Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Falutakarítás - zsidó temető

V8
| 2011.10.23 15:37:13
Végülis rendbe lett téve ez a temető?
dr demeny
| 2008.03.23 08:39:50
Sztann!

Köszönöm kiigazítását. Én nem a kultúráktól tartom magam távol, hanem bizonyos személyektől,óvatoskodó sem vagyok legfeljebb óvatos és ennek oka nem személyes, hanem ebben a szép új világban még a legártatlanabb törekvés is alkalmas lehet néhány fent tollú kioktatónak, hogy fogást keressen.
sztann
| 2008.02.28 14:44:53
Tisztelt dr. Demeny!
Amint Kálmán Nóra az előző alapos tájékoztató hozzászólásában írja, ő személyesen érdeklődött és egyeztetett az ügyben a váci zsidó hitközség vezetőjével, aki örömmel vette sírtakarítási a kezdeményezést. Nyilvánvaló, hogy akkor nincs ok további "óvatoskodó távolságtartásra"...
dr demeny
| 2008.02.26 15:37:52
Tisztel Fórumozók!

A zsidótemető karbantartása előtt nem ártana megkérdezni az illető kultúrában jártas embereket, mert ismeretem szerint nem a hanyagsággal függ össze a jelen állapot.
Kálmán Nóra
| 2008.02.26 15:29:47
Tisztelt fórumozók!

Nagy örömömre szolgál, hogy arról tudósíthatok, hogy több magánszemély mellett immáron két civil szervezet tagjai is felajánlották a segítségüket.
Az egyik egyesület tagjai rendszeres résztvevői a falutakarításoknak és tagjaik hagyományosan a falu tisztaságának erősítésében tevékenykednek, ezért azt javasolták, hogy egy más időpontot kitűzve kerüljön sor a temető rendbetételére.
Köszönöm előre is a felajánlott segítséget.
Továbbra is várjuk mindazon személyek jelentkezését, akik segíteni szeretnének, hogy értesíteni tudjuk őket a fejleményekről.

Megígértem, hogy a feltett kérdéseknek utánajárok. Turai János Úr, a váci zsidó hitközség vezetője kérdésemre elmondta, hogy a temető kezelője a Mazsihisz, a felügyeleti jogot pedig a váci zsidó hitközség gyakorolja. Nagyon örült a kezdeményezésünknek,véleménye szerint kistelepülések temetőinek ápolásában fontos lenne a helyiek segítsége is, hiszen most az ő erejüket leköti a váci zsinagóga felújítása. ( Bizonyára többen értesültek arról, hogy tavasz végére, nyár elejére tervezik a váci zsinagóga teljes felújításának befejezését, mely kulturális programoknak is helyet adna. )
Kérdésemre megerősítette információmat, hogy 1 személy kivételével Verőcén nem tud hozzátartozókról, de ő is már igen beteg, ápolásra szorul.
Arra a kérdésre, hogy a hitközség rendelkezik-e az itt eltemetett személyek pontos adataival, megtudtam, hogy a fellelhető források alapján némi képet lehetne kapni, de mivel ezen források hitelessége igen bizonytalan, nem szokták a kisebb falvakban utólag táblákkal, nevekkel megjelölni azon sírhelyeket, ahol az eltemetett személy kiléte bizonytalan.

Ha valakinek e témáról további kérdése lenne, ha tudok, a fórumon, vagy emailben szívesen válaszolok.

Kálmán Nóra
Kálmán Nóra
| 2008.02.22 22:36:09
Kedves fórumozók!

Örömmel tölt el, hogy a felvetett témára ilyen sok hozzászólás született.
Engedtessék meg azonban, hogy halkan megjegyezzem: nem véletlenül nem a falutisztaság címet adtam ennek a témának, ( ilyen már szerepelt hajdanán...) a falutakarításon a sokak által ismert szervezett "Falutakarítást" értettem, valamint abban reménykedtem, hogy a "zsidótemető" megjelöléssel az ezzel kapcsolatos gondolatokat osztják meg majd velünk.
Köszönöm azoknak, akik ebben a témában osztották meg velünk gondolataikat.

( Ennek ellenére teljesen egyetértek azon "felettem" szólókkal, aki aggódnak a falu tisztaságáért: jó látni, hogy akadnak jó példák is, sokan rendszeresen gondozzák lakóházuk környezetét, de egyre elkeserítőbb azt tapasztalni, hogy évről évre ápolatlanabb pl. sok központi utca. Ha a "Felvégből" hordanám óvodába, iskolába a gyermekemet, nem tudom milyen útvonalat választanék, hogy kikerüljem a temető átjárótól a Losonci utca sarkáig tartó szakasz vasútoldalát, ahol egyre több a lerakott szemét.. )
Azért tartottam fontosnak a téma felvetését, mert falutakarítások eddigi célzott területei,a találkozópontok közt nem szerepelt az általam felvetett zsidótemető. Remélem, hogy ezentúl ez másképp lesz, amennyiben társakra találok.
Teljesen egyetértek abban is, hogy az egész csak akkor ér valamit, ha nem egyszeri, "múlékony" felbuzdulásról van szó. Számomra erre jó példa néhány dunai-lejáró, ahol a díszkövekben való gyönyörködésem rögtön alábbhagy, ha a Duna partra leérve növényi hulladékon, építési törmeléken, sörösdobozokon, belógó uszályokon kell átvergődnöm kisfiammal, hogy elérjem a hattyúkat. Marad tehát a volt Coop köze...Nem elég valamit létrehozni, azt ápolni is kell, és mindenkinek, nemcsak a másikra várni.
Javaslom folytatódjon eme eszmecsere egy arra nyitott témakörben, gondolom, sokan lesznek, akiknek ehhez is van hozzászólnivalójuk.
Tisztelettel
Kálmán Nóra
Szakonyi István
| 2008.02.22 12:35:42
Tisztelt Fórumozók!

Az előttem szólóhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy soha nem jó általánosítani, hiszen nagyon sok példa van az ellenkezőjére is.
Vannak olyanok, akik saját pézükből csináltattak kukát és tartják rendben a házuk előtti részt. NEM saját magunkra akarok ezzel utalni, hanem azokra a személyekre, akik ugyanúgy megoldották a házuk előtti terület tisztán tartását és a fű lenyírását.
Örülnénk neki, ha ez még jobban követendő példa lenne!!

Maradok tisztelettel: Szakonyi István
-perneky-
| 2008.02.22 08:32:12
az előző hozzászólásomban találtam elírást, ezek helyesen:
... eltávolítása a virágzást megelőzően
... ha faluban több szemétgyűjtő lenne
-perneky-
| 2008.02.22 08:26:22
T. Fórumozók!

örömmel olvasom,hogy már készülnek a falu takarításra. Ebben csak egy probléma van a szerény véleményem szerint, hogy ez nem egy folyamatos munka és a gondolkodásban alig lehet fellelni a legtöbb embernél a megelőzést. A megelőzést pedig a kicsiny gyerekeknél kell elkezdeni, ők a legtanulékonyabbak.
Én úgy vélem, hogy először is nem kell eldobni a szemetet, hanem azonnal a helyére tenni. Ha mégis elhullik az a szemét, akkor nem kell megvárni a falutakarítást, hanem az észlelést követően össze lehet takarítani.
Mindenki csak a portája elötti területet tartsa rendben naponta és akkor máris sokkal tisztább lenne a falu. A házak előtti területen a gyomok írtása is lehet egy folyamatos munka, különösen ajánlott ezek eltávolítása a virágzás megelőzően.
Szeretném, ha azt lehetne látni, hogy a faluban az útszegélyek mellett is rendszeresen föl van takarítva. Sajnos erre szinte senki sem figyel. Teljesen mindegy, hogy a 12-s (Árpád), Rákóczi útról (ezek nem önkormányzati fenntartásúak tudtommal), vagy a mellék utcákról van szó.
Az sem ártana, ha faluban több szétgyűjtő lenne kihelyezve és azok rendszeresen lennének is ürítve, különösen a forgalmas helyek és üzletek közelében.
Lehet velem vitatkozni, de elsősorban folyamtosan takarítani.

további szép napot mindenkinek
Kálmán Nóra
| 2008.02.20 23:06:59
Tisztelt fórumozók!

Örömmel töltött el, hogy néhányan reagáltak erre a témára.
A feltett kérdéseknek utánajárok. Amint bővebbet tudok, válaszolok azokra.
De úgy látom, vannak, akik e témában tájékozotabbak ( multicég vezetője?, én sajnos nem tudom, ki lehet ).
Mint a felhívás megalkotója természetesen abban reménykedem, hogy sikerül néhány társat találnom, aki segít abban, hogy a terület később is ápoltabb legyen, mint most.
És talán, ha többen megmozdulunk a dolog érdekében, a mostani szemetelők is elgondolkodnak ezen és más helyet keresnek hulladékuk tárolására.
További jó fórumozást!
Kálmán Nóra
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Visegtórádi Bob Pálya Bt.

Visegrád
bob, kirándulás, gyermekjátszótér, nyári bob, alpesi bob, bobpálya
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
Szent Tamás kápolna
Esztergom
túra
Dömös - Rám-szakadék -Dömös
típus: gyalog
Látnivalók: falumúzeum, Rám- szakadék, Prépostsági romok
apróhirdetés
5 tagú családom részére keresek júniustól 1 évre kiadó házat vagy ...
A váci Korall Kft. központi ...
A hazai és nemzetközi biztosítási szektor meghatározó szereplőjeként jól ismert ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Szeretne új irodáján még kicsit alakítani? Még adott a lehetőség! Irányár 19 900 000 Ft ...
- Eladó sorba került, Vác közkedvelt részén, Deákváron, egy első emeleti, ...
Ingatlanok Dunakeszin
- Eladó Dunakeszi közkedvelt részén, Duna-part közelében kétgenerációs családi ház! A ...
- Eladó Dunakeszi központjában egy azonnal költözhető, tehermentes, 58 nm-es ikerház. Az ...
Ingatlanok Kismaroson
- Eladó Kismaros Börzsönyliget Ciklámen utcában 991 m2 építési telek erdei környezetben. ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Eladó csodás panorámával rendelkező, családi házra átalakított nyaraló Diósjenőn! A ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU