejtik ki. Óvakodni kell azonban a különböző olcsó fogfehérítéssel kapcsolatos termékektől vagy a házi készítésű szerektől, hiszen ezek képesek felsérteni a fogfelületet vagy rosszabb esetben beavatkozni a zománc állapotába.

Nyomtatható verzió
Küldje el ezt a hírt barátjának, ismerosének!

program - mai napra: 0
Cégajánló
Ász-Építők Építőipari és Szolgáltató kft

Verőce
gipszkartonozás, építőipari generálkivitelezés, festés-mázolás, villanyszerelés, vízszerelés, kőműves munkák, dryvit rendszerű homlokzati hőszigetelés, melegburkolás, hidegburkolás, szárazépítés, térburkolás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Római Katolikus Templom
Nagyoroszi
túra
Dömös - Prédikálószék - Pilisszentlászló - Visegrád
típus: gyalog
apróhirdetés
Eladó egy felújított Rotim elektromos fűnyíró. Biztonsági retesszel. Ára 10.000 Ft
Matematika tanár több éves tapasztalattal korrepetálást, felvételire, ...
Albérletet keresek nem dohányzó hölgy vagyok.Max 70 ezer ft-ért.
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác közkedvelt részén eladó 1495 nm-es építési telek, melyen víz és villany van. A ...
- Budapesttől 35 km-re, Vác Hermány dülőben (üdülő övezet) ÖRÖK PANORÁMÁS, 1500 nm-es ...
Ingatlanok Dunakeszin
- CSOK IGÉNYBE VEHETŐ! Dunakeszi dunai oldalán eladó egy ÚJ ÉPÍTÉSŰ ikerház. A lakás 242 ...
- Eladó Dunakeszi egyik legkedveltebb részén, a Toldi lakóparkban egy sorházi kert ...
Ingatlanok Kismaroson
- Eladó Kismaroson egy 713 nm- es telken álló 2 szintes, emelet nettó 32 nm- es, 3 fél ...
- Eladó belterületi, összközműves építési telek Kismaroson a Kanyar tanya közelében a Duna ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Megvételre kínálok Nézsán , forgalmas helyen egy 228 nm vendéglátó egységet, mely két ...
- Nézsa szélén, gyönyörű környezetben, 1600 nm-es, összközműves építési telek eladó! A ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU