Dunakanyar.hu
Dunakanyar.hu FŐOLDAL  :  HÍREK  :  PROGRAMOK  :  APRÓHIRDETÉS  :  INGATLANOK  :  FÓRUM  :  TÚRAAJÁNLATOK
 

dunakanyar információ

katalógus

Fórum és hírlevél bejelentkezés
  TÁMOGATÓINK
időjárás
 
16°C
  Nappali: Éjszakai:
  17°C 8°C
részletes időjárás
frissítve: 2016-04-18 22:10.
  Partnerek

PEST MEGYE TURISZTIKAI HONLAPJA

  KAPCSOLAT
DunaWeb Szolgáltató Kft.
2600 Vác, Szüret u. 14.
Tel.: 06-27-999-090
mobil: 20-5262-634
info@dunakanyar.hu
társasjátékok
FÓRUM

  fórum · adatkezelési szabályzat
     

DUNAKANYAR FÓRUM - Verőce Fórum - Mi a véleménye a Népszabadság Verőcei iskolapénz című cikkér

dr demeny
| 2008.04.27 09:06:22
Nóra!
Ismerjük egymás véleményét, nem gondoltam, hogy a cenzúra pártján állnál!

Lehet, hogy ezt a szabályrendszert nekünk kéne kialakítanunk, talán ezt a célt is jól szolgálná az egyesületi forma, amely mintegy társadalmi kontrollt is jelenthetne, melynek hiányáta Verőgei Tükörnél is érezzük.

Szeretném rögzíteni, Admin tevékenységében nem érzem, hogy a polgármester leányvállalata lenne, szemben a VT-vel.
Kálmán Nóra
| 2008.04.27 00:05:36
Kedves tyson!

Örülök, hogy újabb fórumozót ismerhetünk meg, isten hozta Verőcén!
Valamit félreértett: azt nem írtam, hogy csak igéreteket kapott a fenntartó, tucatnyi szavazás után feltételezem, hogy az igéretek teljesitve is lettek. És hányszor hallottuk azt a vádat is képviselők szájából, hogy mielőtt valami utalva lett, ki lett fizetve ide vagy oda, talán a polgármester értesíthette volna előbb a testületet és nem utólag nyomta volna le a torkukon...Ebből is juthatott némi kis morzsa...
A hivatal tudna pontos kimutatást készíteni ( de jó lenne...), hogy az átadás óta mennyit költött a falu az iskolára. Talán akkor végre nyugvópontra jutna ez az állandóan visszatérő téma. És nem kell védekeznie szerintem, aki ezt megkérdezi, szégyen, ha az erről való gondolkodás mögött egyházellenességet sejt valaki, az csak rosszindulatú. A falu lakosságának igenis joga van ahhoz, hogy tudja, hova költik el az adóforintjait...
Nemcsak ön fogalmazza meg azt, hogy ebben a faluban nem sok minden történik szoborépítésen kívül, ahogy fogalmaz, "abban nagy a falu". Önmagában ez se lenne rossz, de érdemes lenne egy kis statisztikát készíteni, hogy évente hányan ülnek le a tövükben...Többségük forgalmas utak mellett, vagy jól eldugva található, árnyékot adó fáknak nyoma sincs, csoda, ha minden ismerősöm, jómagam is Vácra, Nagymarosra járunk a gyermekeinkkel,vendégeinkkel sétányokon sétálgatni, ha nem természetes, hanem épített környezetben akarunk köztéri szobrokat nézni?
Arról már ne is beszéljünk, hogy milyen szomorú látványt nyújt némelyik a megfelelő ápolás hiányában. Egy pesti ismerősöm pl. halálfának titulálja a falu határában felállított életfát...
Igaza van, érdemes figyelemmel kisérni a környék falvainak fejlődését. Lehet, hogy adósságot görgetnek maguk előtt, de érdekes módon fenn tudják tartani iskoláikat, közintézményeiket, sőt újakat tudnak építeni. Csak nálunk nem megy ez.
Ha nyitott szemmel, füllel jár itt, új lakóhelyén, nemsokára nem lesz kétsége, miért.
További jó fórumozást:
Kálmán Nóra
Kálmán Nóra
| 2008.04.26 23:35:36
Kedves Fórumozók, kedves Feri!

Aki ismer engem, tudja, nem cenzúrázásra gondoltam. Igen, egyetértek: minden fórumozó beírása minősíti az iró személyét.
Én sem látom valós veszélyét, hogy a jövőben ez megint előfordulna, eddig sem volt ez jellemző.
Ráadásul nem szeretném az általam személyesen nem ismert, de társadalmi munkáját igen nagyra becsült admin feladatait szaporítani.
De talán megfontolandó lenne néhány moderálási elv leszögezése, sok fórumon van ilyen.
Csak illusztrációként bemásoltom az első néhány pontot a terjedelmes szabályhalmazból a www.retsag.net honlap fórum rovatából.


"Fórum - Moderálási elveink

Kedves Fórumozók!
A fórum megnyitásával a szerkesztőség célja a közügyek nyílt és érdemi és demokratikus megvitatása érdekében hozta létre. Cenzúra nincs, de az alább megfogalmazott szabályokat megsértő hozzászólásokat, vagy felhasználókat töröljük.

1. A hozzászóló hozzászól, vitatkozik, érveivel meggyőzi a többi hozzászólót, vagy nem. Kerülendő a személyeskedés, mások becsmérlése és sértegetése, az ilyen hozzászólást részben vagy egészében töröljük, a rájuk adott válaszokkal együtt, hiszen azok az eredeti hozzászólás törlésével értelmüket vesztik.
2. Töröljük az egyértelműen, nyíltan reklám tartalmú (és velünk előzőleg nem egyeztetett) hozzászólásokat. Az oldalnak nem célja díjmentes reklámlehetőséget biztosítani. Ebben csak az egyértelműen kereskedelmi reklámokat fogjuk törölni, mert az adott témába tartozó információkkal, közérdekű információkkal kapcsolatban türelmesebbek leszünk. (Pl. kulturális oldalon a környék rendezvényeire utaló javaslat.)
3. Töröljük a közerkölcsöt sértő, a trágár kifejezéseket használó, a személyeskedő, rágalmazó, személyiségi jogokat sértő, törvénybe ütköző vagy törvénysértésre felhívó üzeneteket, ezeket a dolgokat tessék máshol megbeszélni. Az ilyen tartalmú üzenetek teljes szövege - a tartalom vizsgálata nélkül törlésre kerül. Nem vindikáljuk magunknak a jogot, hogy eldöntsük, kinek melyik mondata megfelelő, és melyik maradhat. Ha tehát a fenti elveket sértő mondatok fordulnak elő egy hozzászólásban, annak teljes tartalmát töröljük. A hozzászólásokat kérjük ennek megfelelően fogalmazni. "

További jó fórumozást:
Kálmán Nóra
tyson
| 2008.04.26 20:50:54
Tisztelt Fórumozók!

Nem tisztem az egyházat kritizálni, de ha az önkormányzat átadta a fenntartását az iskolának akkor a felújítás a fenntartó büdzséjét terheli,az egy dolog hogy valamilyen formában állami normatíva is jár,(ennek pontos összegét sajnos nem tudom) most megmondani. Én vezetőként dolgoztam állami és egyházi intézetben is, mindkét helyen a felújítás költségei a fenntartót terhelték. Az más kérdés, hogy itt mi áll pontosan a felek közötti szerződésben-ugye ezt azt hallani. Ez a 20% vállalt fejlesztési támogatás miért olcsóbb cakkli-pakkli, ha az egyház a fenntartó? ( hacsaknem mint K. N. írásából kiolvastam csak megígérve vannak a dolgok a valóságban nem megy pénz rá?? Nem igazán derült ki. Talán azokat is meg kellene kérdezni , akinek a gyermekei az iskolába járnak.
Én is furcsállom Terminátor véleményét milyen szép hallani semmi adósság-de csatlakozom Dr. Demény véleményéhez az elmúlt 5 évben mióta itt élek,szoborépítésen túl nem sok minden történt, de abban nagy a falu. És valóban, ha körbe nézünk a szomszédos falvakban akik állítólag úsznak az adósságban, azt látjuk minden sokkal rendezettebb. Lehet, hogy az ügyintézés sokkal gördülékenyebb.
dr demeny
| 2008.04.26 19:12:10
Tisztelt Fórumozók, Nóra!

Köszönöm a figyelmet és azt szeretném kérni, hogy ne cenzoráljunk.
A butaság, rosszindulat úgyís átsejlik a terminátori mélységeken a névtelenség mögé bújó fröcsögésen. Ez nem ártalmas, ez ellen lehet érvelni. Az ismeretlen, főként a tiltott mindíg jobban hitelesít. Minősítse csak mindenki magát elég okosak a fórumozók.

Ami az iskolapénzeket illeti köszönöm a kiegészítést, akkor ugye még magasabb az iskolára költött pénz mint én állítottam?
Kálmán Nóra
| 2008.04.26 07:53:56
Tisztelt fórumozók!

Mégegy apró megjegyzés:
Nem tisztem megvédeni dr. Demény fórumozó társamat, megtette azt ő maga. Minden elismerésem neki az önuralmáért.
De felhívnám a figyelmet arra a megjegyzésre, amelyben egy fórumozó társunk nyiltan titkosszolgálati kapcsolatokkal rágalmazza meg őt.
Nekem sejtelmem sincs, ki lehet ő, miért tesz ilyesmit. Gondolom, nemcsak nekem, másoknak is megszületett erről a magatartásról a saját véleményük. Eddig ilyesmi nem volt jellemző a fórumon.
Remélem, ez így is marad. Maradjon meg a fórum az értelmes vita medrében, ne fenyegessen, vádoljon senki senkit. Ha ilyen pedig előfordul, célszerű lenne, ha más fórumokhoz hasonlóan a rendszergazda fenntartaná magának a jogot, hogy az ilyen bejegyzéseket törölje. A rétsági honlapon erre napi szinten volt példa, a moderátor ilyenkor jelezte, hogy kinek milyen számú beírása és miért került törlésre.
További jó fórumozást mindenkinek:
Kálmán Nóra
Kálmán Nóra
| 2008.04.26 07:42:30
Tisztelt fórumozók!

Mint e téma felvetője örömmel tölt el, hogy több kitérő után ( egyszer kértem is a vita során, hogy ha lehet, maradjanak a hozzászólók e témánál...) vége megint az iskolával kapcsolatos hozzászólásokat lehet itt találni.
Ugyan a vitába belekerült a falu anyagi helyzetét firtató sok megjegyzés is, és ugyan már nem az önkormányzat az iskola fenntartója, de köztudottan ez a két dolog folyamatosan érintkezésben van. Az iskola átadása óta alig volt olyan ülés, ahogy így vagy úgy, nem került volna szóba az iskola ügye, és sajnos, nem az iskola eredményei, munkája került általában napirendre, hanem az anyagi helyzete. A piszkos anyagiak...., ahogy az életben mindig így van, sajnos.
Csak a jó szándék vezet, mielőtt bárki félreértené, de csak megemlíteném, ha már az önkormányzat iskolát érintő kiadásairól van szó, ne csak azokkal az összegekkel dobálódzunk, amelyeket itt leírtak pro és kontra a fórumozók, hanem vegyük figyelembe azon összegeket is, amelyeket a testület különféle cimkék alatt megszavaz. A keddi testületi ülés meghívójában is két ilyen téma szerepel megint, világgításkorszerűsítés, erkély-felújítás. De régi ülésekről számtalan példát lehetne említeni, amiről szavaztak a képviselők. És ritkán emlékszem olyan szavazásra, ( pl. óvodába polcok készítésének elhalasztása) amelyben a kérést nem teljesítették volna.
Ez így is van rendjén, hiszen főleg a mi gyerekeink járnak oda, ennél a célnál
ne is legyen vita.
Azért írtam le e szempontot, mert unalmas, hogy csak azt halljuk állandóan, ha kérdezik, ha nem, már a Dunakanyar is ettől zeng, hogy az önkormányzat mennyit spórolt meg az iskola átadásával. Egyesek úgy tesznek, mintha azóta nem is kellene e célra költeni.
Szerintem is kell. Jómagam a falugyűlésen pl. tarthatatlannak tartottam a napközi választások előtt szétbombázott és azóta is félbe hagyott kerítésének az ügyét. Ez is önkormányzati feladat, ne várjunk a fenntartóra. ( Nem is ő tehet a kialakult állapotról tudomásom szerint. ) De tartok attól, hogy hónapokig semmi nem fog történni megint.
Ez is csak pénzkérdés lenne?
Szétdúlni egyszerű valamit, helyrehozni azonban...
További jó fórumozást:
Kálmán Nóra
dr demeny
| 2008.04.22 16:45:23
Tisztelt Terminátor7710!

A testületi határozatról tudok, miszerint nem járulnak hozzá a további eljárás folytatásához.

Egyébként a Legfelsőbb Bíróság jogerős határozata szerint nincs felebbezési lehetőség.

Felülvizsgálati eljárás ugyan minden ügyben kezdeményezhető ez azonban a fentiek szerinti ismeret okán nem folyik.

Sajnos nincs titkos forrásom, ellentétben önnel, aki tuidja, hogy testületi határozattal ellentétesen valamely per van folyamatban az ügyben. Ön többet tud, vagy vél tudni.

Talán ha megjelöli a forrást is, elnézést kérhetnék tévedésemért.

Az iskolafenntartás becsült költségeit meghallom, de szívesen látnám hivatalos, önkormányzati forrásból is.
Addíg magam vagyok kénytelen számolni.
A cc.45 mill Ft kiegészítő támogatás (LB határozatban olvastam) a normatíva 70%-a, tehát a normatív támogatás mértéke kb. 65 mill. a normatíva 20%-nak megfelelő önkoremányzati éves hozzájárulás (az egyházzal kötött megállapodás alapján) kb. 13 mill. ez összesen (nem számolva a korábban felsorolt apróságokat)78 Millió.

Akkor miről is beszélünk?
terminator7710
| 2008.04.22 15:34:10
T. dr. Demény!

Verőce pere a LB előtt folymatban van.
Legalábbis a Hivatal nem tud ítéletről, de talán Ön beidézi?
Biztos jó titkosszolgálati kapcsolatai vannak, ha már előre tudja az ítéletet.

Az egyházzal kötött megállapodás előtt az iskola és az óvoda a falunak évi 60-80 milliójába került.
dr demeny
| 2008.04.16 18:58:34
Kedves terminator7710!

Hozzászólását olvasva remek a névválasztása. "Terminátor"! Hiszem, hogy az utánna álló szám - pont hiján -nem sorszámot, hanem sorozatszámot takar.

Gondolom ezt azért mert az említett géptípus programot hajt végre. Önnek ez a programja és nem az, hogy járjon utána a dolgoknak?

Mert, a megtakarítást illető szám legalábbis valótlannak tűnik a nyilvánosságra került követelésállomány tükrében. (cc. 60 mill. az iskolával kapcsolatos per kihatásai)

Programja elavultnak tűnik, a Legfelsőbb Bíróságon buktunk, már fizetünk.

Az ikola és kapcsolódó oktatási intézmények átszervezéséhez köthető megtakarítási összeget vitatom. Az egyházi kiegészítő támogatás amit a falu utólag fizet, a normatív támogatás 20%-nak megfelelő önkormányzati támogartás, a fejlesztésekhez kapcsolódó önkormányzati támogatások összesen magasabb költséghatásúak, hogy a vállalt -más iskolát válastztrók utazási támogatásáról és a kismarosi iskolába járó gyerekek normatíváját kiegészítő 100%-os támogatásról ne is beszéljek, csakúgy az eltávozó tanárok végkielégítését illető terhekről.
Ön ismeri a számokjat vagy csak beszél /ÍR/az elavult programja szerint?

Megjegyzem, hogy nyilvánvalóan magasabb az iskola költségvetése az önkormányzati időkhöz képest. Az említett okok miatt nekünk már csak ennek megfelelően az oktatás minőségének emelését kell szorgalmaznunk.
[ 1-10 ] [ 11-20 ] [ 21-30 ] [ 31-40 ] [ >>> ]

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
BELÉPÉS
E-mail cím:
Jelszó:

regisztráció a program-, hírlevél és fórum szolgáltatásokra
adatkezelési szabályzat

program - mai napra: 0
Cégajánló
Keresztes Alpin - Favágási szolgáltatás

Kismaros
alpintechnika, fakivágás, fakivágás alpintechnikával
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nevezetesség
A Vörösház
Vác
túra
Kerékpártúra Budapest-Vác-Szob útvonalon
típus: kerékpár
Az útvonal jobbára a Duna mellett halad, így gyakran élvezhetjük a folyam látványát, betekinthetünk a szigetek és az ártéri erdők élővilágába. A kerékpárút többször érinti a ...
apróhirdetés
Szakképzett értékesítőt keresünk Naszály ...
Vác-Alsón működő műanyaggyártó üzemünkbe ...
Jó nap, Pénzügyi válságban van? Megtagadta a kölcsönt a bank? Hitelre van ...
Ingatlanok Dunakanyarban
Ingatlanok Vácon
- Vác – Belvárosában 2 emeletes társasházban eladóvá vált egy felújított ...
- Vác Václiget részen, színvonalas lakóparki környezetben luxusotthon saját kerti ...
Ingatlanok Dunakanyarban
- Különleges lehetőség lovasoknak vagy szép kilátásért rajongóknak! 22.000 m2 ...
- Különleges lehetőség lovasoknak vagy szép kilátásért rajongóknak! 11.000 m2 ...
© 2002-2006 DunaWeb Szolgáltató Kft. Szerkesztőség: info@dunakanyar.hu  ·  Impresszum  ·  Médiaajánlat  ·  Adatkezelési tájékoztató  ·  Panasz, észrevétel

INGATLAN.DUNAKANYAR.HU     APRO.DUNAKANYAR.HU     INGATLAN.DUNAKESZI.HU     APRO.DUNAKESZI.HU     APRO.VAC.HU     INGATLAN.VAC.HU    
INGATLAN.RAD.HU     APRO.RAD.HU     INGATLAN.KISMAROS.HU     APRO.KISMAROS.HU     INGATLAN.PUSPOKSZILAGY.HU     APRO.PUSPOKSZILAGY.HU