Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - A római katolikusoknak is kell, hogy iskolája legyen.

Andrews
| 2006.09.27 12:33:00
Nem igazán ide illik, de jó lenne, ha más is elolvassná!

Három évvel ezelött, a Nagymarosi Rendörőrstől megkaptuk a felkérést, hogy segítsűnk nekik, mert létszám hiány miatt nem tudnak biztosítást adni az iskola kezdésre, elvállaltuk és azóta is minden tanév kezdet első hónapját a Verőcei Polgárőrök biztosítják.
Az első évben felmértük, hogy az iskolához vezető járda baleset veszélyes, a gyerekeket nem védi semmilyen korlát vagy egyéb eszköz, ezért jómagam a hivatal akkori jegyzőnőjéhez fordultam, hogy tud-e segíteni. A végeredmény egyhéten belül meglett, az iskola kertjéből virág ládákat helyeztünk ki a járda és út közé. (Itt kell megjegyeznem, hogy a jegyzőnő semmilyen akadályt nem gördített az utunkba, kimondottan aranyos volt és segítőkész!!!)
A második évben csak a szabálytalankodók okoztak némi gondot, de ezt a rendőrségre biztuk és minden folydogált szépen csendben tovább.
És Jött a harmadik tanév kezdet!
És mit látunk? A virágládák a suli melletti bolt elött védik a tujákat, kettőt hagytak a sulinál, azt is úgy, hogy a gyerekek biztonságára már semmilyen pozitiv hatással nincs. A jegyzőnőt elérni mostanábban egyenlő az izraeli-palesztin békével, vagyis lehetetlen (tárgyal, szabadságon van, elment, nem ér rá-de mond el nekem majd én átadom) Önnöknek nem ismerős!?

Vagyis!
Amig az elöző jegyzőnő volt, addig minden rendben ment, most meg minden a feje tetején!
És sajnos addig nem is lesz változás amig egy gyerekkel nem történik valami!

Amit szeretnénk elérni, a jövöre nézve:
BIZTONSÁG! A gyerekekért!
dr demeny
| 2006.09.20 08:52:51
Kedves Pallaci!
Van egy mondás-"naívát keresnek a Nemzetibe".
Ha nem költői a kérdése a válasz egyszerű. A jó testület tudja mire kell szavazni. Ha rosszabb a testület nevelni, fenyíteni, stb kell és a második nekirugaszkodásra sikerül mint az történt is, persze nem zárja ki csak a törvény, hogy miként lehet elvetett kérdéseket ismét napirendre emelni.
De sokszor hallottam elöljáróinktól, hogy "mindegy mit mond a törvény az lesz amit akarok" Ezek után is csodálkozik?
Javasolom, a választások után fogékonyabb testülettel próbálkozzon megoldást találni.
Üdvözlettel
pallaci
| 2006.09.19 20:06:36
Hogy tudta Bethlen úr "átjászani"
az iskolát?
dr demeny
| 2006.09.19 19:27:05
Tisztelt hozzászólók!
Az iskola fenntartói jogának átadását előkészítő bizottság tagja voltam
-akkor még megbízható bethlenbarát cimkével bélyegezve-.

Most is mint akkor az a véleményem, hogy a fenntartói jog nem jogosít mindenre. A kereteket az átadó önkormányzattal közösen lehet meghatározni a szabályozási
-önkormányzati beleszólás lehetőségét-
a megállapodásban kell rögzíteni. Sajnálatos, hogy a sok befektetett munka kárba veszett, mert egy személy döntött, és a képviselők ellenvetés nélkül vetették alá magukat a döntésnek, szavazatukkal szentesítve azt.
Rossz nyelvek szerint a testület nehány tagjának személyes hasznot hozott a döntés.
Az igazgató helyettes, rendszeres megszólalása ellenére keveset tudok az intézmény működéséről, de azt a tényt sem szabad elfelejteni, hogy az előterjesztés szerint a rom.katolikus egyház elhárította az intézmény fenntartására irányuló megkeresést.
A vallásnak mint az egyetemes kultúra részének helye van az iskolában, hiszen szabad akarattal csak ismeretek birtokában dönthet az ember. Ezen ok miatt nem értek egyet valamely nézet, felfogás elsődlegességének biztosításával, mégha fizetnének is érte.
A fenntartásról meg annyit, hogy "vezetőnk" indokolása szerint puszta pénzügyi kérdés húzódott az átadás mögött és az oktatás csak jobb lesz és nem biztosít felekezeti elsőbbséget.
Volt, van okunk kételkedni e kijelentésben???
tini
| 2006.09.02 23:08:42
Szerintem is vissza kell szerezni az iskolát a község lakosságának. Ne legyen felekezeti iskola, kerüljön ismét önkormányzati kezelésbe. A vallás gyakorlását vigyék vissza a templomba. Igaz, hogy a Biblia megismerése az alpvető műveltség része kell, hogy legyen, de azt az irodalom részeként is lehet oktatni. Aki mélyebben akarja tanulmányozni az járjon külön hittanórára. Az iskolában ne válasszák szét a gyerekeket vallásuk szerint. Abból semmi jó nem származna. Ne hivatkozzanak forráshiányra, máshol is megoldják valahogy. Itt Verőcén ez egy kikényszerített állapot, megbeszélték azokkal a szülőkkel akiknek akkor iskolás volt a gyerekük. A többieknek nem volt beleszólása.
jogaszdr
| 2006.09.02 22:29:32
Községünk döntően római katolikusokból áll. A Bethlen Farkas átjátszotta a reformátusoknak a falu iskoláját.Egy részét vissza kell szerezni, hogy a katolikusoknak is legyen saját iskolája.
[ 1-10 ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Car Sector Autóvillamossági és Klímaszerviz

Göd
autóklíma szerviz göd, autóklíma szerviz vác, autóklíma szerviz dunakeszi, autóklíma szerviz sződliget, autóklíma szerviz rád, autóklíma szerviz kosd, hibakód olvasás és törlés, autóklíma javítás, autóklíma töltés, autóvillamossági és klímaszerviz, autóklíma beépítés, elektromos ablakemelők beépítése, állófűtés javítás, autórádió csere, autóhangszóró csere, akkumulátor árusítás, autó hifi értékesítés, generátor javítás, autó hifi beszerelés, mechanikus lopásgátlók, központi zárak, autóriasztó, akkumulátorok, önindítók, bosch akku, tab akku, perion akku, varta akku,
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Hegyes-torony és városfalmaradvány
Vác
túra
Diósjenő-Királyrét túra
típus: gyalog
A Fitt-Fut Alapítvány túraajánlata:
A diósjenői vonatállomásról indulva, folyamatosan emelkedve érjük el a Foltán-keresztet. Az út során érintjük a Csehvárat, melyről az út ...
apróhirdetés
Szakképzett értékesítőt keresünk Naszály ...
Vác-Alsón működő műanyaggyártó üzemünkbe ...
Jó nap, Pénzügyi válságban van? Megtagadta a kölcsönt a bank? Hitelre van ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Eladó Vác – Deákváron téglaépítésű utcai bejáratos üzlethelyiség! Az ingatlan ...
- Vízparti hangulat, csodás kilátás, friss levegő! Nemcsak horgászoknak ajánlom ezt az ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Balassagyarmaton felújított 3 szobás családi ház 150 m2-es vendéglővel ...
- Eladó Kisecseten egy 6956m2-es építési telek! A közművek az utcában találhatóak, ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU