|

|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
időjárás |
|
 |
16°C |
|
|
Nappali: |
Éjszakai: |
|
 |
17°C |
 |
8°C |
|
|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
|
 |

|
|
 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
|

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - szelektív hulladékgyűjtés, veszélyes hulladékgyűjtés |

Málna |
| 2010.02.23 21:49:11 |
Ééés igeeen!!!
Mostantól próbaüzem! Ezúton szeretném megköszönni a képviselők kitartását és elkötelezettségét a tárgyban, remélem, nem csak nekem okoz ilyen örömet ez a hír. Mostantól bebizonyíthatja ez a szép falu, hogy környezettudatosan gondolkodik.
Kedves Natasa, sajnos a figyelmemet elkerülte a hozzászólása, csak most, hogy a hírek közt szerepelt a gyűjtés beindulása, néztem a topik után. Az üvegekkel és a lottószelvényekkel ezek után is túrázunk, ha érdekli, keressen meg a pruetty@freemail.hu-n. |
Natasa |
| 2009.03.01 14:31:28 |
Üdv mindenkinek, a problémát én is érzem, nemrég költöztem Magyarkútra. A szelektív gyűjtögetést én is elkezdtem, de elhűlve tapasztaltam, hogy a Remondis nem viszi el. Ez után a céges zacsiban szelektáltam, azt ugyan elvitték, de a szelektálásról nem vettek tudomást. Nagy gondom az, hogy annyi szelektám van, hogy nem tudom elszállítani. Autó híján...Kismarosi túra érdekelne, legalább nem egyedül mennék. Jó volna tenni valamit az ügy érdekében. |
skywalker |
| 2008.06.26 12:30:03 |
Köszönöm a választ Greff Katinak!
De! :(
Ezzel nem megyünk sehova! Törvény nélkül szélmalomharc az egész!
Egy példa:
Magyarkúton az ott lakók kérték az Önkormányzatot, hogy valamilyen módon az égetés lehetőségét szabályozzák.
Ne lehessen egész héten égetni, mert vannak, akik még mindig pihenni és üdülni járnak ki. Sokáig semmilyen megoldás nem született, de aztán a helyi Polgárőrség aktív tagját megkértük próbáljon tenni valamit. Ő megkérte (felkérte?) Marschall Márk képviselőt, hogy segítsen, aki azt ígérte, hogy próbálkozik. Itt tartunk most, pedig a Polgárőr úrnak még használható ötlete is volt, miszerint valaki az Önkormányzatból vagy a Képviselő testületből kiegészülve az Örség tagjával a törvény ellen vétő személyt „büntessék meg” illetve figyelmeztessék személyesen!
Jelzem, nem tudom hol tart az ügy, egyáltalán eljutott-e a jegyzőhöz.
Jelenleg tűzgyújtási tilalom van, de például ez nem igazán látszik itt az üdülő területen. És még valami! Hiába okítom ki a polgárőröket, hogy mit kéne tenniük, ők is csak emberek, már-már sajnálom őket, és egyben csodálom is a helyi aktivistájukat…, mert amikor meglát nem szalad el!
Kedves Katalin! Tud megoldást? Segít a Magyarkútiakon?
Előre is Köszönjük! |
Kálmán Nóra |
| 2008.06.24 21:53:35 |
Elnézést a fórumozóktól, a technika...
Az előző hozzászólás a Duna-part témához tartozik természetesen... |
Kálmán Nóra |
| 2008.06.24 21:52:04 |
Örömmel olvastam a Greff Katalin által leírtakat.
Nemcsak a Duna-part állapota miatt megnyugtató ez a hír, hanem a falu közhangulatának is jót fog tenni, ha látják, hogy foglalkoznak az állampolgárok által felvetett kérdésekkel.
A fasorról például rengetegen elmondták a véleményüket, visszajelzést nem olvastam a fórumon sajnos, és ma szomorúan láttam Vác felé autózva, hogy vágják a fákat.
De visszatérve a Duna-part témájához: tegnap délután kivételesen a haranglábak környékén játszottunk a kisfiammal. Döbbenten láttam a következőket:
az egyik harangláb egyik átkötő elemének csavarja kilazult, egy hatalmas farész a levegőben lóg...
Arrébbsétálva a viziszinpad ülőrészének az állapota keserített el: a fák mellöl az árvíz több helyen kimosta a földet( vele együtt a zöldet....), de veszélyesebb, hogy így egy kisgyerek lába beszorulhat a fa és a kimosott föld alatt elhelyezkedö beton-és kődarabok közé.
Mindezt azért írom le, mert míg a szülök többsége a parton ücsörgött, a gyermekek sokszor felügyelet nélkül szaladgáltak a szinpad előtti füvön. Talán nem kellene megvárni, míg baleset történik itt, ha már ennyi a pénz, talán erre is jut....
További jó fórumozást:
Kálmán Nóra |
Kálmán Nóra |
| 2008.06.24 21:51:19 |
Örömmel olvastam a Greff Katalin által leírtakat.
Nemcsak a Duna-part állapota miatt megnyugtató ez a hír, hanem a falu közhangulatának is jót fog tenni, ha látják, hogy foglalkoznak az állampolgárok által felvetett kérdésekkel.
A fasorról például rengetegen elmondták a véleményüket, visszajelzést nem olvastam a fórumon sajnos, és ma szomorúan láttam Vác felé autózva, hogy vágják a fákat.
De visszatérve a Duna-part témájához: tegnap délután kivételesen a haranglábak környékén játszottunk a kisfiammal. Döbbenten láttam a következőket:
az egyik harangláb egyik átkötő elemének csavarja kilazult, egy hatalmas farész a levegőben lóg...
Arrébbsétálva a viziszinpad ülőrészének az állapota keserített el: a fák mellöl az árvíz több helyen kimosta a földet( vele együtt a zöldet....), de veszélyesebb, hogy így egy kisgyerek lába beszorulhat a fa és a kimosott föld alatt elhelyezkedö beton-és kődarabok közé.
Mindezt azért írom le, mert míg a szülök többsége a parton ücsörgött, a gyermekek sokszor felügyelet nélkül szaladgáltak a szinpad előtti füvön. Talán nem kellene megvárni, míg baleset történik itt, ha már ennyi a pénz, talán erre is jut....
További jó fórumozást:
Kálmán Nóra |
Greff Katalin |
| 2008.06.24 12:15:44 |
szemetelés- szelektív gyüjtés
a szemét lerakatokat szerintem jó lenne a Polgármesteri Hivatalban bejelenteni, persze a legjobb lenne megakadályozni a képződésüket!
A Képviselő-testület és a Verőcéért Alapítvány idén két alkalommal szervezett közösségi munkát a falu megtísztítása céljából, egyet Verőcén több helyszínen és egyet Magyarkúton a forrásnál.
Lehet, hogy ezek csak alkalmi akciók de azért látható eredményük van!
/Mellesleg a képviselők összefogtak és közösen dolgoztak mindkét alkalommal./
Jó lenne megoldást találni, várjuk a jó ötleteket !
szelektív gyüjtés
régi szívügyem , mégis már második éve nem sikerül a Remondist rávenni a tényleges cselekvésre, a testületi üléseken Megyeri Úr/Remondis vezető/ mindkét évben igéretet tett a bevezetésre legutóbb áprilisi dátummal, de azóta sem történt semmi... A testület keresi a lehetőséget akár az új szolgáltató bevonására is, hiszen ár és minőség kérdésében is ki vagyunk szolgáltatva a Remondisnak...
Nem adjuk fel!Egyébként hasznos ötleteket kaptunk a fórumozóktól, megpróbáljuk megvalósítani őket !
Greff Kata
képviselő |
Greff Katalin |
| 2008.06.24 12:15:02 |
szemetelés- szelektív gyüjtés
a szemét lerakatokat szerintem jó lenne a Polgármesteri Hivatalban bejelenteni, persze a legjobb lenne megakadályozni a képződésüket!
A Képviselő-testület és a Verőcéért Alapítvány idén két alkalommal szervezett közösségi munkát a falu megtísztítása céljából, egyet Verőcén több helyszínen és egyet Magyarkúton a forrásnál.
Lehet, hogy ezek csak alkalmi akciók de azért látható eredményük van!
/Mellesleg a képviselők összefogtak és közösen dolgoztak mindkét alkalommal./
Jó lenne megoldást találni, várjuk a jó ötleteket !
szelektív gyüjtés
régi szívügyem , mégis már második éve nem sikerül a Remondist rávenni a tényleges cselekvésre, a testületi üléseken Megyeri Úr/Remondis vezető/ mindkét évben igéretet tett a bevezetésre legutóbb áprilisi dátummal, de azóta sem történt semmi... A testület keresi a lehetőséget akár az új szolgáltató bevonására is, hiszen ár és minőség kérdésében is ki vagyunk szolgáltatva a Remondisnak...
Nem adjuk fel!Egyébként hasznos ötleteket kaptunk a fórumozóktól, megpróbáljuk megvalósítani őket !
Greff Kata
képviselő |
skywalker |
| 2008.06.23 14:48:15 |
ÜDV Mindenkinek!
Verőcén már hosszú hónapok óta szelektíven szemetelnek az emberek..., pl. a Lósi völgyben bútorok, Magyarkúton háztartási lerakat, míg a Dunaparton állati tetemek találhatóak...
Kinnél kell ezt bejelnteni?
És mit tesznek ellene??? |
Málna |
| 2008.06.20 18:10:46 |
A Remondis honlapján már olvasható, hogy Szolnokon beindult ez a tőlünk nyugatra már elterjedt zsákos gyűjtés. Nem tudom, nálunk miért késik, de ha egy helyen beindult, akkor biztos, hogy szépen sorban mindenki részesülhet a jóból.
Arra fel kell készülni, hogy majd nem egy nap lesz szemétszállítás, hanem kitesszük az egyik zsákot (dobozt - Ausztriában pl a papírszemetet dobozban gyűjtik) hétfőn, a másikat minden második kedden, stb. Persze ha egyszer megvalósul ez a dolog.
A veszélyes hulladékgyűjtést én is nagyon várom, főleg a használt higító- maradék beszáradt zománcfesték kompozíciók miatt.
Mi addig is Kismarosra hordjuk... Ha valaki akar, csatlakozhat, az Emberrel csak recikla-túrának hívjuk. A Csattogó-völgyön megyünk odafelé, a Falufölén vissza, havonta egyszer szoktuk megejteni az eseményt. Nagyon szép kis útvonalak. Mikor Pesten laktunk, panelházak közt cipeltük, az nem volt túl hangulatos.
Ami nagy fájdalmam, hogy a kismarosi egység fedelét nem lehet felnyitni, így a bolti blokkokat, nem-nyertes lottószelvényeket és a fecnikre tépett bankszámla kivonatokat irtó körülményes belehelyezni a konténerbe. Nagyjából egyenként kell,hát az nem semmi. Ezért is várom a zsákokat, amik, remélem, lebomlanak, vagy szintén újrahasznosításra kerülnek majd.
Ildi |
A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

|
|
|
Cégajánló
|
Car Sector Autóvillamossági és Klímaszerviz
|

Vác
|
|
|
Hirdetés